Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      dziewczyny

dziewczyny

(40 wyników)
    • Witam Staram się o dziecko i robię sobie sporo badań. Z objawów: -tycie -sucha skóra -zaparcia Wyniki TSH 2,65 uIU/ml (norma 0,35-4,94) FT3 2,37 pg/ml (norma 1,77-3,71) FT4 1,00 ng/dl (norma 0,7-1,48) USG Tarczyca niejednorodna normoechogeniczna. W częsci dolnej płata prawego torbiel z gęstą zawartością o śr.6mm. Nie stwierdzono znamiennie powiększonych węzłów chłonnych szyjnych.Wymiary prawy płat 13*10*39 mm i lewy 12*17*38 mm czyli według moich obliczeń wynika, że moja objętość t...
    • Witajcie, jestem nowa z hashi i na tym chyba nie koniec...ale od poczatku...w styczniu 15.01.2011 urodzialm synka , moje trzecie ..nieplanowane wprawdzie ale zdrowe sliczne dziecko i fajnie ze jest No i jak to po porodzie , zmeczenie , sennosc i oczywista anemia...Myslalam ze to normalne ze przejdzie.. ale nie przechodzilo....bylo coraz gorzej, doszly uczucie zimna w gorace dni , trzesienie sennosc okropne kolatanie serca , glownie w nocy , ataki paniki, bole nog kosci...cos strasznego wiedz...
    • Hej , dziewczyny :); Wyniki mojej córki : TSH 5.07 (0.4 - 4.0 ) FT3 1.28 ((1.5- 4.1) FT4 1.45 (0.4 - 1.9) Ferrytyna 4.36 (6 - 159) Zelazo, morfologia z rozmazem(hemoglobina 13.5 /12. - 15/, erytrocyty 4.89 /3.5 - 5/,mocz, ALT, AST, Wapń całkowity = wszystko w normie. Jak widać poza TSH i FT3. Badania były 13 grudnia na czczo, bez leków oczywiście. Od 7 grudnia do 15 grudnia córka brała po 5 kropli LIXin ,od 16 grudnia do 26.grudnia będzie brała 8 kropli Lixin (40...
    • Hej, wklejam Wam wszystkie wyniki. Do lekarza poszłam, ponieważ na szyi coś mi wyskoczyło- okazało się, ze to tłuszczak. Kazała mi zrobić usg, wstawiam opis: "Na wysokości dużych naczyń szyi po stronie lewej i podżuchwowo pojedyncze/ reaktywne węzły chłonne o dł. do 19 mm/ powiększone. Po stronie prawej większe węzły chłonne o dł do 22 mm. Gruczoł tarczowy o obniżonej echostrukturze / bez zmian ogniskowych. W częściach miękkich karku / od strony prawej owalne ognisko o niejednolicie ubo...
    • TESS__HASHI pozdrawiam abstrahując od moich oczu i Roaccutanu przez który się wkopałam w to wszystko Mam Do Ciebie TESS pytanko jak Ty sądzisz no i wy dziewczyny też.Sprawa wygląda tak byłam już u 3 endo [moim zdaniem mają małą wiedzę jedna nie wiedziła ze soja źle na tarczyce wpływa ,generalnie co mnie wkurza to to że dla nich wszystkich ta choroba [ewentualnie u mnie też]to betka].No ale do rzeczy prochów nie biorę póki co ?choc jedna mi juz zapisąła trzecia rozumie że badam spr...
    • Witam, mam 25 lat hashimoto mam zdiagnozowane od ok 2 lat, wczesniej męczylam sie ok lat 5 , które to praktycznie przespalam, zdązyłam w tym czasie stracic wiekszośc włosów. Przez cały ten czas kilka razy sprawdzalam tsh, zawsze bylo w normie, dlatego byłam zbywana przez lekarzy, wkoncu trafilam do endokrynologa , usg, przeciwciała , Ft 3 i 4 i diagnoza hashimoto, subkliniczne. Przez ok rok doszlam do dawki eutyrox 75 , po ok 1,5 roku leczenia, wlosy sie uspokoiły, a ja wróciłam do żywyc...
