dziewczyny

(820 wyników)
  • ktore szpitale polecacie a ktore odradzacie na prowadzenie ciazy i porod (to samo odnosnie lekarzy), mieszkamy na Ukkle ale dojechac mozemy wszedzie, mialam swojego lekarza (Janowski) ale ciagle dzwonienie i proszenie sie o wizyte mnie zabija
  • Jedne z moich ulubionych: forum.gazeta.pl/forum/w,520,33975147,33975147,jak_to_jest_z_tymi_sponsorami_.html forum.gazeta.pl/forum/w,520,116669910,116746222,Re_Ortodoksyjnosc.html forum.gazeta.pl/forum/w,520,89710851,89710851,W_pogoni_za_orgazmem_.html rozwazania napoziomie: forum.gazeta.pl/forum/w,520,27960064,27986641,Re_A_z_iloma_trzeba_sie_ruchnac_rzeby_byc_szmata.html czy w takim razie czy sama jest szmata? forum.gazeta.pl/forum/w,520,99732452,99737479,Re_Zaczyna_zwiazek_od_...
  • Bardzo Was proszę o pomoc, bo zwariuję. Muszę jak najszybciej podjąć decyzję gdzie podejść do II procedury IMSI i nie wiem gdzie: czy w Provicie czy w Gyncentrum, czy wybrać dotychczasowego Mańkę, czy Gretkę lub Cholewę, czy też Mercika z Gyn??????????? Porażka, wiem ze jest tyle opinii ile dziewczyn, ale zależałoby mi na dobrych radach i aktualnych opiniach. Proszę Was...
  • Dziewczyny moze Wy cos doradzicie bo juz sama nie wiem. Staramy sie z mezem o drugie dziecko. W grudniu 2009 mialam usunieta ciaze 5-6tydzien, poniewaz sie zle rozzwijala. Od tego czasu cykle mi sie rozjechaly. Przewaznie mam co 33 a nawet co 45dni. Ostatni cykl mialam wlasnie powyzej 45dni, okresu nie bylo ciazy tez nie poszlam do lekarza i przepisal mi Provere 10mg na wywolanie. Wzielam 10 tabletek i dostalam po 2 dniach okres. A na wyregulowanie okresu dostalam Provere 5mg. Lekarz powiedzi...
  • staramy sie z mezem o dziecko od prawie dwoch lat, po roku udalo nam sie zajsc w ciaze ale poronilam, znowu sie staramy, i staramy, i potem znowu wywoluje malpe, i biore leki na wywolanie owulacji... jak wy dajecie rade ja juz nie moge, raz planuje pokj dzieciecy a godzine pozniej rycze... mam policystyczne jajniki, bardzo rzadko owulacje stad climofenag na jej wywolanie, naturalnie mam cykle nawet 109dni dlugie! boje sie kolejego poronienia, juz nawet mysle o adopcji, jestem do niczego, nawe...
  • Dziewczyny,wiem że są staraczki z bardzo niskim wynikiem AMH.Po weekendzie lecę do lekarza ,bo zaczełam stymulacje do ICSI,jednak moje wyniki się pogorszyły i teraz boje się ,ze lekarz przerwie stymulację i powie że to koniec.Ja jednak chciałabym raz podejść i zobaczyć w końcu nic już nie mam do stracenia ,a moze jakaś jedyna komóreczka się wyhoduje. Jak u was potoczyły się sprawy?Szukałyście KD,czy pomimo mega niskiego wyniku spróbowałyście raz jeszcze wyhodować własne kom? Bosz jestem w k...
  • dziewczyny, mam dwa pytania re. powyższego; 1) czy dc przy cyklach 24 dniowych tj. około 3 dni po zakończeniu krwawirnia to nie za póżno na robienie tego zabiegu? 2) czy miałyście robione przed zabiegiem badanie czystości pochwy a jesli wynik był nieprawidłowy to co wówczas/co brałyście? z góry dziękuję za pomoc!
  • witam, mam prośbe do dziewczyn, które były stymulowane do iui femarą. Podzielcie się prosze doświadczeniami. Czy tez dostawałyście 5x2 tabletki? Jesli nie, to jak? Ile miałyście pęcherzyków po tej stymulacji? U mnie był 1, przy czym bez stymulacji tez 1 więc, nie wiem czy w przyszłości ma sens to stosować. Będę bardzo wdzięczna za informacje. Pozdrawiam.
  • U mnie własnie drugi dzień cyklu, nowa nadzieja te same marzenia Niedługo Wigilia w pracy ... przykra jak zawsze, potem u rodziny - tak samo. Życze Wam wszystkich spełnienia marzeń i dużo wiary w to, że przyszły rok będzie dla nas bardziej łaskawy. Buziaczki
  • Dziewczyny, czy Wasi partnerzy nie zawsze "stają na wysokości zadania", przy problemie niemożności zajścia w ciąże w parze?
