mstawarz Re: R2 Rio Calma z Itaką 30.08.11, 10:13 Byłam z rodziną 1-15 sierpnia b.r. wylot z Katowic, jak masz pytania odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaawon Re: R2 Rio Calma z Itaką 30.08.11, 15:38 Ostatnio sporo niedobrego i słyszałam i czytałam o Itace, w szczególności o tym, że to co się zastaje na miejscu po przylocie nie jest zgodne z tym co jest wcześniej klientom sprzedane. Czy mógłbyś napisać czy Wy byliście zadowoleni? Czy wszystko było ok od strony biura? Tzn. hotel, pokój był taki jak w folderze itp. A z drobniejszych spraw to czy w tym hotelu można wypożyczyć ręczniki plażowe? Nie tylko do użytku przy basenie, ale także na plaży. I czy włożenie do paszportu banknotu przy medlowaniu się w hotelu powoduje dostanie jakiegoś lepszego pokoju? Może jakieś inne wskazówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: R2 Rio Calma z Itaką IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.11, 15:54 We wszystkich hotelach na Wyspach Kanaryjskich, jakie znam, można wypożyczyć ręczniki plażowe w recepcji odpłatnie. Ponieważ opłata za wypożyczenie jest bardzo wysoka, korzystniej jest ręcznik kupić. Banknot w paszporcie najprawdopodobniej zostanie ci zwrócony, tu się napiwki daje legalnie i bez takich ceregieli. Taki zwyczaj. Nie ma to żadnego znaczenia w przydzieleniu pokoju. Dostaniesz taki, jaki dla ciebie zamówiło biuro, ewentualnie z puli pokojów, które dla danego biura są przeznaczone. Jedynym kryterium przydziału pokoju jest typ klienta. Chodzi o to, żeby rodziny z rozwrzeszczanymi dziećmi nie umieszczać w bezpośrednim sąsiedztwie poszukujących spokoju emerytów. Poza tym jeśli są dzieci, to często niechętnie daje się w ostatnim czasie odnowione pokoje. Skąd wiem - ano pytałem kiedyś menadżera w hotelu, jakie pani na recepcji ma kryteria przydziału pokojów. Za to możesz w większości hoteli, jeśli nie spodoba ci się standard, do jakiego skierowało cię biuro, dopłacić do widoku na ocean, czy np. za suite. Koszt różny, najczęściej około 15 Euro za dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
mstawarz Re: R2 Rio Calma z Itaką 30.08.11, 20:41 To może ja odpowiem konkretnie jak wyglądało to w tym hotelu. Wszystko było w mojej ocenie zgodne z ofertą Itaki, dostaliśmy pokój z widokiem na morze, za który dopłacaliśmy przy wykupie, ale można też już po przyjeździe. Dano nam większy pokój niż pozostałe, może dlatego że mieliśmy 2 dostawki, zwykłą i łóżeczko dla infanta. Nie prosiliśmy o to, przyszliśmy do pokoju i doznaliśmy szoku:) Nie spotkałam się z praktyką "wtykania" kasy, w recepcji obsługują polskie Recepcjonistki, zresztą wśród kelnerów i kelnerek tez sporo Polaków. Można wypożyczyć ręczniki plażowe za kaucją zwrotną 10 euro, my mieliśmy swoje wiec nie korzystaliśmy. Jeśli chodzi o pokój to nie wiem jakie są zasady przyznawania, ale widziałam Polaków w pokoju na najniższym poziomie przy ziemi, niby od strony morza, ale to porażka, cały czas cień i żadnego widoku, chyba że na mur hotelu. Nie wiem czy dopłacali Ci Państwo do czegokolwiek, ale ja bym takiego pokoju nie zaakceptowała. Zmiana pokoju z tego co słyszałam nie wchodzi w grę i żadne "banknoty" nie pomagają, tak rozmawiali Polacy między sobą na spotkaniu z rezydentką. Jeśli dostaniecie fajny pokój to będziesz bardzo zadowolona, bo hotel jest super, ma świetną kuchnię, jedynym minusem może być położenie, bo z dala od miasteczka. Dla mnie akurat to była zaleta:) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: R2 Rio Calma z Itaką 01.09.11, 11:38 Czyli najbezpieczniej wykupić pokój z widokiem na morze? Odpowiedz Link Zgłoś
mstawarz Re: R2 Rio Calma z Itaką 01.09.11, 15:05 No chyba też nie do końca, bo hotel ma pokoje "od strony morza" a Itaka sprzedaje "z widokiem na morze" co nie jest tożsame, bo od strony morza są pokoje bez widoku, bo np widok to palmy, albo drugi budynek, albo właśnie to przyziemie. Nie wiem dokładnie jak to jest, bo nam dano super pokój, ale moja koleżanka reklamowała pokój bez widoku, za który dopłaciła i po powrocie do kraju dostała zwrot tej opłaty. Ale trzeba reklamować już na miejscu, a potem złożyć odwołanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: R2 Rio Calma z Itaką IP: 193.201.167.* 14.09.11, 15:47 to ja dodam ogolnie ze hotele R2 sa ok, pokoje takie jak w katalogu, jedzenie bardzo dobre. pozatym jaki jest sens wkladania banknotu do czego kolwiek jesli tam osoba sprzatajaca zarabia 1200 EUR, juz nie mowiac o osobach w recepcji, to nie egipt gdzie za przyslowiowego dolara beda traktować sie króla Odpowiedz Link Zgłoś