kliniki

(19 wyników)
  • Rozważamy konsultacje w sprawie rozszczepu wargi i ewentualnie później operację u prof. Zofii Dudkiewicz, ale nie w Instytucie lecz w klinice na ul. Koziej w Wa-wie, gdzie podobno również operuje. Chcielibyśmy wiedzieć jakie są tam warunki, sprzęt, opieka, ile trzeba czekać na termin operacji itd. Bo przecież trzeba zapłacić za operację. Może ktoś zna adres internetowy kliniki, jeśli ona taki posiada? Tak czy inaczej prosimy też o uwagi i wrażenia z przeprowadzanych tam operacji. ...
  • kiedyś na forum było wspomniane o tej klinice? czy mogę prosić o jakieś namiary? Dziekuję Dorota
  • Nasza Dzidzia ma termin pierwszej operacji w IMIDzie wyznaczony na 04.10. Niestety jak sie okazuje sa jakies klopoty z ospa. Czekamy juz tak dlugo i tak bardzo sie niecierpliwimy, ze zastanawiamy sie czy jest jakas klinika prywatna operujaca rozszczepy u niemowlakow. Jesli ktos ma jakies doswiadczenia bardzo prosze o info, czy warto, ile kosztuje itp Tak bardzo sie denerwuje ta operacja, tym przesunieciem terminu operacji i tym co tu czytam, ze IMID to rutyna i niezbyt mila opieka pi...
  • z Koziej na inną? tzn. w tym roku jak byłam na Koziej na wizycie z córką u Pani Profesor powiedziano mi tam (panie rejestratorki), iż będzie zmiana siedziby kliniki. Czy już to nastąpiło? Czy wiecie coś na ten temat? Czy nadal można dzwonić na Kozią? Pozdrawiam Dorota
  • Jestem tatą dwutygodniowego Igora, syn ma lewostronny rozsczep wargi i podniebienia. Jesteśmy dopiero na poczatku drogi związanej z zabiegami. Moje pytanie dotyczy klinik w Warszawie, które wykonują zabiegi opoeracyjne. Wiem już o IMID na ul Kasprzaka i Szpitalu ptzy ul. Czerniakowskiej. Prosę o poradę którą klinike wybrać, dużo słyszałem o IMID, nic nie wiem natomieast o klinice przy ul. Czerniakowskiej.
  • witam. może ktoś z was wie o nowej klinice prof jak byłam z synkiem na pierwszej operacji jedna z mam powiedziała ze prof jest w Instytucie do jesieni bo później zabiera swój zespół i idzie do swojej kliniki - ciekawe kogo chce zabrać - i kto teraz będzie leczył w Instytucie Teraz myślę o drugiej operacji synka prywatnie bo ma rozszczep noska i zależy mi na opinii prof. a jeszcze pytanko co wykonuje prof podczas drugiej operacji: przeszczep, a czy wykonuje korektę noska i przegrodę
  • mam pytanie kto i gdzie robił drenaż na śląski dziś zapisałam się do centrum zdrowia na Ligocie po wizycie u dr Horbulewicz ale tam termin mamy dopiero na kwiecień(nie mam zamiaru tyle czekać) czy robił ktoś np w klinice 2000 u ordynatora Bieleckiego ??
  • cała noc dyżurować przy dziecku-jesli tak to czy to płatne?chciałabym być nonstop przy dzieckiu
  • Obustronny rozszczep, dzieciak 7mc, operacja zszycia jednej strony wargi była w Polanicy, druga strona w lipcu. W Polanicy skierowali na leczenie ortodontyczne do Krakowa na Uniwersytecką Klinike Stomatologiczną byśmy mieli bliżej. Dzwonie tam do rejestracji,a oni przyjmują i leczą dzieciaki ale 6 letnie. Skierowali mnie do Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie. Czy ktoś tam z was jeździ? Czy leczy się ktoś w Klinice Ortodontycznej "ORTODONCJA" NZOZ w Krakowie? Kogo ...
  • Jesteśmy po operacji rozszczepu podśluzówkowego ( podniebienie miękkie). Operacje przprowadził Dr Z. Surowiec ze swoją drużyną w klinice Medycy Urody Urszula Brumer. Jestem bardzo mile zaskoczona i zadowolona przebiegiem operacji jak i opieką nad moim dzieckiem. Koszt tej operacji był zdecydowanie mniejszy niż na Koziej, warunki też lepsze, sami wybraliśmy termin operacji( nie trzeba długo czekać). Jak dla mnie same plusy. Pan dr to wspaniały człowiek, dawno nie rozmawiałam z ta...
