drogi

(378 wyników)
  • O tak. Powinien udać się na ,,Ekstremalną Drogę Krzyżową,, by przemyśleć swe podłości i gierki, kosztem ludzi.
  • Może taki sposób na dziurawe drogi w naszych mieście wystarczy: deser.pl/deser/51,111858,16764440.html#BoxSlotIMT Ulice jak Paderewskiego, Kościelna Droga, Wiklinowa, Pancerz, Sierakowska mają dziury przeciwczołgowe
  • Witam bardzo serdecznie. Od zeszłego roku jestem mieszkanką gminy Łomianki (Sadowa). Problemem mieszkańców naszej ulicy jest fatalny stan drogi przy której mieszkamy. Droga niestety w ogromnej większości jest drogą prywatną. Problem w tym że właściciele jej nie mieszkają przy naszej ulicy a udziałowców jest bardzo dużo (właściciele z dziada pradziada, na długości 40 metrów jest 4 właścicieli!!!). Nie widzę możliwości, by wszystkich właścicieli złapać i namówić do oddania drogi, bo rozsiani są...
  • Wychodzi na to, że Sadowa to nie jedyny problem w okolicy. Sęk w tym, że w Dziekanowie Nowym nie ma "rzeczki" ani strumyka, a droga wygląda podobnie. Cieszcie się w Sadowej, bo macie drogę gminną, więc może ktoś zareaguje. A co zrobić z taką drogą (nadal w gestii Elmis Invest)? picasaweb.google.com/100929636583516380970/UtwardzonaIUporzadkowanaDrogaWGElmisInvest?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLzZpub89dKUMw&feat=directlink Dodam, że to zdjęcia z grudnia. Marzenia Elmisu o mrozie się nie spełn...
  • NA wysokości budowy ronsona ponownie Kościelna Droga jest zdewastowana wygląda na to,że "jakiś" ciężki sprzęt totalnie zdewastował ulicę od wjazdu z Wiślanej....Karygodne gdzie władze miejskie,.....kto naprawi te zniszczenia czy znowu gmina z naszych między innymi pieniędzy wpłacanymi z naszych podatków? to samo jest z Brzegową gdzie ulica Brzegowa nie przypomina już ulicy...tylko doły i doły..może P.Dąbrowski,Rusiecki i kłódkiewicz będą codziennie jadąc wygodnymi drogami zbaczać na Brzegową ...
  • Drogi ,drabbu przeczytałem właśnie nowy numer T.Ł. Mimo że nie jestem bezwarunkowym wyznawcą Grądzkiego , muszę przyznać mu rację , chodzi o program 3+ . Porowskiemu mógłbym wystawić 5 , ale muszę odjąć 1 punkt za megalomanię. Faktycznie, ogromnym błędem była konfrontacja / pozwy sądowe/ z Radnymi , jacy by nie byli , tego się nie robi. Z artykułu p.Porowskiego wywnioskowałem że jedynym rozsądnym posunięciem /akceptowal...
  • Ohydne dziury pojawiły się też na ostatnim odcinku ulicy Kościelna Droga na przeciwko wyjazdu z budowy prowadzonej przez ronsona...może by chociaż oznakować miejsca gdzie są dziury lub ograniczyć na nich ruch bo koło można stracić...
  • witam wszystkich, czy ktos sie orietuje jakie sa realne szanse na budowe i poszerzenie koscielnej drogi, pozdrawiam wszystkich
  • www.tvn24.pl/-1,1681964,0,1,tragedia-drogowa-w-pieciu-aktach,wiadomosc.html Trzeba pogonić wykonawców oddających drogi-buble (z nimi pogonić urzędników którzy przyjmują takie drogi bez uwag). Pracują za nasze pieniądze i mamy prawo wymagać by ich produkt był dobrej jakości. Ciekawe czy zostały już załatane dziury, które się pojawiły w świeżo położonej nawierzchni na ul.Wiślanej przy skrzyżowaniu z ul.Akacjową…
  • Marszałek Struzik rozdysponował kasę UE na budowę lub modernizację dróg gminnych i powiatowych. Tu ranking projektów: www.mazovia.pl/news_pliki/3/3999.pdf Serdecznie gratuluję Łomiankom. [b]Nie ma Was na tej liście, a to oznacza, że macie najlepsze drogi gminne na Mazowszu.[/b] Nie to co inni. Inni dopiero muszą swoje drogi budować i remontować, a Wy macie wszystko w stanie idealnym i w wystarczającej ilości. [sonda=Jak oceniasz stan dróg gminnych w Łomiankach?] [*]Są ekstra ...
