-
mam pytanie, czy w czasie lotu na Lanzarote z Warszawy (b.p. Itaka) są jakieś międzylądowania? na forum spotkałem się z wpisami o takiej sytuacji, jednak nie wiem których biur podróży to dotyczy...
-
mam pytanie czy ktoś był może na objazdówce z Itaką na Teneryfie pod nazwą "Zawsze niech będzie słońce"? Jesli tak to prosze o opinie i wskazówki. Podobne pytanie zadałam jesienią ubiegłego roku i było bez echa. Może od tego czasu cos sie zmieniło....
Pozdrawiam
-
Nigdy więcej nie wybiorę się z Itaką gdziekolwiek. Dlaczego? już opisuję i przestrzegam wszystkich którzy się z tym biurem wybierają. Itaka nie dba o klienta ,traktuje go opieszale i mam nadzieję że zapłaci solidne odszkodowanie za pozbawienie nas 2 dni wakacji. Zaczęło się od tego że lot na Teneryfę zaplanowany był 01.03.2013. o godzinie 9 między czasie biuro podróży zmieniło wylot na godzinę 15 oczywiście nie powiadamiając o zmianie lotu. Na lotnisku koczowaliśmy 6 godzin, na Teneryfie byli...
-
Czy ktoś był ostatnio na Kanarach z biurem Rainbow Tours?
Pytam, bo ja zawsze latałem z ITAKĄ i było OK, ale znalazłem ofertę biura Rainbow Tours, które ma (w porównaniu z Itaką) istotnie niższe ceny - i to nawet do tych samych hoteli, z tą samą opcją All incl.
Zastanawiam się, z czego wynika ta różnica cen - czy po prostu biura stosują różne marże (i warto kupić taniej w Rainbow), czy też istnieje jakiś haczyk i jakość podróży lub pokoi na miejscu jest gorsza przy wycieczce z Rainbow?
-
Wykupiłam wycieczke na koniec lipca z tym biurem podróży. Lece na Fuerteventure.
Niestety dopiero teraz czytam o niepokojących informacjach typu: kara 2.5 ml zl.
Ponadto zmartwilo mnie wiele innych rzeczy:(
Naprawde mam sie czym stresowac? Czy moze obawy sa nieco za wielkie?
Czego faktycznie mozna sie spodziewac po Itace? Faktycznie tak zle z nimi jest? Mam juz zepsute wakacje?
-
ile sie w Itace placi zaliczki jak rezerwujemy w grudniu wczasy na
lato 2011????
-
W wątku niżej (dot. Caleta de Fuste) Forumowiczka pisze, że Itaka już na lotnisku zaproponowała jej hotel, w dodatku nawet w innej miejscowości. Czy kogoś jeszcze to spotkało? Lecę na Fuertę i zależy mi na konkretnym, wybranym hotelu- stąd moje niepokoje ;).
-
Ktoś był/wybiera się?
-
Czy mieliście lub aktualnie macie jakieś zastrzeżenia do oferty hotelowej Itaki dotyczące rozbieżności co do zastanego standardu w stosunku do opisu z katalogu?
Pytam bo znajoma wróciła bardzo niezadowolana i twierdzi, że hotel rekomendowany jako 4* w rezultacie miał tylko 3*, a oferta ALL nie byłą zgodna z tym co zastała na miejscy, pokoje Itaka wykupiła najgorsze w całym hotelu. Mam chęć skorzystać z wyjazdu z tym biurem na Teneryfę, ale zaczynam mieć wątpliwości. Czy w hotelach, które od...
-
Chodzi mi o wyloty i odloty.
I chodzi mi o konkretne przypadki (nie zasłyszane itp) jakie mieliście Państwo z tego biura na i z GC.
-
Zastanawiam się nad wakacjami z biurem Itaka,przeczytałam wiele
złych opini.. Czy naprawdę to biuro jest takie złe,myślę o hotelu
Monica Beach - Fuerteventura... dziękuje za każdą radę;)
-
Właśnie wróciłem z Fuerteventury gdzie urlopowałem się z biurem
podróży Itaka. Miałem Nieprzyjemność zostać przez nich zrobiony w
wała! Posłali turnus na wyspę liniami lotniczymi Futura o których od
kilku miesięcy Prezesi Itaki wiedzieli że plajtują i długo nie
polatają. I w trakcie turnusu futura pokazała Itace gest
Kozakiewicza, a Prezesi Itaki pokazali swoim klintom wielki środkowy
Palec.
Rezydentki tchórzliwie i arogancko nie miały nawet odwagi nam
powiedzieć co się stał...
-
Witam
23 lipca wybieramy się w podróż poślubną na Lanzarote,, Czy ktoś był tam z
Itaką i może napisać coś o godzinach wylotu, rezydencie,, przeczytałam kilka
wątków z 2007 i jestem trochę zaniepokojona ;(
Interesują mnie również ceny wypożyczenia auta, oraz ceny w restauracjach i
sklepach. Z góry dziękuję ;)
-
Kto z Państwa wybiera się w tym terminie? Mile widziane opinie osób, które już tam były :)
-
zaczeło sie od zmiany godziny wylotu z 8.10 na 18.10.Trzy dni przed wylotem
bióro poinformowało nas o zmiania - no coż zdarza sie widocznie tak miło
być .Szczęśliwi i pełni optymizmu stawi;ismy się na lotnisku okecoe o
godzinie 16.Przeszlismy kontrole paszportowa,zdalismy bagaże i znaleźlismy
sie w pomieszczeniech gdzie zwykle oczekuje sie na wylot.no i tutaj pierwsza
niespodzianka.Dyzurny lotu podaje ze samolot na Lanzarotte opóźniopny jest o
pół godziny i prosza nas abysmy cierp...
-
Byłem, wróciłem - żeby nie było ogólnie dość zadowolony w kontekście
ceny (1399 zł za all inclusive).
...ale nerwy zaczęły się jeszcze przed wyjazdem: w pewnym sensie
złożyłem reklamację jeszcze nim... wyjechałem! Tak, tak, oczywiście
jestem pieniaczem i mam w d.pie własną kasę ;)) Ale do rzeczy.
Miejsca się kończyły, mnie czas, a więc szybko (kilka dni przed
wylotem) zakupiłem ww. wycieczkę. A dopiero potem zacząłem... czytać
to forum ;/
No i wyczytałem "JAJA" nt. Maxoraty, Vent...
-
Czy może był ktoś na wycieczce " City Tour" którą oferuje Itaka na Teneryfie?
Lecimy w styczniu z małym dzieckiem i nie wiem co to za wycieczka. Czy jest
całodniowa, czy się zwiedza coś, czy objazdówka jakaś, czy jakiś posiłek
wliczony? i czy nie za ciężka dla dwulatka?
-
Witam,
Mam pytanie do osób które były na Fuercie i korzystały z wycieczek
fakultatywnych z Itaki. Proszę o pomoc w wyborze, na co warto się zdecydować w
stosunku wrażenia do ceny.
Do wyboru jest :
Fuerta Grand Tour 45 euro
Lanzarote Grand Tour 70euro
Katamaran 50 euro
Trzy Wyspy 46 euro
Rejs na Wyspę Lobos 40 euro
Aquapark Baku 30 euro
Oasis Park 40 euro
Submarine 55 euro
Wiem, że najlepiej jest wypożyczyć auto,bądz na własną reke zwiedzać, ale w
tym wypadku z powodów niezależ...
-
Wczoraj wrocilismy z Lanzarote.Itaka sie sprawdzila, hotel Mansion Nazaret w Costa Teguise bardzo ladny,czysty.Mieszkalismy w studio,2 pietrowym, na dole aneks kuchenny ze wszystkimi sprzetami kuchennymi,tv,taras, na gorze lazienka i lozko 2-osobowe. Oczywiscie byli tacy ktorzy uwazali, ze na gorze jest wilgotno, taras ma widok na "dziure"(siedzac na tarasie prawie nie bylo tego wykopu widac),ze slonce jest za malo pomaranczowe itp.ale my pojechalismy tam po to aby sie wygrzac i przywiezc wsp...
-
Bylam tam powiedzmy 14 dni, przynajmniej tak było w umowie.
Tym czasem okrojono nas z 2 dni!
Na miejscu bylismy po 24 w nocy, a wyjechalismy do domu z hotelu po 6 rano, wiec 2 dni w plecy.
Jesli macie jakies pytania to piszcie. Dodam, ze objechalismy wyspe chyba bardzo dokladnie, wiec sluze pomoca.
Teraz moje takie, osobiste sugestie, doswiadczenia....
[b]Plaze[/b]
Wg. mnie najpiekniejsze plaze sa na wydmach wyspy, a wiec dokladnie polnocno zach czesc wyspy np. Corralejo, El Jable, na...