dziewczyny

(16 wyników)
  • czesc dziewczyny mama nadzieje, ze ktos mi tu pomoze lub doradzi. Bowiem jestem w 25tc i po usg polowkowym ktory mialam robiony dosyc pozno bo w 23tc. Niestety wykryto u dziecka powiekszona jedna nerke. Mowia, ze czesto po urodzeniu wszystko wraca do normy a jak nie to lecza antybiotykami albo w najgorszzzym wypadku operacja! Tak mocno sie boje, i zle czuje z tym:(( Jestem dobrej mysli, ale boje sie jak dziecko bedzie chore i beda muslieli usunac nerke czy cos w tym stylu. Slysza...
  • witam. dziewczyny moj 2 miesieczny synek ma za tydzien cystografie. jak to wyglada?napiszcie mi czego mam sie spodziewac bo bardzo sie tego boje.pozdrawiam wszystkich
  • Witam serdecznie dziewczyny dzisiaj odebrałam wyniki badan moczu mojego małego i jest napisane krew - ślad. świeże ponadto nabłonki liczne w polu widzenia krwiniki 3-4 wpw krwiniki czerwone - św 0-1 wpw pobiegłam odrazu do lekarza a on ze to normalny wynik i sie nie przejmowac czy ma racje bo krew chyba coś oznacza OB 4 mały ma 8 miesięcy i trzy tygodnie dziekuje Wam bardzo serdecznie
  • Witam jestem pierwszy raz na tym forum bylam z tymi wynikami u lekarza i powiedzial ze sa ok ale sie naprawde niepokoje jezeli to nic nie jest to skad sie w ziela t krew bilirubina nieobecne urobilinogen norm ciala ket nieobecne kwas askor, nieobecne glukoza nieobecne erytrocyty 10 ery/ul odczyn 7 azotyny nieobecne leukocytyy nieobecne ciezar wlasciwy 1,005 mikrospowa ocena moczu nablonki wielokatne pojedyncze w p. w. lekocyty 0-2 w p.w. erytrocyty 0-2 swieze wylugowane w ...
  • witam wszystkich jestem załamana:( moj synek jak mial 3tyg mial bakterie ecoli lezelismy w szpitalu dostawal antybiotyk a po wyjsci przez 30 dni furagin. Po 30 dniach mial robiona cystografie ktora wyszla prawidlowo ale z posiewu znow wyszla bakteria eColi nastepny antybiotyk tym razem dostawal go w domu znow posiew i znow bakteria lekarz w moim miescie caly czas daje mu antybiotyki a na moje pytanie skad to sie bierze wzrusza ramionami i mowi ze nie wie Teraz maly skonczyl brac ...
  • Cholera - u nas znowu problem. Wczoraj musiałam biegiem wracać z pracy do domu, bo Mikołaj zaczął wymiotować, i dostał gorączki. Gorączka jak zwykle, wyrypista, bo 40 st. No i dosżły do tego stolce biegunkowe, tak ze 3 razy + wymioty jeszcze wieczorem. W efekcie nic nie był w stanie zjeść,bo szybko ulatywało... Żeby tego jeszcze było mało, wieczorem po kąpieli lekarz kazał mi troszkę dokładniej niż zwykle obmyć sisiaka rivanolem i w efekcie, leciutko pękł napletek. szlag by to trafił...
  • Myślę o nich często. grażka - odezwij się!!! Madziulec, coś wiesz?
  • Hej mamuśki! Byliśmy dzisiaj na naszej kontrolnej wizycie u nefrologa i trochę się załamałam. Tak na wszelki wypadek, na wyrost (przynajmniej tak mi się wydawało) spytałąm, czy można chodzić z małym na basen i razem się kąpać w wannie. No i pani mnie zmartwiła strasznie, bo powiedziała, że ona by się ZDECYDOWANIE WSTRZYMAŁA. Kurczę, a neurolog poradziła mi basen jako przyjemny i nieinwazyjny sposób rehabilitacji...Bo mi się mały leni trochę i dobrze by było z lekka poćwiczyć.Je...
