Gość: M***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 01:20 Kto z Państwa wybiera się w tym terminie? Mile widziane opinie osób, które już tam były :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fifla Re: Teneryfa - Barcelo Varadero z Itaką od 21.10 IP: *.rzeszow.mm.pl 02.09.08, 21:01 Ja wyjeżdżam 16. 09. na 2 tyg. jak wrócę opiszę P:ozdrawiam! A międzyczasie sprawdź na holidaycheck.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M***** Re: Teneryfa - Barcelo Varadero z Itaką od 21.10 IP: *.gprs.plus.pl 01.10.08, 14:58 Dostałam dziś dokumenty rezerwacyjne od Itaki. Wynika z nich, iż wylot na Teneryfę do Barcelo Varadero od 21.10 został przesunięty o 2 godziny wcześniej, czyli z 21-ej na 19-tą. Powrót zamiast 28.10 o 9:25 (WAW) przełożono na 29.10 godz. 7:30 (WAW) ZYSKALIŚMY JEDEN DZIEŃ DODATKOWO!!! Stąd moje pytanie - czy korzystał już ktoś z takiego wydłużonego pobytu z powodu zmiany przewoźnika po zawieszeniu lotów przez FUTURĘ? Czy podczas tego dodatkowego dnia zapewnione jest wyżywienie i o której należy opuścić hotel (wylot z Teneryfy o godz. 00:50)? I jeszcze jedno... jakie macie opinie na temat czeskich linii lotniczych Travel Service - dokładnie chodzi mi o limity kilogramowe bagażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petra Re: Teneryfa - Barcelo Varadero z Itaką od 21.10 IP: *.98.192.213.cable.satra.pl 02.10.08, 00:47 Ja właśnie korzystałam z tej opcji, dziś wróciłam było ok, co prawda nie byłam w tym hotelu ale byłam z Itaką na tych samych zasadach. Wszystko się zgadza wycieczka była przedłużona o 1 dzień, lecieliśmy czeskimi liniami w tych samych godzinach co Ty i muszę przyznać że wszystko przebiegło idealnie bez opóźnień i w bardzo miłej atmosferze. Jeśli chodzi o ten ostatni dzień to dostaliśmy normalnie śniadanie i obiad, pokój w naszyn hotelu trzeba było opuścić o 12.00 ale za drobną opłatą przedłużali do 18.00 potem umieściliśmy nasze bagaże w specjalnym pomieszczeniu do tego przeznaczonym. Limity kg takie jak wszędzie 20kg bagaż główny, 5kg podręczny co niektórzy nawet mieli cięższe bagaże i niedopłacali (ale nieprzesadzaj). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M***** Re: Teneryfa - Barcelo Varadero z Itaką od 21.10 IP: *.gprs.plus.pl 02.10.08, 11:18 Serdecznie dziękuję za informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Teneryfa - Barcelo Varadero z Itaką od 21.10 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 17:31 Właśnie wróciłam..od 8 rano jestem w Polsce ;) co do Itaki - nie mogę im nic zarzucić..wszystko zgodnie z planem, rezydentka tez ok. Hotel jak na 3,5* w porządku. Pokoje rzeczywiście w niektórych miejscach przydałoby się doszorować, ale nadrabiają jedzonkiem, każdy znajdzie coś dla siebie, niczego nie brakuje..zarówno mięsożercy i wielbiciele zieleninki powinni być zadowoleni. Fajny basen,a raczej kilka basenów z różnymi głębokościami. Nie brakowało leżaków, ani parasoli, nawet jak tubylcy zjechali na weekend - a sporo ich było plus wesele w sobote..Ogród tez bardzo przyjemny, dzieciaki nie narzekały na nudę - animatorzy mięli dla nich ciągle zabawy, baseny też są dla maluchów. Obsłudze też nie mogę nic zarzucić, wszyscy mili i pomocni. Z hotelu jest blisko na plażę, bardzo ładną zresztą..ale piasek jest tak gorący :)że woleliśmy hotelowy basen i bar ;). Nam bardzo podobała się miejscowość Puerto de Santiago, jeśli nie zależy ci na tabunach turystów i wysłuchiwaniu Elvisa w co drugiej knajpie to będziesz zadowolona..Aco do wyspy..Teide - coś niesamowitego, wybierzcie się rano, nie ma jeszcze kolejek i chmur, które popołudniu zaczynają zasłaniać widoki. My mięliśmy super pogodę, wystarczył T-shirt i adidasy no i krem z filtrem. Pozwlenie na wejście załatwiliśmy jeszcze w Polsce, ale niektórym się udało dzień wcześniej. No i niezapomniane wrażenia z rejsu łodzią... walenie, delfiny, Los Gigantes a potem kąpiel w Masca Bay..( 15euro od osoby ) Dla mnie super wakacje..tydzień mi w zupełności wystarczył..dobrze być już w domu ;) Odpowiedz Link Zgłoś