  • Dziewczyny, dowiedziałam się, że mam zaburzoną pracę tarczycy. Obraz gruczołu na USG też nie jest dobry. Mam pytanie: czy takie kłopoty mogą powodować obumarcie zdrowej ciąży? Tak naprawdę nigdy nie miała problemów z zajściem w ciążę, ale nie mogę jej donosić (obumiera ok. 10 tygodnia lub ciąża biochemiczna). Czy tarczyca może być tego powodem? Mam też- co się chyba często wiąże- za wysoką prolaktynę. No ale jajeczkuję i zachodzę, szukam przyczyny tych niepowodzeń ciążowych. Mam już jedno dzi...
  • Podczytuje was od czasu do czasu i wielu dziewczyn nie widzę już na forum. Czy któraś jeszcze może zaciążyła? Czy któraś oczekuje na test? Wszystkim wam przesyłam uściski i kibicuję z całego serca!!!
  • Dziewczyny! Jestem o krok od podjęcia decyzji o ICSI. Przeczytałam na stronach klinik jak to wygląda od ich strony w bardzo naukowy sposób. Czy któraś z Was mogłaby napisać o swoich odczuciach i jak to wyglada w praktyce? Ile czasu to zajmuje, na ile wizyt, dni trzeba jechać i czy punkcja jajnika w celu pobrania komórek jest w głębokiej narkozie? Na razie strasznie się boję, do tej pory do lekarza chodziłam sporadycznie, nie mówiąc o szpitalu, gdzie nie byłam nigdy. Wiem, że dla...
  • Cześć dziewczyny. chciałabym wiedzieć co przyczyniło się u Was do zajścia w ciąże? na jakich lekach zaszłyście? po jakich zabiegach?po jakim czasie?Jak wyglądało leczenie? Bo zastanawiam się co ja jeszcze mogę zrobić skoro u mnie jest niby ok, i hormony, i 30kg w dół-dla dobra sprawy, i dobra reakcja na CLO, i owulacja potwierdzona monitoringiem, hsg ok.Nawet okres sam z siebie się pojawił po metforminie. co jeszcze? Podpowiedzcie proszę dziewczyny którym się udało. cały czas się łu...
  • oczywiscie do zajscia w ciaze. rozne sa teorie i juz nie wiem sama co i jak. mam 2,69 noi moj endo powiedzial ze oki. to jak to jest????
  • Czesc dziewczyny mam do Was pytanie. To jest moj czwarty cykl, w ktorym biore Clo, dzis jest moj 11dc, pecherzyki mam dwa jeden w 8dc mial 12mm a drugi 16mm. moj problem polega na tym ze nie mam sluzu plodnego, tak naprawde nie mam zadnego sluzu! nie wiem co robic bo przeciez jak sa pecherzyki to powinien byc sluz, bo bez niego nie mam szans na zajscie w ciąze.prosze napiszcie jak to jest u was. dodam ze biore drugi cykl oeparol.gin kazal starac sie w weekend, jajniki pobolewaja a sluzu...
  • Jestem podekscytowana tym wszystkim Mam ferie, siedzę sama w domu, nie mam z kim pogadać Smutno mi jakoś:-(
  • po prostu musi, kiedy czytam posty typu "udało się" to najpierw bardzo się cieszę a później zadaję sobie pytanie "dlaczego nie ja?", później wchodzę w historię postów tych dziewczyn które zaciążyły i widzę że one też miały różne chwile, i te lepsze i te gorsze. Dlatego nie możemy się poddawać. Poza tym musi być źle żeby mogło być dobrze. Wszystkim Wam tego życzę. I wspomnicie moje słowa NAM TEŻ SIĘ UDA!!!
  • Pisze do Was, ponieważ wiem , że normy badań macie w "małym palcu". Właśnie odebrałam moje wyniki i są w normie, ale ta norma jest jakoś mało precyzyjna. Za duży rozstrzał. Badanie robiłam w 4 dc,endokrynolog mi zaleciła zrobić 3-5 dc. Normy nie sa rozbite na poszczególne fazy i nie wiem, czy to jest miarodajne. Badanie robiłam pod koniec okresu: TSH - 1,156 uIU/ml norma 0,35-5,50uIU/ml Prolaktyna - 6,74 ng/ml norma 1,39 -24,20 ng/ml Dodam, że od ponad roku staram sie o drugie dz...
  • Witajcie dziewczyny ;) wiem że jest tu kilka dziweczyn, które są po INV i moja prośba ? poradzcie jak sobie radziłyście z tym czekaniem po punkcji i po transferze?? Powiedzcie bo ja nie moge znalezc sobie miejsca nie wspomonajac juz o tym ze nie moge przestac myslec o monich fasolkach!! czekam na jakies wskazówki ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się