dziewczyny

(10 wyników)
  • Wybieram się do neurologa dziecięcego do Warszawy (bo w moim mieście nie chcę iść)mam namiary na doktor Banaszek ponoć jest świetna. Czy ktoś ją może zna ? a tak w ogóle to czy możecie mi kogoś polecić. Jak już popkonam tyle kilometrów to chciałabym żeby moje dziecko zbadał dobry lekarz. Z góry dziekuję
  • Witam !!! jako matka troche doświadczona i przeszłam troche z dzieckiem chce wam powiedzieć żebyście się nie poddawały jak macie tzw.doły można nie mówie nie ale dalej zasówać do roboty i ratować dziecko które was potrzebuje mówie wam to działa a jak któraś będzie miała doła to tu napisać ja wam sprzedam kopniaka po którym poczujecie sie lepiej i będziecie dobrze ćwiczyły wasze pociechy.Strasznie bym chciała żeby moje dziecko mówiło które ma siedem latek nie poddaje się i minima...
  • Chodzę z Amelcią na rehabilitacje już 4 m-c. Ma asymetrię i wnm. Na początku lutego byłam z nią na kontroli u neurologa i ponieważ skończyły się reh, u lekarki po skierowanie na następne. Oboje poweidzieli,że wszytsko jest już bardzo dobrze,dziecko mieści się w granicach normy i wogóle jest cacy. Dostała skierowanie na jeszcze jedną sesję ćwiczeń tak profilaktycznie. I niby fajnie, ale rehabilitant uważa,że Amelcia ma jeszcze dużą asymetrię ,która nie ustępuje i on by z Nią ćwiczy...
  • Bardzo potrzebuje bardzo dobrego neurologa z Poznania lub z Wrocławia.Od zwykłego po profesora prywatnie i na NFZ.Bo zwariuje ,bardzo was proszę.Pozdrawiam Monika ps. z propozycji waszych na ortopedę już skorzystałam mamy wizytę w pazdzierniku.
  • Witam, może polecicie mi jakiś sprawdzony ośrodek rehabilitacji niemowlęcej, dziecięcej, oczywiście wizyty prywatne na twrenie Warszawy . U mojej 4,5msc córeczki stwierdzono WMN i wymaga natychmiastowej rehabilitacji im wcześniej zaczniemy tym lepiej, córka wymaga częstych wizyt, a państwowo nie mamy szans, kolejki pozajmowane do lutego 2010, a tu ważna jest ciągłośc i systematyka. Mała podnoszona nie ciągnie za sobą główki, strasznie się odchyla jak jest noszona, w pozycji na b...
  • No i posypaly sie lawinowo postepy Maluszkow :) Rycerz zrobil swoj pierwszy krok, Kamilek zaczal sie obracac, a nasz Michalek dzis po raz pierwszy zobaczyl swiat z pozycji na czworaka. Pokiwal sie troszke do przodu i do tylu, rozejrzal sie i wrocil do pozycji pelzaka. Nie wspominalam, ze zaczal tez juz pelzac do przodu i to calkiem niezle :) Pozdrawiamy wszystkie dzieciaczki i Was dziewczyny!
  • Dziewczyny, moje dziecko było rehabilitowane met Vojty i NDT w CZMP, niestety teraz mam kłopoty z umowieniem wizyty do dr i chodzimy na widzewską. Czy możecie polecić mi miejsce rehabilitacji - ruchowej, czy też psycho ruchowej gdzieś indziej, może być poza łodzi jeśli warto. Bardzo ws proszę o pomoc kasia
  • Kochane Mamy Mój Julek jest opóźniony ruchowo (2 lata i 9 mieś)jeszcze nie chodzi, wszystkie badania wychodzą dobrze, jest hipotrofikiem (waży 9 kg) psychicznie bardzo dobrze. Chodzi przy meblach i za 1 rączkę ale ciągle ma turnusy w CZD (tzn. bardzo rzadko ale jest potrzeba) ćwiczymy na Ożarowskiej i sami w domu. Wszystko to za mało. Teraz jedziemy na 3 tygodnie do szpitala rehabilitacyjnego w Busku Zdroju na 3 tygodnie ćwiczeń w ramach NFZ (będzie przyjęty do szpitala a ja raz...
  • Dziewczyny mam wskazania do cwiczenia dzieciakow (Blizniaki 34 tydz). Dzieciaki maja po USG widoczne obszary niedotlenienia - jaka metode polecacie? I przy okazji znacie jakiegos dobrego rehabilitanta w okolicy Zawiercia (Katowice). dziekuje bardzo za pomoc
  • Zastanawiałam się ostatnio, czy nie iść do psychologa, tak mi psyche siada, po prostu już za dużo wszystkiego na jedną głowę (w dodatku blond:-) Koniec końców myślę, że lepszymi terapeutkami jesteśmy dla siebie nawzajem. Więc moje pytanie: czy ta żałoba po zdrowym dziecku kiedyś mija? Kaśka skończyła rok, a ja ciągle oglądam się na ulicy za wózkami (ze zdrowymi dziećmi), nie znoszę jak przychodzą znajomi ze zdrowymi niemowlakami, a w przychodni bólem napełniają mnie biegające brzdące...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się