dziewczyny

(3 wyniki)
  • Wykryto u mnie niedoczynność tarczycy pierwsze tsh maiłam 5,8 norma 0,230-4,500 , FT3 5,57 norma 2,40-6,30, Ft4 14,29 norma 12,00-22,00. Byłam u endo i dała mi ona skierowanie na wyniki i usg które miałam zrobić za miesiąc czyli teraz w grudniu. oto te wyniki TSH ­ 5,080 mIU/L 0,27 — 4,20 A1 FT4 ¯ 11,65 pmol/l 12,00 — 22,00 A1 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) ­ 163,2 U/ml 0,0 — 60,0 A1 Przeciwciała anty TPO (przeciw peroksydazie) ­ 604,4 U/ml 0 — 60 Czy te wy...
  • Witam was dziewczyny, czytam was hmmm już naprawdę długo, dzięki Wam tak naprawdę dowiedziałam się wiele o swojej chorobie jaką jest Hashi - dziękuję, dziś wreszcie się ujawniam gdyż odebrałam wyniki....a takich u siebie jeszcze nie widziałam,;-/ a wizyta u endo za 7 dni. Tak więc od początku by was trochę wprowadzić... ;-) Hashimoto u mnie stwierdzono w marcu 2009 roku, od tego czasu leczona jestem euthyroxem. Jednoczenie 4 miesiące temu po badaniach krwi okazało się ze mam niedob...
  • Witam, chodzi mi głównie o dziewczyny, które się leczą u doc. Ruchały. Wszystkie moje wyniki i moją "przygodę" z tarczycą opisałam w wątku "Przywitaj się!..." Zastanawiam się nad zmianą lekarza, ale widzę, że większość z was go chwali. Więc prosiłabym o opinię w mojej sprawie. I odnośnie tych badań aTPO i aTG jak często się powtarza? Z góry dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się