kliniki

(38 wyników)
  • OSTRZEGAM przed kliniką weterynaryjną we wrocławiu NIEDZIELSCY!! Są kłamcami, w mojej opinii są obłudnikami patrzącymi tylko na pieniądze! wczoraj zapewniali że mój piesek po poważnej operacji wróci do zdrowia (mogli sie jej wcale nie podejmowac i od razu ocenic jego szanse na stracone...),o niczym nie ostrzegli, wrecz zapewniali ze wszystko bedzie dobrze,po 3 dniach mial wrocic do normalnego trybu zycia.Pani weterynarz, ktora udzielala mi wskazowek co do dalszego leczenia ps...
  • Pisałam o naszej suni, która cierpiała na zaburzenia równowagi. Pojechaliśmy z nią do kliniki. To jest rzeczywiście zespół przedsionkowy. Godzinna podróż pogorszyła jeszcze stan znacznie, mimo klimatyzacji w samochodzie. W domu jeszcze wstawała, a do lecznicy ją wnieśliśmy. Jest już tam dwa dni, ale nie widać poprawy. Pies je z ręki, ale nie bardzo radzi sobie z piciem i nadal ma niezborność ruchów. Wyniki badań krwi i ekg są dobre. Tak się łamiemy, czy odwiedzić naszą sunię czy nie? Pa...
  • Drogie Panie, poszukuję kliniki w Niemczech, UK, Francji lub Stanach (lub gdziekolwiek indziej, gdzie ktoś porozumie się ze mną w języku angielskim, niemieckim lub francuskim. Chodzi o konia, który przyprawia nas powoli o zawrót głowy. Nie chcę "walić" w ciemno z wyszukiwarek - potrzebuję profesjonalnej konsultacji. No i profesjonalnej kliniki. Czy mogłyby Panie dać mi na kogoś namiar? Bardzo proszę, sprawa jest pilna.
  • Witam, Bardzo prosze o namiary kilniki weterynaryjnej w Lublinie, gdzie mozna zrobic badanie krwi u jamnika i podjac leczenie. pozdrawiam,
  • Chciałabym zrobić sterylizację suczki. Lecz nie wiem jaką klinikę wybrac. Jestem z Warszawy z Bielan, Prosze o rady.
  • dzis rano wypadl dysk mojemu 9 letniemu jamnikowi. Wskakiwal na kanape i zaczol strasznie skomlec a pozniej zauwazylam ze porusza sie jak foczka czyli ciagnie tylne lapki za soba. Pojechalam wiec do weta ktory specjalizuje sie w nastawianiu kregoslupow jamnikow. Wet powiedzial ze zdjecie RTG jest niekonieczne i ze najwazniejsza sprawa to nastawic kregoslup czyli sprawic zeby dysk wskoczyl na swoje mniejsce. Wet podal narkoze pieskowi i nastawial kregoslup. piesek dostal rowniez ...
  • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10264&w=90250176 Zawiozłam chorego bezdomnego kota do kliniki na Bemowie na Powstańców Śląskich 101. Kot był 4 dni w szpitalu. Miał panleukopemię. Trzeba było go uśpić. Kosztowało mnie to 600 zł. Napiszę skargę do Rzecznika Odpowiedziałności Zawodowej, ale też chcę ostrzec Was przed tym miejscem. Poza tym stwierdziłam, że w Warszawie padłe zwierzęta są wyrzucane do śmietnika. Tak jest. To koszmarne. Znalazłam ( w weekend) kota potrąconego ...
  • Witam - 8 maja byliśmy z naszym pupilem (dalmatyńczykiem) w "porządnej" - tak ją polecał nasz lokalny weterynarz - klinice "Niedzielscy", by przeprowadzić wszechstronne badania, gdyż psu wyrósł duży guz na tylnej łapie w okolicach węzła chłonnego, a chcieliśmy wykluczyć najgorsze... Faktycznie jak w porządnej klinice przystało zostały wykonane wszystkie badania jakie lekarz sugerował, USG, pobrana krew, przeprowadzona biopsja i sam nie wiem co jeszcze. Jak w porządnej klinice przystało...
  • W zeszłym roku straciłam moją ukochaną suczkę. Pustka jest nie do zniesienia w związku z czym chciałabym nabyć znowu sunię. Problem w tym, że chciałabym ją wysterylizować, ale tak panicznie się boje tej sterylizacji, że już któryś miesiąc z kolei odkładam wzięcie piesia. Moja sunia była sterylizowana i niestety po operacji przeżyła tylko kilkanaście godzin. Stąd mój paniczny strach. Nie chcę przeżywać tego jeszcze raz i nie chcę cierpienia mojego pieska. Czy taką operację można z...
  • Moja 5-miesięczna sznaucerka miniaturowa najprawdopodobniej wbiła sobie coś do oka. Byłam z nią dzisiaj u weterynarza i pani powiedziała, że jest stan zapalny, ale nie jest w stanie stwierdzić na 100% czy w oku coś tkwi, czy tylko jest zakłute. Nie ma aż tak specjalistycznego sprzętu, żeby to sprawdzić. Zaproponowała mi wizytę w klinice we Wrocławiu, ale to trochę daleko(jakieś 7 godz. jazdy w jedną stronę). Może ktoś z Was zna dobrą przychodnię, klinikę weterynaryjną na Śląsku, k...
