dziewczyny

(7 wyników)
  • Dziewczyny w którym dniu bada sie tsh,bo ja juz nie wiem,kazdy lekarz mowi co innego.
  • Jestem 2 mies po operacji usuniecia jednego płata tarczycy. Po operacji miałem porażoną jedną strunę głosową. Teraz jest oki-głos mi wrócił ( zastrzyki i witaminy). Miałem wole obojętne ale teraz po opracji czuję się jak by mi wymienili baterie na nową:). Tsh mam w normie-mam nadzieje, że za jakiś czas ten prawy płat poradzi sobie sam:). Blizna-zrobiła jak by grubsza-zaczynam smarować maścią silikonową Varaderm. Po 37 dniach z porażoną struną wróciłem do pracy i chyba to mi na dobre wyszło bo...
  • Z forum Zdrowie odsyłano mnie tu na forum tarczycy. Macie duże doświadczenie i potraficie nieraz coś trafnie zasugerować. Ja mam wiele objawów jak przy nadczynności, ale wyniki na granicy normy. Oto ostatnie: TSH 3-cia generacja 0,39 uIU/mL Wart.praw.(0,4-4,0) FT3 4,09 pg/ml (1,5-4,1) P.ciała anty-TG <20,0 IU/ml (0-150) P.ciała anty-TPO 12,4 IU/ml (0-150) Miałam jeszcze inne badania. To co lekko poza normą to: AND 3,3 ng/ml (0,6-3,1) 17 alfaOH-Progesteron 4,8 ng/ml (0,6-2...
  • witam dziewczyny:) mam takie pytanie - czy nastepujace wyniki to juz niedoczynnosc? TSH 3,18 (0,4-4), ft3 2,02 (1,8 - 4,2), ft4 (0,99 (0,8-1,9) z gory dzieki za odp.
  • dziś pierwszy raz od kilkunastu lat byłam u endokrynologa. Leczyłam sie jako dziecko ale potem samowolnie porzuciłam leczenie i od czasu podstawówki nie przyjmowałam żednych leków...obecnie mam 28 lat(nie mam dzieci jeśli to istotne) Zrobiłam badania i tak to wygląda: TSH- 0,023 FT3- 5,11 FT4-1,41 lekarz miał jakieś watpliwości ale przepisał mi Thyrozol 5, który mam przyjmować dwa razy dziennie po tabletce. Nie bardzo sama potrafię zinterpretować te cyferki wiec jeśli ktoś m...
  • Mam nieregularne miesiączki tzn czasem cykl 15 dniowy, czasem 35 lub więcej, moje tsh 2.5, endo odesłał do gina, bo stwierdził, że tarczyca ok, ginekolog nie zlecił żadnych badań tylko przepisał lutenyl, nie wiem czy powinam brać ten lek bez badań. Jak myślicie czy moje zaburzenia miesiączkowania mogą mieć związek z chorobą tarczycy?
  • Witam.Mam poważny problem.Moja dziewczyna ma bardzo mały poziom żelaza we krwi,FE 22,TIBC 376,Ferrytyna 11,7.Morfologia jest ok..Wypadaja jej włosy,często jest jej zimno(ma zimne dłonie)i czasami temp. poniżej 36.Namówiłem ją na badania TSH 3,FT 3,FT 4.Wyniki są następujące:TSH 3- 6.06 , FT 3- 5,18 , FT 4- 14,52.Czy te wyniki świadczą o chorobie tarczycy? Bardzo się nie pokoję o nią.Proszę o poradę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się