Dodaj do ulubionych

Itaka a Rainbow Tours

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 21:52
Czy ktoś był ostatnio na Kanarach z biurem Rainbow Tours?

Pytam, bo ja zawsze latałem z ITAKĄ i było OK, ale znalazłem ofertę biura Rainbow Tours, które ma (w porównaniu z Itaką) istotnie niższe ceny - i to nawet do tych samych hoteli, z tą samą opcją All incl.

Zastanawiam się, z czego wynika ta różnica cen - czy po prostu biura stosują różne marże (i warto kupić taniej w Rainbow), czy też istnieje jakiś haczyk i jakość podróży lub pokoi na miejscu jest gorsza przy wycieczce z Rainbow?
Obserwuj wątek
    • m_arita Re: Itaka a Rainbow Tours 23.11.11, 07:36
      Zadawałam sobie to samo pytanie.Zdecydowałam się na Rainbow Tours i 7.01.2012 lecę na Teneryfę do hotelu Be Live Playa La Arena.W momencie kupna wczasów różnica pomiędzy Itaką a Rainbow ogromna.Kupiłam już i przestałam się zastanawiać.
      Pozdrawiam
    • Gość: Ola J. Re: Itaka a Rainbow Tours IP: 77.79.203.* 24.11.11, 13:12
      Podłączam się do pytania.
      Planujemy wstępnie Fuertę na grudzień i cenowo wygrywa Rainbow ;)
      Itaka jak na razie ma zaporowe ceny ;(
      • Gość: Kokosowa Re: Itaka a Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 23:23
        Powiem Wam, że ja latam od kilku sezonów z Rainbowem, a ostatnio byłam z "ich" BeeFree" i ceny faktycznie dość konkurencyjne, a zadnego haczyka na własnej skórze nie poczułam...;-)
        • luca75 Re: Itaka a Rainbow Tours 25.11.11, 08:39
          Osobiście zdecydowanie odradzam Itakę.W ciągu kilku lat rezerwowałam od nich 5 imprez,tylko raz wszystko było tak jak powinno być.Raz zamienili nam hotel,3 razy w ogóle odwołali wylot.Ja już trzymam się z daleka od tego"biura podróży".
          pozdrawiam
          • Gość: Kokosowa Re: Itaka a Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.11, 15:29
            No to faktycznie, takie akcja na pewno nie przysporza im wielu klientów... nie ma to jak solidnosć :P
          • Gość: Ola J. Re: Itaka a Rainbow Tours IP: 77.79.203.* 25.11.11, 15:29
            Z Itaką byłam 3 razy, na Kanarach raz ( w zeszłym roku też na Fuercie ).
            Z Rainbow nie byłam jeszcze nigdy i chętnie bym spróbowała :)
            • Gość: Alaaa Re: Itaka a Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.11, 12:25
              Ja spróbowałam z Rainbow w tym roku i nie żałuję ;-), a Ty jak spróbujesz to też będziesz mieć porównanie :)
              • Gość: gosc Re: Itaka a Rainbow Tours IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.11, 20:46
                ale to proste :)
                Rainbow miało wcześniej promocję, Itaka rozpoczęła 28.11
                nie chce mi się teraz - dzisiaj porównywać, bo nie jestem zainteresowany
                ale Rainbow miewa lepsze pokoje, ale to też zależy gdzie
                nie wiem jak na Kanarach, ale internet górą
                • m_arita Re: Itaka a Rainbow Tours 02.12.11, 16:01
                  Wszystko się zmieniło.Rainbow zdjął promocję i ceny poszybowały w górę,teraz dużo drożej jest już w Rainbow niż w Itace.Wykupiłam wcześniej zyskałam ogrom pieniędzy czyli 5300 zł.
                  na 1 pokoju jednosobowym i 1 dwójce.Pewnie za obecną cenę nie poleciałabym do tego hotelu na Teneryfie.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Bufka Re: Itaka a Rainbow Tours IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 20:12
                    Taak? Ech, dobrze, że ja też już wykupiłam i za zdążyłam w tej promocji :)
                    • marianoromano Re: Itaka a Rainbow Tours 07.12.11, 14:55
                      Zdecydowanie odradzam Itake. Mialem wykupioną wycieczke z półrocznym wyprzedzeniem (wczesniej taniej) do Francji za 1600 zl a przed wyjazdem ta wycieczka kosztowala 1000 zl. Nigdy juz nie pojade z tym biurem.Pozdrawiam
                      • czarny.chochlik Re: Itaka a Rainbow Tours 10.12.11, 14:04