  • Mieszkam 1,5 roku na Chopina i problem jest wciąż ten sam. Droga dojazdowa od Rolniczej( ul nienazwana) jest w tragicznym stanie, do wspólnej jeszcze ok, ale wzdłuż 16 bliźniaków dół na dole. Czy jak urwę sobie zderzak, to mogę zgłosić się do pana Burmistrza po kasę??? Ludzie zamiast budować Ratusz, może tak kanalizację, latarnie, wodę asfalt? Mi osobiście bez różnicy czy urzędasy mieszczą się w 3 budynkach czy w jednym. Jak na razie oprócz narzekania na poprzednika nie widzę aby ...
  • Zastanawiam się nad zakupem kawałka ROLNEJ ziemi przy Drodze Kościelnej na Jeziorka Kiełpińskiego. Inwestycja ma charakter średnioterminowy - innymi słowy chciałbym wybudować domy dla dzieci jak urosną :) I w związku z tym szukam odpowiedzi: - czy w okresie 5 lat ta ziemia ma szanse być odrolniona? - jaka jest/będzie minimalna powierzchnia dopuszczona do zabudowy? - jakie są plany w związku z planowanym za poprzedniego burmistrza poszerzeniem KD? - Jakie obostrzenia/ograniczen...
  • Wczoraj w TV w "Sprawie dla reportera" poruszono kwestię przenoszenia tras z planowanych rezerw w nowe miejsca. Dotyczyło to jakiejś obwodnicy pod Łodzią. Od lat była tam wytyczona rezerwa az nagle ktoś wpadł na pomysł zmiany i poprowadzenia jej po kilkudziesięciu domach zbudowanych w majestacie prawa. Wszyscy komentatorzy w studio byli zgodni, że taka sytuacja jest wielce naganna, nie powinna mieć miejsca i zawsze niejako z urzędu powinna być dokładnie sprawdzana przez CBA, gdy...
  • Gdaka buduje szybko i z rozmachem. Tego właśnie potrzeba Łomiankom, nie dróg, a edukacji drogowej. Po co S7 jak można stać w korkach, ale za to być mądrzejszym: fakty.interia.pl/felietony/pertynski/news/wysmiali-go-na-konferencji,1194096
  • Proszę o pomoc w następującej kwestii: jesteśmy współwłaścicielami drogi prywatnej, jednak podatek zdaniem gminy mamy płacić tylko my, ponieważ gminie nie opłaca się dzielić tej kwoty na 4. Gmina przerzuca na nas koszty dojazdu ew. telefonów do pozostałych właścieli działek. Zostaliśmy wybrani wg kolejności alfabetycznej. W ubiegłym roku uiściliśmy ten podatek, jednak w tym roku ustaliśmy ustnie, że zostanie on podzielony. Jednak chyba nie został, bo właśnie otrzymaliśmy wezwanie do zap...
  • Pomocy, kupiłam domek w łomiankach i chcąc dojechać do swojej posesji muszę przejechac drogą na której stoi znak "droga prywatna". Kiedyś jak przejeżdżałam samochodem właściciel tej drogi zrobił mi wykład że nie życzy sobie żebym tą drogą przejeżdżała. Generalnie to każdy tamtędy przejeżdża chcąc dostać się do swojego domu, inni też. Inna droga którą mogłabym dojechać wkrótce będzie zamknięta , bo powstaje osiedle zamknięte. No i co ja mam zrobić. Przecież ja też kupiłam działkę z...
  • Moi mili, dalej sie zastanawiam czy kupic dom na ul Chopina. Tak narpawde zostala mi ostatnia powazna watpliwosc, czyli koscielna droga. Tak naprawde jakie sa szanse ze jej nie bedzie? Mozecie rzucic troche wiecej swiatla na ta sprawe?
  • No niestety, już ukazały się listy rankingowe i gmina Łomianki nie otrzyma dofinnasowania na przebudowę ulicy Przeskok. Nie zmieściła się w 41 projektach najlepszych, ale trzeba przyznać, że wynik miała niezły. Zakwalifikowano te powyżej 82 pkt, projekt Ł. otrzymał 77. ale w info napisano, że w ciągu 7 dni można się odwoływać - Panie Burmistrzu, chyba warto spróbować? A nuż się uda? www.mazowsze.uw.gov.pl/news.php?id=11143
  • Kto się go dzisiaj spodziewał srodze się zawiódł. W okolicach 9-tej korek na Wiślanej rozpoczynał się tuż za Akacjową....
  • Bardzo jestem ciekawa - i może ktoś z tutaj obecnych lub bywających oświeci mnie w tej materii - dla kogo wylano asfalt na około 200 metrach ulicy Wspólnej???Dodam, że Wspólna oczywiście nie jest jeszcze skanalizowana i plany przewidują to dopiero na jakiś rok 2012.Komu żle się dojeżdżało do własnej posesji albo zanadto brudził pantofle, że za pieniądze łomiankowskich podatników - w tym także i moje - wylał asfalt na niedużym stosunkowo fragmencie długiej ulicy kończąc tę przedz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się