  • Witam mam 24 lata i całkowite zanidbanie rozczepu podniebienia i wargi (oraz brak kawałka dziąsła). Miałem 2 operacje jednak nieudane , mimo 24 lat chciałbym spróbować trzeci raz. jaką klinike polecacie warszawa czy Polanica ? (przypomne ze mam 24 lata ;-)) Pozdrawiam
  • Mam pytanie. Mój mąż 34 lata chcialy podjac leczenie rozszczepienia wargi i podniebienia u pani dr Dudkiewicz? Czy jest to mozliwe? Czy Pani dr Dudkiewicz zajmuje sie tez osoami w takim wieku? Gdzienalezy sie najpierw zgłosić i do kogo? Licze na pomoc. Pozdrawiam monika18326
  • Witam Wszystkich Forumowiczów. Jestem mamą 7 letniej Ani. Mała urodziła się z lewostronna rozszczepem wargi. Operację przeprowadzona była w Kielcach gdy miała 7 miesięcy. Obecnie lekarz prowadzący zaproponował przeprowadzenie korekty czerwieni wargi. Zastanawiamy się z mężem nad tym, czy tej korekty nie zrobić w klinice Barlickego w Łodzi u p. prof. Kruk-Jeromin. może ktoś z Was Kochani coś wie na temat przeprowadzonych tam zabiegów? Serdecznie dziękuję za wszelkie odpowiedzi i serdec...
  • Całkiem niedawno, szukając informacji na temat pewnej ortodontki, trafiłam na ten artykuł: wyborcza.pl/1,76842,7819171,Uciekajcie_stad.html?as=1&startsz=x (polecam przeczytać) Od publikacji minęło już 2 lata. Czy ktoś z Was (pytanie głównie dla osób z Wielkopolski, a może i nie? )wie, jak ta sprawa się skończyła???!!! Jeśli w ogóle...
  • Zaadoptowałam 5 letnią dziewczynkę z całkowitym rozszczepem wargi i podniebienia. Nie wiem w jakim ośrodku lepiej ją leczyć. Znalazłam wiele dobrych informacji o Polanicy i o klinice w Warszawie. Jakie macie doświadczenia i co polecacie? Co mam robić, by nie popełnić błędu, bo Daria i tak ma ich wiele za sobą?
  • Dziś otrzymałam tel.z W-wy,żeby wstępnie szykować się na 31 maja na zabieg. Problem tkwi w tym,że Kubuś będzie 3 dzieckiem operowanym tego dnia.Dlaczego jest to problem?-tak mi powiedziała pielęgniarka.Gdzieś na forum czytałam,że zabiegi sa tam wykonywane od godz.20tej.Więc może chodzi tu o czas? Już sama nie wiem...czekamy na dalsze konkretne potwierdzenie.Pozdrawiam,Patrycja i Kuba.
  • agniery2(41)

przepraszam, ze tak wywoluje, ale nie wiem czy dostals moja wiadomosc. moglabys sie podzielic przezyciami z operacji na Koziej? jak wygladalo przyjecia Malucha, czy mozna bylo z nim zostac juz "po" czy Twoj Maluszek mial znieczulane miejsca wkłucia wenflonu? czy mozna byc przy usypianiu, czy na czas zabiegu mozna zostac w klinice czy lepiej zrobic sobie spacer?
  • TEN POST KIERUJę DO PAń,KTóRE BARDZO NARZEKAłY NA ORDYNATORA KLINIKI W POLANICY, I TAKIE TAM TRAKTOWANIE.OTóż DROGIE PANIE WYDAJE MI SIE ,żE JESTEśCIE HISTERYCZKAMI, ROZCZULACIE SIE NAD SOBą OT I CO...DROGIE PANIE TO JEST KLINIKA,A NIE SANATORIUM DLA KURACJUSZEK. CO MAJA POWIEDZIEć MALUSZKI,NIEMOWLACZKI,KTóRE TAK BARDZO CIERPIą?KTóRYM CI LEKARZE DAJą SZANSę W MIARę NORMALNEGO żYCIA.NIE MACIE POJęCIA ILE CIERPI TO DZIECKO I RODZIC,KTóRY MUSI TO PRZECZEKAć,ALE CIESZY SIę,żE SA LUDZIE (I J...
  • własnie wracam od pediatry mielismy dzis szczepienie-zagląda do buzi i mówi jak ślicznie sie goi a jak wspaniale zszyte wogóle nie widac ze mały miał zszywane, gdybym o tym nie wiedziała nie zorientowałabym sie jestesmy 4tyg po zabiegu ciesze sie okropnie z tych słów wiem że dobrze zrobiłam wybierając klinike na Koziej. Drodzy rodzice życze Wam abyscie po zabiegu usłyszeli od swojego lekarza takie słowa jak ja usłyszałam dzisiaj. Są naprawde budujące, aż miło...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się