                        Nie rozumiem uwagi. Powszechnie wiadomo, że na ostatnią chwilę oferta będzie najtańsza. Jeśli ktoś się decyduje w ofercie first minute oszczędza względem oferty wystawionej cały czas. Jak dla mnie proste i logiczne i uczciwe.
                      • e_podmiejska Re: Itaka a Rainbow Tours 10.12.11, 17:13
                        Nie jestem jakąś specjalną fanką Itaki, podróżowałam z tym biurem dotąd 2 razy i nie miałam jakiś speclanych zastrzeżeń jeśl ichodzi o kwestię ceny imprezy (inna sprawa opis katalogowy a rzeczywistość jeśli chodzi o ALL- tutaj dwa razy reklamacja uznana). Zazawyczaj korzystam z ofert first i w przypadku wybranej opcji nigdy last nie był tańczy niż last, może dlatego, że oferta termienowo nie dotrwała do lasta:)))
                        Jeźdżę kilkunastu lat z różnymi biurami (wybieram z zależności od odpowiadającej mi ceny) i nie zawiodłam się na ofercie first. Teraz też , akurat w Itace wykupiłam wypoczynek na Teneryfie w lipcu, i mam nadzieję, że dokonałam właściwego wyboru;)))).
                        • cyrkonia11 Re: Itaka a Rainbow Tours 10.12.11, 22:10
                          Korzystałaś z tych cen promocyjnych które mają do 4 stycznia?
                          • e_podmiejska Re: Itaka a Rainbow Tours 11.12.11, 09:18
                            Tak, właśnie z tej promocji skorzystałam.
                            "LOS SPRZYJA PRZEZORNYM"
                            • Gość: Mart Re: Itaka a Rainbow Tours IP: *.play-internet.pl 11.12.11, 13:53
                              niezłe hasło :D
                              będziemy czekać na wrażenia po, nie zapomnij podzielić się nimi. Teneryfa <rozmarzona> :)
    • Gość: Mila Itaka a Rainbow Tours IP: 46.46.252.* 29.01.12, 11:19
      Nie polecam biura rainbow, wróciłam niedawni z Kenii i jestem strasznie nie zadowolona , zarówno z hoteli jak i rezydenta. Cena 6500 zł za 7 dni i wykupywałam dużo wcześniej. Za ta cenę w innym biurze miałabym pełen luksus ...a nie tylko pająki w pościeli.
      A Pan , który jest przedstawicielem biura na lotnisku w Warszawie nie nadaje się nawet do ozdoby ,nie wspominając już nawet o udzieleniu jakiejkolwiek informacji bo po prostu nic nie wie...
      • Gość: zet Re: Itaka a Rainbow Tours IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.12, 21:35
        Ja jeździłam 3 razy z Rainbows a ze 6 razy z Itaką. Itaka za każdym razem wypełniła dokładnie umowę, może bez rewelacji ale uczciwie. Rainbows raz było OK a potem im się trochę biznes chyba popsuł i zaczęli oszczędzać. Obiecując więcej a dając mniej w wielu aspektach.
        • rege2 Re: Itaka a Rainbow Tours 30.01.12, 00:00
          jeżeli chodzi o kanary, to Itaka opanowała całkowicie wyspy; duży wybór hoteli
          byłam 6 razy samol. i zawsze wszystko dograne, a hotele zaskakiwały pozytywnie
          z Reinbow tylko 2X na objazdówce, w biurze wszystko w porządku, a na m-cu piętrowy stary autobus..omijam to biuro, chociaż znajomi się zachwycają
          myślę,że wybór zależy od kierunku wyjazdu...lub naszych oczekiwań
          • Gość: zuza Re: Itaka a Rainbow Tours IP: *.siedlce.domtel.com.pl 30.01.12, 21:38
            tak się zastanawiam w czym tkwi widz :Hotel Be Live Playa La Arena, od 26 lipca 2012 na 2 tyg. dla rodziny 2+1 (dziecko pow. 6 lat) z gwarancją niezmienności ceny w Itace: niewiele pow. 13.000 zł a w Rainbow Tours pow. 18.000 zł, oczywiście chodzi o opcję pokojową" SV" za dopłatą - kto tu więcej zarabia????. Bo jak poczytałam sobie trochę forum to i Ci z Itaki i RT lądują w pokojach po sąsiedzku. Znajomi też mieli taką samą sytuację (we wrześniu 2011) tyle, że w tańszym wydaniu bo akurat byli z Itaką (na marginesie wrócili b. zadowoleni) i nie czuli się dyskryminowani w tym hotelu pod żadnym względem??? Ktoś nieźle na nas zarabia bo prawie 5 tys. różnicy za tę sama opcję uważam za zbyt wielką różnicę!!!!
    • rege2 Re: Itaka a Rainbow Tours 30.01.12, 22:35
      to wszystko zależy od kupujących, za ile i co ...
      jednych podnieca, bo mogą się dowartościować lub pochwalić wyższą ceną, inni szukają okazji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka