drogi

(793 wyniki)
  • Szanowni Forumowicze, Chciałbym przenocować na Węgrzech w drodze do Chorwacji.Interesują mnie miejsca w okolicach granicy (przejścia granicznego w LETEYNE). Moje wymagania nie są wygórowane: czysty pokój, zamknięty parking (bezpieczeństwo dla auta) i łazienka w pokoju (cena do 45 E- 3 łóżka). Może nocowaliście i znacie miejsca godne polecenia. Bardzo liczę na Waszą pomoc w tej kwestii. Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam Ryszard
  • witam. Jadę do Chorwacj po raz pierwszy, (przez Czechy w kierunku Wiednia)i martwi mnie fakt opłat drogowych..gdzie je nabyć?czy mozna jeszcze na terenie polski, czy w drodze?czy są jakies "bramki"jak u nas, czy należy się w nie zaopatrzyć wcześniej np na stacjach paliw? licze na wyrozumiałość i pomoc:)
  • W połowie sierpnia wybieram się do Czarnogóry.Planuje drogę przez Chyżne,Budapeszt,Sarajewo,Podgorica.Pytanie mam takie:Czy w okolicach Sarajeva są jakieś hotele na nocleg czy lepiej zarezerwować?I czy ta trasa jest ciekawa(widoki itp.)czy wybrać inną trasę?
  • Witam.Mam pytanko na temat noclegów na trasie do Czarnogóry ,Chodzi mi o trasę przez Pecs ,Osijek i Sarajewo często podróżuję po europie i nigdy nie miałem problemów z noclegami przy trasie ale jeszcze nigdy nie jechałem tą drogą. Dodam jeszcze że wybrałem tą trasę ze względu na rafting na Tarze. Z góry dziękuję za podpowiedzi nawet ogólne o ilości moteli na trasie w Bośni w kierunku Sarajewa
  • wybieram sie 2,08 do HR i mam zamiar jechac droga 86 przez wegry, poczym wjezdzam do sloweni ,ten odcinek to okolo 15 km. Pytanie moje jest takie ,czy tam wymagana jest winieta? z gory dzieki za odpowiedzi!!
  • Witam, czy ktoś w tym roku miał już okazję jechać do Chorwacji ? Chodzi mi o info jak wygląda aktualnie przejazd przez Węgry drogą 86 i ewentulanie przejazd przez Słowenię (prosto autostradą przez Maribor). Pozdrawiam Wojtek
  • google podaje mi taka trasę z Mostaru do Dubrownika: goo.gl/maps/bkeZQ Ostatni kawalek tej trasy wygląda jak polna droga i nigdzie nie ma informacji chociazby o przejsciu granicznym. goo.gl/maps/xd5SQ z drugiej strony google podaje 32 km i 30 min wiec droga musi być dobra. W miarę. Ktos tamtędy jechał? bo pchanie się a potem wycofywanie z tego miejsca to pare godz straty.
  • Czy ktoś może polecić niedrogi nocleg w okolicy Graz / Maribor dla 4 osób?
  • No cóż wszyscy pędzą do ukochanych jeżowców w Jadranie bijac rekordy czasowe 18godzin ,14 godzin , 10 godzin ale może by tak zatrzymać się na chwile w Postojnej w Słowenii . Niedaleko od głównej drogi do Hr jest miejscowość Postojna a w niej wspaniałe jaskinie , które naprawdę warto zobaczyć . Są bodaj dwie ale najbardziej znana jest tzw Postojna Jama ! Trochę zasmucił mnie post wisłoka , ze Słoweńcy wygórowali ceny wstępu ale mimo wszystko uważam , że warto tam pojechać . Pozostaje otwarte ...
  • Witam Czy jadąc trasą CSORNA-SZOMBATHELY-KORMED-ZALALOVO-REDICS musimy kupić jakieś winiety?Byłem na stronie PZMotu ale tam nie mogę wyczytać czy winiety są wymagane? Na mapce jest tylko informacja które drogi są płatna a które nie? Czy ktoś z szanownych forumowicżów wie albo ma jakiś link do dobrej stronki gdzie temta opłat za autostrady i winiet jest szczegółowo opisany? Szczerze mówiać już nie wiem czy na Węgry potrzebna jest winieta czy nie?
  • Czy ktoś wie jak najlepiej dojechać do czarnogóry z warszawy? A także, czy ktoś jechał ostatnio przez osijek i sarajewo na niksic? Słyszałam cośo problemach z drogą w Bośni przed granicą z Czarnogórą, na drodze z sarajewa do nikisica.
  • Cy jechał ktoś z forumowiczów z Chorwacji do Rumunii? Proponowana trasa: zaraz za Dubrownikien przejście graniczne i kierunek Trebinje- Srbinje (Foca)-Gorażde-Cacak-Krusewac-Zajecar i dalej BG Vidin i Calafat w RO. Jaka jest trudność tej trasy, jakość dróg i jakieś inne porady. Z góry dziekuję M.
  • Witam. wybieram sie jutro na Chorwacje przez Wegry. Duzo osob mnie straszy,ze droga przez gory jest nieciekawa,jakie jest Wasze doswiadczenie,czy ktos jezdzi ta trasa?? Prosze o info.
  • Jeśli macie jakieś pytania odpowiem. Większość czasu ( noclegi) Ulcinij-tak to niby paskudne miejsce;), ale widziałam Szkoderskie i byłam nad Tarą i zwiedziłam to co zwiedzić należy :) Więc jeśli ktoś ma chęć dowiedzieć się czegoś , chętnie odpowiem :) Pozdrawiam
  • Mam pytanie jak wygląda sytuacja po drodze do Chorwacji, zwłaszcza w Czechach po ulewach. Jedziemy przez Cieszyn, może ktoś napisać kto jechał, czy można spotkać się z problemami po drodze. Pozdrawiam i dziękuję
  • Witam. 28.06.09 wyruszam do czarnogóry. Planuje wyjazd z Krakowa przez Chyżne-Bańska Bystrzyca-Budapeszt-Nowy Sad-Belgrad-Ulcinj. Czy może ktoś udzielić wskazówek na temat drogi i polecić gdzieś po drodze nocleg? Z góry Dziekuję. Wojtek
  • Poszukuje ciekawych miejsc,gdzie można byłoby przespać się w drodze do Makarskiej.Będe jechał przez Cieszyn,Słowację,Węgry no i Chorwacja.Może macie coś godnego polecenia,niedrogiego 2 dorosłe osoby plus 3 dzieciaków.Będe wdzięczny za pomoc,szczególnie stałych bywalców tej trasy.
  • Kochani, Którą drogę wybrać? Przez Austrię czy Węgry? Będę w 2 dzięci więc nie chcę stać w korkach i w miarę szybko dojechać. Będę jak wiecie na wyspie Ciovo. Pozdrawiam Monika
  • Podpowiedzcie proszę jak wygląda sprawa winiet i opłat drogowych. Jedziemy przez Słowację, Austrię, Słowenię. Wracamy przez Węgry. Bedę zobowiązana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się