  • Witam, po raz pierwszy na forum. Moja córka Olga ma skończone 10,5 miesiąca. 10 stycznia miała nie wiadomo skąd przez 1 dzień gorączkę (ok.38,8), potem przeszło. Ponieważ w międzyczasie z innych powodów wylądowaliśmy w szpiatlu z Olgą, po którym była mocno przeziębiona i pediatra zapisała bactrim (brała przez tydzień - do czwartku w zeszłym tyg.) Natomiast już niedzieli na poniedziałek w tym tygodniu dostała znowu gorączki - z tym, że tym razem pilnowałam żeby nie przekraczała 38 ...
  • Synek 5 lat, jakis czas temu ok 19tego kw. zacząl narzekac - i bardzo płakac , ze go boli jak siusia, nawet suski byly z krwia. oczywiscie ogolne badanie moczu, wyniki zle , a nawet bardzo zle , liczne bakterie, wysokie leukocyty, nie mam przed soba tego wyniku , ale byl ogolnie zly, dostal antybiotyk Zinat o podobno wysokim spektrum, bez posiewu i antybiogramu, zeby szybciej przeleczyc ; chociaz pytalam lekarki czy by nie zrobic w czasie leczenia robione bad. ogolne - wynik - ok. po lec...
  • Już nie wiem co robić! Synek (15m.) od ponad roku ma nawracające infekcje e.coli. Zawsze robiony był najpierw antybiodiagram, zawsze e.coli była wrażliwa na furaginę, którą to synek był leczony. Ostatnio e. coli 10 do 5 = furagina rano 1/2 tabl. , wieczorem cała (synek waży 9,20kg) przez 3 tygodnie. Dodatkowo vitabutin, sok z żurawiny, vit. C, zeby zakwaszać , bo jak już kiedyś pisałam mamy problem z ph (zazwyczaj od 7 w góę). Po tej kuracji posiew - e. coli 10 do 4 , wrażliwa na furagi...
  • Dziewczyny; czy uwazacie za "normalne" ze dziecko czesto ma czerwona pupe, dokladnie miejsca gdzie przykleila sie kupa w pampersie? Moja Iga robi 2-3 kupy dziennie, od razu ja myjemy, a pupa i tak b. czesto jest czerwona. Moze to kwestia jedzenia, choc jakis alergii to u niej nie widze, a moze cos w tej kupie-grzyby, bakterie Jola
  • Wczoraj moja Amelka sama zdjęła sobie pampersa i wyjeła majteczki z szuflady potem założyła je na gołą pupcię dziewczyny serce mi pękło.Przecież to jest właśnie to na co tak bardzo czekam zero pampersów i ta pupcia w tych majtusiach pomyślicie wariatka- nie znam u Amelki takiego widoku majtusie byly zaraz mokre,bo z przetoki cały czas wylatuje mocz,ale nie zapomnę tego do końca życia i ta duma mojej córci(chociaż tak krótko trwała)że tak samo chodzi w majtkach bez pieluchy wołając "mamo...
  • Grażyna Bańka ul ,Zwycięstwa 16 m13 44-100 Gliwice Bank Śląski 1 ODDZIAŁ w Gliwicach NR konta 98 1050 1298 1000 0022 8443 1018 Dziewczyny ja czuję się jak żebrak ,ale każdą złotówkę oddam.Narazie moge powiedzieć dziękuje.
  • Czesc Dziewczyny! Za tydzien idziemy z synkiem na cystografie. Samo badanie, wiem na czym polega, ale mam kilka pytan odnosnie tego: 1. Jak dlugo trwa to badanie? 2. Jakie stosuja znieczulenie? 3. Do mam chlopczykow: rozumiem, ze penisek po tym badaniu bedzie bolal, w koncu beda tam gmerac, no wiec jak mozna pomoc synkowi zeby zmiejszyc bol? Ciepla kapiela? Moze macie jakies sposoby? Z gory dziekuje i pozdarwiam Was i Wasze pociechy!
  • Czesc dziewczyny. Moj synek w 3 tyg zycia mial infekcje drog moczowych po miesiacu bylam z nim u nefrologa na kontroli badania moczu ma bardzo dobre posiew jalowy 12 maja ma miec cystografie. teraz lekarz kazal smarowac napletek hydrocortisonem i wpuszczac pod napletek 2 krople biodacyny dziewczyny czy wam tez cos takiego przepisali?Maly nie ma teraz zadnego stanu zapalnego wiec nie bardzo rozumiem dlaczego go tym "meczyc" co o tym myslicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się