    • Dziewczyny,jak wiecie byłam wczoraj u endo i ona zapisała mi m.in. eutyrox 25 raz dziennie i propranolol 10 mg dwa razy dziennie. Dzisiaj wziełam ten eutyrox i wzielam tez wczoraj i dzis propranolol i musze powiedziec ,ze nie czuje sie najlepiej po nich,mam takie uczucie niepokoju,jestem drazliwa i mam i wcale jezeli chodzi o serce to nie poczułam sie lepiej po tym propranolu{puls lekko zwolnił.ale jakos dziwnie sie czuje ,mam niskie cisnienie i troche mi zimno!!!}Co robic,czy zmni...
    • o wsparcie... Od jakiś 2 tygodni czuję się fatalnie - jest mi ciągle słabo, kompletny brak sił, aż wczoraj zemdlałam (co za obciach!). Idę dalej - drętwieją mi łatwo czubki palców, stopy, energii w sobie nie mam w ogóle. 28 września robiłam badania krwi - wydaje mi się że znowu weszłam w niedoczynność, procentowo wygląda to nsp: ft3 47% ft4 77% tsh 0,03 Glukoza znowu wróciła do poziomu minimalnego (jak zawsze) --75 (norma od 74), zrobiłam również badanie poziomu INSULI...
    • To są wyniki badań mojej siostry. Prosiłam ją żeby je zrobiła bo już nie wiedziałam jak mozna jej pomóc. Mówiąc szczerze miałam nadzieję że też jest "hashi"... wolałabym to niż chorobę z którą się zmaga. moja siostra ma 18 lat i od trzech lat choruje na ciężką depresję w "promocji" z anoreksją :( Ma za sobą dwie próby samobójcze i teraz znowu jest pogorszenie... Widzę, że leki nie działają tak jak powinny. Pomyślałam sobie, że skoro ja poczułam się tak dobrze po L:etroxie (sama też lecz...
    • Parę dni temu spotkalam kolezanke,ktora jak się okazało w rozmowie ma Hashi i roczne dziecko.Powiedzialam jej,ze ja tez na to choruje,tsh mam ok 3,Ft3 i FT4 podobno wedlug lekarzy zawsze dobre i co...i nic..nadal zajsc nie moge.Kolezanka powiedziala,ze to w sumie dziwne bo ona miala tsh 6 jak zaszla w ciąze planowaną po drugim podejsciu!!!!!No to w koncu jak to jest?Owu tez chyba mam,przynajmniej tak wychodzi z mierzenia tempki.
    • napiszcie proszę jak się czujecie w ciąży z Hasi. Ja cały czas myślę o drugim dziecku, staram się najpierw uregulowac hormony ale nadal boję się o to co będzie w ciąży. Pozdrawiam.
    • od trzech dni jestem na dawce 37,5 eutyroxu-taka mi zalecila lekarz- wprowadzalam ją powoli zaczynajac od 6,25 i zwiekszajac co pare dni o te 6,25 az do 37,5.Wszystko bylo ok.a dzis nagle okolo 15 zaczęlo mnie tak trząśc jakbym 100 kaw wypila ,serce mi walilo zmierzylam puls 110 a czulam sie jakbym zaraz umrzec miala.ja znam te objawy ,mialam je dawno temu kiedy jeszcze mialam guza na tarczycy i straszliwy misz masz w hormonach-tsh bylo nadczynne a hormony ponizej normy.wzielam pol...
    • Chciałam serdecznie podziękować Wam za zrozumienie jakie potraficie okazać, wsparcie, to, że dzięki Wam zaczęłam wreszcie normalnie się leczyć i trafiłam do dobrego endokrynologa, którego wskazałyście... Dziękuję w szczególności Rostedzie, Hashi-tess, Morganie i Edith31 !!! Nie wiecie jak dużo zrobiłyście dla mnie... Dzięki Wam zrozumiałam lepiej chorobę z jaką się borykam, jak sobie z nią radzić, jak ją leczyć... Przestałam żyć w poczuciu winy, oskarżałam się wiecznie o...
