agitator 19.04.06, 16:40 Chcę kupić w prezencie, dla 1,5 rocznego malca rowerek. Czy nie za wcześnie? Jeżeli nie to jaki polecacie? z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agitator Re: Rowerek dla malucha, hmmm 19.04.06, 21:06 Nikt z Was nie ma żadnych doświadczeń w tym obszarze? Ani nawet jakiejś sugestii? Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: Rowerek dla malucha, hmmm 19.04.06, 21:06 Mój załapał pedałowanie jak miał prawie 2,5 roku. Przedtem używał rowerka jako jeździka, odpychał się nogami, więc nie jest to takie bez sensu kupić 1,5 roczniakowi rower. Ale najlepiej taki z rączką, najlepiej żeby można było nią kierować i żeby pedały przy pchaniu rowerka się nie kręciły same. Są takie rowerki z podstawką na nóżki, którą jak dziecko zajarzy o co chodzi z pedałowaniem można odpiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szymonka Re: Rowerek dla malucha, hmmm 19.04.06, 22:02 Podobno rowerki Hauck są fajne i od 18 m-ca. Jeszcze nie mam w tym względzie doświadczenia.Możesz kuknąć na bazarek.com .Są tam też jeździki.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kashanna Re: Rowerek- rewelacja! 19.04.06, 23:13 Mój mały dostał rowrek na roczek. Zakup trafiony w dziesiatkę. Tylko jedno ale- mój synek był juz wtedy dość wyrośnięty, więc bez problemów mógł na nim utrzymywać równowagę dotykając nóżkami podłogi. Jeżeli dzieciak jest stosunkowo mały, może mieć z tym problemy. Mój synek szaleje na rowerku do dziś aż miło. Nauczył się cofać, nawracać, manewrować- słowem kieruje nim rewelacyjnie bez jakiejkolwiek pomocy z naszej strony. Przewozi w koszyku samochody, klocki i pluszaki (te większe sadza przed sobą na siodełku). Uwielbia rowerowe pogonie i wyścigi. Jedyny minus- pedały naszego rowerka sa na przednim kole i nie obracają się jak rowerek jedzie - więc też jeszcze nie załapał jak się pedałuje. Cięzko mu zrozumieć, że trzeba naciskać raz jeden raz drugi (teraz ma dwa latka). Ale na dniach dostanie nowy rowerek z pedałami pośrodku i doczepianymi bocznymi kółkami- mamy nadzieję, że wtedy załapie w końcu o co biega. A na razie szaleje odpychając się od podłogi nogami- opanował to do perfekcji i w niczym to nie przeszkadza- radocha z rowerka jest ogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
mania3 Re: Rowerek dla malucha, hmmm 19.04.06, 23:50 Mój roczny synek dostał Haucka i jest z niego wyraźnie zadowolony.Byliśmy już na dwóch spacerach rowerowych i bardzo mu się to podoba.Dużym plusem tych rowerów są pięciopunktowe pasy dzięki czemu jedziemy bez obaw.Póki co jazda ogranicza się do pchania rowerka przeze mnie ale mały jest zadowolony.Dla 1,5 roczniaka bedzie w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś