Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Costa Calma z Itaka

09.08.11, 21:41
Bylam tam powiedzmy 14 dni, przynajmniej tak było w umowie.
Tym czasem okrojono nas z 2 dni!
Na miejscu bylismy po 24 w nocy, a wyjechalismy do domu z hotelu po 6 rano, wiec 2 dni w plecy.
Jesli macie jakies pytania to piszcie. Dodam, ze objechalismy wyspe chyba bardzo dokladnie, wiec sluze pomoca.
Teraz moje takie, osobiste sugestie, doswiadczenia....
Plaze
Wg. mnie najpiekniejsze plaze sa na wydmach wyspy, a wiec dokladnie polnocno zach czesc wyspy np. Corralejo, El Jable, naprawde robi to mejsce wrazenie.
W Costa Calma piasek nie jest juz taki,,bialy" zreszta inny klimat niz na polnocy.
Imprezy, rozrywkowosc
Jesli chodzi o Costa Calma to po za hotelem, rozrywkowosc bardzo niska-pare restauracji i sklepow.
Bardzo zywa okolica na poludniu to zdecydowanie Jandia.

Costa Calma a Jandia.
W Costa Calma prawie wszystkie hotele przy oceanie, w Jandi wiekszosc hoteli oddzielona ulica i promenadami od oceanu-sprawdzajcie to, bo to dosc duzy odcinek do pokonania niestety.
Mimo wszystko ,,cos za cos". W Jandi kupa sklepow, barow itp. Miasteczko z tubylcami.

Wycieczki
--
Ja jestem bardzo zawiedziona tym, ze pani z Itaki tak ostro polecala lodz podwodna-TOTALNE DNO!!!!!
Naprawde szkoda pieniedzy i czasu.
Absolutnie nie polecam.
Jesli jedziecie z dzieciakami, to wybierajcie STATEK PIRACKI.
Nie prawdziwe info otrzymalam od naszej rezydentki, ze niby nudne brak animacji itp.
Powiem tak, nawet ja mialam na tym statku radoche, ze nie wpomne o dziecku:)

Statkiem plynie sie ok maks 4 godzin. Statek 3 zaglowy stylizowany faktycznie na piracki:)
Na statku ekipa 4 piratow:) Przez caly rejs animacje dla dziecakow, konkursy, nagrody.
Malowanie buzi, dla odwaznych skoki do oceanu ze statku, nurkowanie itp.
Ja przezylam na nim niesamowita przygode, a juz nie wspomne o radosci mojego dziecka kiedy mogl pokierowac osobiscie statkiem pirackim i spogladac na stada skaczacych delfinow:)
Ja zrobilam super fotki cudownych klifow, trudno dostepnych od str.ladu.
Zwiedzanie wyspy, wypozaycznie auta
Polecam wypozyczyc auto.
My wypozyczylismy auto za 39 euro na dobe. Benzyna tansza niz w Polasce.
Teraz ostrzegam od ,,wbijania" sie na drogi tzw. ,,podmiejskie". Bardzo niebezpieczne, nie aswaltowane, lepiej objechac wyspe gl. drogami.
Dla rzadnych wrazen polecam zdobycie autem Betancurii-przepiekne widoki, cudo.
Trzeba bardzo uwazac na trasie Betancuria-Pajera, kupa serpentyn na bardzo duzych wysokosciach, nie widac auta jadacych naprzeciwko, waska droga.

Oasis Park
Nie wiem, nie sugerujcie sie tym co na fotkach reklamowych.
Napewno nie bedziecie chodzic miedzy sloniami, zyrafami czy zebrami jak to pokazane na ich reklamowkach.
Jesli jestescie blicko tj. Costa Calma, Jandia, to warto tam wyskoczyc zwlascza z dzieciakiem.
Fajne pokazy tzw, Show: Papug, fok czy gadow.

Jak macie jakies pytania to piszcie, chetnie odpowiem i pozdrwaiam.
www.gazeta.pl www.youtube.com/watch?v=uhV4me_k8Y8
Obserwuj wątek
    • zjawa1 Re:poprawka 09.08.11, 21:47
      Przepraszam wydmy te znajduja sie na polnocno zach czesci wyspy, a nie wschodniej...moj blad, przejezycznie.
      • b.montana Re:poprawka 10.08.11, 00:39
        wydmy znajdują się na północno-wschodniej części wyspy. północny zachód to El Cotillo i również urokliwe plaże, ale brak wydm.
        • zjawa1 Re:poprawka 10.08.11, 10:30
          b.montana napisała:

> wydmy znajdują się na północno-wschodniej części wyspy. północny zachód to El C
          > otillo i również urokliwe plaże, ale brak wydm.
          Tak, racja znow w poprawce zrobilam blad. Nie wiem dlaczego przesladuje mnie ta zach. czesc:)
          Oczywiscie, ze wschodnia jest to czesc:)
          El Cotillo na zach tez ladne, ale wg. mnie nie tak piekne jak wspomniane wyzej wydmy na wschodzie:)
    • zjawa1 :) Polecam rowniez:) 09.08.11, 22:00
      Ich Ron Miel, a wiec rum miodowy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka