dziewczyny

(10 wyników)
  • Obecnie mieszkam w Wawie, więc do Was kieruję moją prośbę. Czy mogłybyście pożyczyć (oczywiście za jakiś zastaw finansowy) książki o porodzie domowym i o aktywnym rodzeniu? Zrobiłabym ksero, więc byłaby to kwestia jednego lub dwóch dni. Z góry dziękuję
  • przepraszam za pytanie niebezpośrednio związane z tematem forum..ale liczę na waszą bogatą wiedzę okołoporodową;) Czy nadżerke trzeba leczyć? Kiedy? przed ciążą? po porodzie? słyszałam już tyle różnych wersji i teorii że całkiem nie wiem co zrobić..
  • przeraziła mnie ta stronka cesarskie-ciecie.pl/, niby reklamujaca plastry na zrosty bliznowe po cc ale generalnie odebrałam ja jak pro cc, zwłaszcza cytowane wypowiedzi znanych osob o cc, oczwiscie to wszystko ma niby dotyczyc nieplanowanego cc ale wydaje mis ie ze utwierdzi to tylko kobiety planujace cc w ich przekonaniu- pisze to tu bo to jedyne chyba forum ktore nie jest pro cesarskie i jakos tak chciałam sie wygadac;) oczywiscie odnosze to wszystko do ciec na zyczenie co do same...
  • Dziękuję, bo dzięki temu forum udało mi się zrealizowac marzenie o porodzie domowym, które miałam już 3 lata temu w ciąży z pierwszym synem, ale w Krakowie, mieście niezwykle postępowym było to właściwie niemożliwe. To forum znalazłam przed ciążą (pięknie rozwiązaną wczoraj rano tuż obok kanapy) i podczytywałam was regularnie, do końca. To tu znalazłam namiar na położną, która mi dała namiar na naszą położną :). I chciałam tu napisac i podziękowac za wszelkie pomocne informacje ...
  • moj maz jest nadal sceptycznie nastawiony do porodu w domu, choc jest juz nastawiony bardziej na tak niz na nie. ostatecznie stwierdzil ze da mi spokoj jesli zbiore pare opinii o pracy pani poloznej Zofii Saj z Lublina. Prosba do was , tych ktore rodzily z pania Saj lub maja znajome ktore rodzily z ta polozna abyscie napisaly mi czy bylo dobrze , czy bylyscie zadowolone z opieki jaka otoczyla was ta polozna. Najlepiej na maila gazetowego.Prosze pomozcie bo maz mi spokoju nie daje a juz nie w...
  • Dziewczyny, czy już jesteście doulami i możecie pomagać przy porodach? Jak to wygląda? Ten kurs już się skończył czy jest jeszcze jakaś część? Pytam, bo pytał ktoś na Dobrym porodzie i zaczęłam się zastanawiać czy już można Was rekomendować? :)
  • Czy ktoś może mi podać namiar na położną z Białegostoku, która przyjmuje PD? szukam, szukam i jakoś znaleźć nie mogę :( a wiem, że na pewno jest tutaj taka pani. jeśli nie chcecie na publicznym forum to może być na maila: strumien-fotonow@o2.pl z góry dziękuje :)
  • dziewczyny, co trzeba zrobić żeby zostać Doulą. trzeba się wykwalifikować, skończyć szkolenie? są jakieś regulacje prawne, jest wogóle taki zawód w świetle przepisów;)? czy może trzeba się zgłosić na praktykę do Dziewczyn które się tym zajmują? pomóżcie..:)
  • dziewczyny przepraszam, ze pewnie powielam temat- ale za tydzien mamy szczepic naszego malego ssaka,a ten mlekopijca nie daje mi poszeperac i poszukac informacji na ten temat... a wiec: nie wiem czy dobrze wywnioskowalam, ale lepiej zaszczepic ta nieplatna szczepionka z 3 ukluciami?? juz sama sie pogubilam- czytam co innego, doktorka mowi co innego... cos mi w glowie utkwilo ze podobno te skojarzone moga miec gorsze nastepstwa dla dziecka?? dobrze pamietam?? chcialabym wybrac to ...
  • Rozkręciłam się, nastawiłam i... nie ma ciągu dalszego!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się