Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      drogi

drogi

(388 wyników)
    • Witajcie, Zastanawiam się nad wyborem trasy na końcówkę dojazdu w okolice Rawenny. Wiadomo, że do Wenecji dojadę autostradą, natomiast co potem? Czy dalej autostradą w kierunku Bolonii czy tą nadmorską E55/309? Co polecacie? Niestety ten odcinek będę przejeżdżał w sobotnie przedpołudnie, więc spodziewam się dużego ruchu ale którędy w praktyce będzie lepiej?
    • w piatek pierwszy raz wybieram sie nad adriatyk (przez cieszyn). automapa kaze mi jechac przez czechy. i trasa szybką i trasa optymalną. moze ktos z Was jezdzi na automapie, która trase lepiej wybrac? o slowackiej policj naczytalem sie tyle ze nie chce (chyba?) tamtedy jechac - zreszta nawigacja nawet sie nie zająknie o tej trasie. jade z centralnej polski na noc. napiszcie mi prosze jak wyglada ta droga przez czechy, czy jest caly czas dwupasmowa? gdzie najlepiej (najtaniej) kupic winiete i ...
    • Czy ktoś ma doświadczenia z podróży przez Włoch poza siecią autostrad a jedynie drogami ekspresowymi SS. Wybieram się w lipcu na Sardynie prom z Civitavecchia, przerwę z noclegiem zaplanowałem w Wenecji. Będę wdzięczny za relacje z takich prób.
    • Jaką drogę polecacie wybrać na odcinku Bolzano - Wenecja?Zastanawiam się nad wariantem Arraba-Belluno-Treviso czy to według Was dobry wybór?
    • Czy ktokolwiek zamiast na Cieszyn jeździ na Ostrawę? Na mapach widać, że czeska droga nr1 jest dwupasmowa do polskiej granicy i googlemaps pokazuje ją jako szybszą od tej przez Cieszyn o ok. 20 minut (myślę o jadących z kierunku Warszawy). W Polsce A4 od węzła katowickiego, kawałkiem A1 na Rybnik, przez Wodzisław Śl. do granicy - Bohumin w Czechach. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat jazdy w dzień powszedni od zjazdu z A1 przed Rybnikiem do granicy (Bohumin)? Pozdrawiam
    • Witam. Wybieramy sie do Mediolanu z południa Polski - trasa przez Słowację i Austrię - tam korzytamy z autostrad ale zastanawiamy się czy we Włoszech nie skorzystać z dróg bezpłatnych (autostrady są absurdalnie drogie) które biegną prawie wzdłuż autostrad a to jednak duża oszczędność. Czy ktos ma jakies doświadczenia w tym zakresie. Nas interesuje trasa Treviso - Mediolan. Będe wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
    • Witam 18 czerwca wyruszmy z Łodzi do Cavallino ok godz 19 wieczorem. Powrót z okolic Triestu dwa tygodnie póżniej. Nie jest to nasza pierwsza podróż i dotychczas jeździliśmy krajową jedynką do Cieszyna (jechaliśmy również wersją przez Zwardoń), dalej Żilina Bratysława, drogą nr 50 w Austrii omijaliśmy Wiedeń i dalej standardowo autostradą czy to nad Adriatyk czy do Toskani. W tym roku po raz pierwszy zastanawiam się nad wersją przez Czechy z kilku powodów: 1. Jak już sporo osób p...
    • Ostatnio trochę czytałam forum i nasuwa mi się jedno pytanie, czy włochy naprawdę są tak drogie??? Czy nie ma możliwości aby jechać do Włoch i nie rujnować domowego budżetu. Może ma ktoś rady jak fajnie i niedrogo spędzić tam urlop (bez zwiedzania Wenecji ,Rzymu itd.) Oferty neckermana z dojazdem własnym wyglądają dość zachęcająco. Korzystał ktoś??
    • Witam, szukam taniego noclegu w drodze do Włoch, najchętniej w okolicach Insbrucka. Może ktoś ma jakieś namiary? Będę wdzięczna za wszelką pomoc.