  • Kilka dni temu mój szczur zwichnął nogę(zaklinował ją między szczebelkami klatki),z trudem się porusza, widac, że cierpi...Co jakiś czas z bólu piszczy. Poszłam z nim więc do weterynarza na Zwierzynieckiej w Poznaniu. Powiedział, że nic nie poradzi i że powinnam go unieruchomić,lokalizując w słoiku. Za tę super poradę oczywiście skasował drobną sumkę,bo 10 zł. Nie sądzę, by szczur w ciągu następnych tygodni poczuł się lepiej. Chciałabym jednak zapytać: Czy zna ktoś może dobrego weteryna...
  • Witam. Mam możliwość podjęcia pracy w klinice weterynaryjnej jako asystent. Jakie czynności mogę wykonywać nie posiadając wykształcenia w tej dziedzinie (podawanie leków, zastrzyki, dojścia dożylne, asystowanie przy operacji itd itd)? Do praktycystkach lekarzy zatrudniających asystentów - czy wyobrażacie sobie na tym stanowisku ludzi z zapałem, ale bez wykształcenia?
  • witajcie, moj, juz prawie 7 miesieczny labrador ma ciagle nawroty kulawizny - jak sie to zaczyna - jedziemy zaraz do lekarza, sunia dostaje serie zastrzykow, potem ja przez jakis czas oszczedzam (juz nie pamietam kiedy ostatnio bawila sie z innym psem, ograniczam dlugosc i intensywnosc spacerow), oprocz zastrzykow daje duzo wit. C, czasem jakis lek, ktorego nazwy niestety w tej chwili nie pamietam, dodatkowo arthroflex (karmiona jest royal canin), lekarz twierdzi, ze to nic powazn...
  • Hej! Czy ktos moglby mi podac adresy klinik, tudziez nazwiska lekarzy chirurgow, ktorzy przeprowadzaja sterylizacja metoda hakowa. Bede wdzieczna.
  • Niedawno zauważyłam dość dziwnie wyglądającego guza u mojego psa (kundel, mały, średniej budowy ciała). Guz umiejscowiony jest w ogolicach pod ogonem, za genitaliami. Jest on duży, wielkości od 4-5 cm. Nie jest umiejscowiony wewnątrz ciała, lecz jakby w worku skórnym, zwisa swobodnie, widać go dokładnie na zewnątrz. Kolorem nie różni się od ciała zwierzaka. Pies nie wykazuje objawów, typu: brak apetytu, apatia, brak ruchu fizycznego, szczeka, ogólnie czuje się dobrze. Martwi mnie ten gu...
  • Pies mojej siostry ma zawaansowane stadium babesziozy i bardzo słabe nerki. Ostatnie wyniki: w poniedzialek: keratynina 9,5, mocznik 354,9; w środę: k. 14,7, m. 550, w piątek k. 14,9, m. 513. Pies jest młody (5 lat), a lekarz, który ją leczy twierdzi, że jest bardzo silna (to suczka husky) i pomimo fatalnych wyników widzi jeszce jakąś szansę... Weterynarz wspominał coś o dializie otrzewnowej. Czy gdzieś w Polsce, a zwłaszcza w Warszawie przeprowadza się takie zabiegi u psów? Dodam...
  • Trzy tygodnie temu moja kotka wypadła z balkonu. Złamała prawą kość udową- złamanie wieloodłamowe (dwupoziomowe), stwierdzono też zwichnięcie przyśrodkowe prawego stawu barkowego. Kilka dni później miała operację-zespolono kość udową pętlami drutu chirurgicznego, założono stabilizację zewnętrzną i wewnętrznąza za pomocą gwoździ Kirschnera. Helenka obecnie przechodzi trudną rekonwalescencję, a ja powinnam podjąć decyzję, czy operować ją ponownie-nie udało się nastawić zwichnięcia...
  • Witam, szukam dobrego i skutecznego lek. wet, który zna się świetnie na geryzoniach zwłaszcza. Dlaczego na Mokotowie - bo nie chcę prosiaka wozić przez pól Wawy. Napiszcie,dzieki
  • Witam ponownie Ostatnio pisalam o objawach chorobowcyh mojego psa.Ma silne zaburzenia rownowagi, siedzac buja sie. W srode tak jak pisalam bylismy umowieni na wizyte do neurologa. Neurolog zlecil badanie krwi, rtg, badanie plynu mozgowo- rdzeniowego. W czwrtek xsara miala pobierany plyn jednak nie udal sie zabieg gdyz po pobraniu 2 kropel pojawila sie krew. Lekarz za[rzestal zabiegu. Po objawach jakie widzi, badnaiu krwi - wsztytskie parametry w normie lekarz zdecydowal ze podejmujemy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się