    • kochani mało sie udzielam na forum ale moze są tu dziewczyny które tak jak ja kiedys szukają informacji na temat ciazy przy hashimoto. Chciałam się z wami podzielić radością po 3 poronieniach i zaawansowanym hashimoto i jeszcze innej chorobie z autoagresji urodziłam córkę , moj szkrab ma juz 3 tyg. To co mogę doradzić patrzeć całościowo na organizm czyli jesli sa wysokie przeciwciała tarczycowe sprawdzić czy nie ma innych przeciwciał które niszczą ciaze, w ciąży często...
    • od calkiem niedawna wiem, ze mam hashi, od kilku lat mam cysty na jajnikach, ktore wchlaniaja sie jak biore pigulke, czy jest to PCO nie wiem ale przeczytalam na forum, ze PCO czesto wystepuje z hashi, od trzech miesiecy jestem znow(po kilkumiesiecznej przerwie)na pigulce bo mialam dosc spora cyste na lewym jajniku i kilka malych na prawym, wiem, ze nie moze to by rozwiazanie problemu cyst tym bardziej, ze mam prawie 30 lat i w najblizszym czasie chcemy sie starac o dzidziusia, ...
    • Witam i dziękuję bardzo że jesteście,bo dzięki Wam zmieniłam endo u którego leczyłam się od grudnia jak dowiedziałam się o hashi.Wczoraj byłam na wizycie u dr Gmińskiego w Jaworznie.Jestem teraz optymistycznie nastawiona do życia.Przeprowadził ze mną wywiad ,wszystko chciał wiedzieć,bardzo się przejął że 2 razy poroniłam .Zrobił mi USG i wykrył 2 guzki duży z lewej i mały z prawej.Skierował mnie na biopsję .Kazał odstawić euthyrox 100 (i miałam jod 200)ale dzięki Waszym radom nawe...
    • Zrobiłam kontrolne badania po 4 tygodniach, będąc na stałej dawce 62,5 mg Euthyroxu. Wyniki mam następujące: FT3 4,13 (4 - 8,3) 3,02% FT4 12,27 (9 - 20) 29,72% TSH 1,29 (0,25 - 5) 21,89% Proszę o Waszą radę, bo nie wiem czy dobrze myślę. TSH ładnie mi spadło, ale mam niskie FT3 i FT4 czyli pewnie wciąż jestem w niedoczynności. Czy tak? Czy to znaczy, że powinnam podnieść dawkę hormonu? Zapisałam się do endo, ale na wizytę muszę trochę poczekać. Czuję się źle, wszystko we mnie drży, ...
    • Mam małe pytanko- W związku z moim podwyzszonym pulsem,poszlam zalozyć sobie holtera,wczoraj odebralam wynik. Dominuje rytm zatokowy prawidłowy,częsty z okresami tachykardii wysiłkowej {chodzenie po schodach}. Bez komorowych i nadkomorowych pobudzeń przedwczesnych, nie zarejestrowano migotania przedsinkow,częstoskurczów,pauz. Sredni rytm HR wyniosł 91 max rytm HR wyniosł 126 min rytm HR wyniosł 54 Wykryto 243 tachykardie. Echo zrobilam wszystko tam jest ok.Będe szła z tym wynik...
    • mam nowe wyniki i zastanawiam sie czy ft3 nie jest za niskie, ft4 wiele nie wzroslo ale tez nie zmalało poprzednie bylo ft4 1,11 a o to nowe wyniki: ft3 1,75 (1,45-3,48) ft4 1,22 (0,71-1,85)prosze o interpretacje , czy wymagam suplementacji novothyralem??? boje sie troche tego leku.. dla tych co nie czytali moich postow to przypomne ze najbardziej uporczywym objawem jest dla mnie depresja(antydepresanty nie pomgaja od 6mies.) bardzo obnizony nastroj, bole miesni i spiaczki, pro...
    • Witam Wszystkich na forum,kiedys zaglądałam tu bardzo często,mialam dobre wyniki tarczycy ,troche podwyższone przeciwciała i usg tarczycy zawsze bardzo ładne. Dzisiaj odebrałam wyniki badan na horomony i były ok choc nie biore żadnych leków ,ale za to usg nie wyszło dobrze. Wróciłam do domu i cały czas rycze bo wynik wyszedł taki -Echostruktura płatów bocznych i cieśni tarczycy jest nieco gruboziarnista,echogenicznośc obnizona ,podobnie obnizona jest perfuzja. Wymiary tarczycy ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się