    • Witam, wybieramy sie w maju do Toskani. Jedziemy z Poznania przez Niemcy i Austrie. Mozecie doradzic jak najlepiej rozplanowac trase i nocleg po drodze. Zalezy nam na ladnych krajobrazach. Moze po drodze w Austrii sa jakies malownicze miejsca godne zobaczenia? Gdzie najlepiej zorganizowac nocleg aby zbytnio sie nie forsowac (1 kierowca), Niemcy czy Austria? Macie jakies sprawdzone, niedrogie hotele,pensjonaty? Z gory dziekuje za pomoc
    • Planujemy całą rodziną autem wyjazd do Wenecji. Po drodze chcemy odwiedzić na dzień Bratysławe, Wiedeń, Lublane. Pojedziemy z Katowic. Po przeczytaniu niektórych watków na forum najlepsza droga to chyba - przez Zylina, Trencin -> Bratysława - Czy na tym odcinku mam zakupić winete czy uniścić opłate /jaką i gdzie/ kolejno czy do Lublany dojechać z Bratysławy cz z Wiednia /myslałam by lepiej z Bratyslawy, bo do granicy ze Słowenia dojade na tej samej winecie, a nie kupowac now...
    • jadę za tydzień z dzieckiem ( 4 lata ) i żona do Lignano(pierwszy raz ),szacuję trasę na ok 12 h,( z gliwic )czy po drodze jest coś co warto zwiedzić,by sobie zrobić przerywnik? ( ok.2-3 h )i nie za bardzo zbaczać z drogi? ps.gdzie mozna dobrze i niedrogo zjesc ( nie na CPN ) ? moze jakies dodatkowe rady dla debiutanta na zagraniczne trasy ? gdzie tankować , winiety itp ?z góry dziekuję
    • Witam, ile potrzebuję mniej więcej euro na miesięczny wyjazd do Włoch? To drogi kraj? wyjeżdżam na delegację, także hotel i wyżywienie mam opłacone.
    • Czy ktoś może jechał ta drogą ? Czy polecacie ją ? Czy może lepiej jechać autostradą ?
    • Za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, choć kiedyś jechałem. Jadę do Marche i tak się zastanawiam, czy w Mestre dać na s309 i wskoczyć z powrotem na autostradę A14 za Ravenną, czy też jechać nieco na około, ale cały czas autostradą (Padwa-Ferrara-Bolonia). Nie pamiętam czy tą s309 można jechać tak z 80km/h, czy raczej z 50 i 3 godziny z głowy.
    • Jadę do Włoch i chciałbym Was zapytać jak jest z drogami na trasie Cieszyn-Zilina-Bratislava? Czy jest wiele remontów, mijanek, tłoku? gdzie liczyć na utrudnienia? pozdrawiam wszystkich kierowców i turystów udających się w tych dniach do Italii.
    • Witam Za tydzień wybieram się do Ligurii i po drodze niestety jest Wenecja, będę tam w sobotę rano i trochę się boję o korki na autostradzie koło Wenecji. Parę lat temu spędziłem parę godzin na słoneczku i mam już dość. Da się jakoś to objechać ? Np z Udine do Pordenone - Trevisio i Vicenze. Może ktoś jechał i wie jak wyglądają te drogi ?
    • Są jakieś fajne stacje benzynowe lub jakieś bary - gdzie możnaby się było zatrzymać z małymi dziećmi. Chodzi mi o coś takiego jak "piracki statek" koło Grazu. Dzięki za odpowiedzi.
    • Hej. Polećcie proszę jakiś pensjonacik po drodze do włoch, chodzi mi o jeden nocleg między villach a arnoldstein, w cenie max. do 50 euro za pokój. im bliżej granicy z włochami tym lepiej. Pozdrawiam, m.
    • Wita serdecznie, w czerwcu wybieram się z rodzinka nad Adriatyk - Cavallino. Będę jechała z dwójką dzieci 6 i 8 letnimi pannami. Jedziemy ze Stargardu Szczecińskiego więc czeka nas ponad 1300 km jazdy. Proszę o podpowiedz, czy po drodze sa jakieś fajne parkingi z placami zabaw? miejsca gdzie choc na pol godzinki mozna wypuscic dzieci zeby rozprostowaly nogii troche sie wyszalaly? Kiedys czytalam o jakims fajnym parkingu po drodze ale nie moge znalesc tego postu :-( Proszę o podpowiedz ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się