kliniki

(23 wyniki)
  • Pytam z mysla o mojej kolezance, ktora bezskutecznie stara sie o dziecko: po jakim czasie probowania "bez stresu", na wlasna reke, zaczelyscie robic specjalistyczne badania w klinice, albo u specjalistow i czy wasz wiek mial na to wplyw (tzn. im starsza kobieta tym wczesniej do specjalisty, zeby nie tracic czasu)? Dzieki za odp. i jeszcze jakbyscie mogly napisac czy te badania wykazaly przyczyne bezowocnych staran, czy nadal nie wiadomo dlaczego sie nie udaje? Trzymam kciuki za...
  • Właśnie się zapisałam na wizytę. Mam zrobione pół roku temu badania krwi, na świeżo robiłam cytologię, usg i posiew. Opowiedzcie proszę jak wygląda ta pierwsza wizyta, o co się gin pyta, czy zleca jakies badania? Czy mam zabrac ze sobą meza?
  • Czy mogłybyście polecić mi dobrą klinikę leczenia niepłodności. Jestem z północno-wschodniej Polski. Myślę,że mój lekarz czuje się trochę bezradny. Po mojej ostaniej wizycie zaczynam mieć wątpliwości co do jego kompetencji. Staramy się o dzidzię już blisko 2 lata. To już mój drugi lekarz. Z mężem wszystko w porządku natomiast u mnie zdiagnozował polipa w macicy i teraz stoję przed decyzją czy go wycinac czy tez nie. Lekarz nie ułatwia mi decyzji i trochę mnie straszy,że po hister...
  • To pytanie do dziewczyn, ktore w zwiazku z przedluzajacymi sie, nie przynoszacymi efektow staraniami o dziecko, podjely decyzje o oddaniu sie w rece lekarzy z wyspecjalizowanej kliniki leczenia nieplodnosci: Ktorą z klinik w Warszawie polecacie? Jakie macie doswiadczenia z Waszych wizyt w konkretnej klinice? Znam z roznych zrodel klinike NOVUM (najbardziej chyba popularną i "widoczną" medialnie - ale z tego wzgledu troszke sie obawiam istnienia w niej pewnej "masowki" czy "tas...
  • Czy ktoś orientuje się ile kosztuje poród naturalny w tej klinice i jak długo trwa po nim hospitalizacja? Dzięki i pozdrawiam...
  • i co tu pisac, mija rok naszych starań, boję się że jest coś nie tak i będziemy jeszcze długo czekać. Pani doktor powiedziała że 30% par udaje się w pierwszym roku ale chyba nie wie jak bardzo chcieliśmy być w tych 30%. Kazała dalej próbować i chyba zmienie lekarza. Czy uważacie że należy spokojnie czekać? czy rok to za krótko na badania czy jakiekolwiek zainteresowanie ze strony lekarza? Uch.. wkurzonam.
  • Dziewczyny, u nas byla powtorka badan i wszystko wyszlo nawet, nawet, tylko jezeli chodzi o lepkosc to wyszlo >2cm (norma: <2cm). Czytalam ze zbyt duza lepkosc moze nawet uniemozliwic zajscie w ciaze w sposob naturalny ale oczywiscie wyjsciem wtedy jest inseminacja. Oczywiscie zbyt duza lepkosc moze byc wynikiem jakiegos stanu zapalnego. Mialyscie z tym do czynienia? Udalo Wam sie zajsc w ciaze z ta podwyzszona lepkoscia? Zreszta w przyszlym tygodniu wizyta w klinice leczenia n...
  • Czesc Dziewczyny! Chcę sie podzielić z Wami moją historią,którą bardzo bym chciała dodać otuchy wszystkim starającym się zajść w ciążę.Moje pierwsze dziecko było oczekiwane i wyglądane przez 3 dłuuuugie lata.Mam problemy hormonalne-miesiączka tylko po "wywołaniu".Trochę czasu zajęło mi znalezienie lekarza-naprawde Fachowca.To jest chyba najważniejsze-Dobry Lekarz a nie weterynarz jakich teraz pełno.Pomimo tego,z szanse miałam bardzo nikłe-Udało się. Urodziłam zdrową córeczkę,któ...
  • chcialam zapytac czy ktoras z Was rodzila w prywatnej klinice Esculop w Bielsku Bilaej, jezeli tak to czy moglabym prosic o opinie , wrazenia na temat tej kliniki, a i jeszcze jedno slyszalam , ze mozliwe jest tam cc na zyczenie czy to prawda ?????
  • Witajcie kolezanka ma termin na 24grudnia, teraz sie okazalo, ze ma bardzo malo wod a dzidzia przestala rosnac,czy to cos powaznego ??
  • Od roku nie stosujemy żadnych zabezpieczeń, staramy się celować w dni płodne i nic. Jesteśmy ogólnie zdrowi, ja regularnie chodzę do gin, mam zrobione podstawowe badania krwi (w tym toxo i cytomegalię), usg itp. Co radzicie, co powinniśmy teraz zrobić? Jakie badania na początek? Zbadać nasienie u męża? Czy zgłosić się do jakiejś poradni leczenia niepłodności? Jesteśmy po 30-tce oboje.
  • Witam! Szuakm dobrego lekarza z Krakowa. Możecie polecić swoich? Nie muszę dodawać że powinien to być dobry fachowiec, za namiary będę bardzo wdzięczna. To moja pierwsza ciąża dlatego tak się przejmuje:), moja urocza Pani ginekolog nie jest położnikiem:(.
  • dziewczyny w jakiej klinice w Polsce mialyscie ten zabieg robiony i ile was to w sumie (mniej wiecej) kosztowalo? Zdrowia i pieniedzy mam na mysli? ;-) Na razie probujemy od lipca i nic i jakos tak mi in vitro mysli po glowie zaczely chodzic... taki plan B a moze nawet C.. dzieki Ewa
  • Hej!! Staramy sie z mezem od 4 lat o dziecko, w przyszlym tygodniu nawet mamy pierwsza rozmowe w klinice leczenia nieplodnosci, lecz spoznia mi sie miesiaczka, dzisiaj jest 30 dc gdzie normalnie juz miedzy 26-27 dniem dostaje okres, zrobilam juz dwa testy(rano) bo nie wytrzymalam ale wyszly negatywnie!! moze byc ze jeszcze za wczesnie, ze test moze jeszcze nie wykazac, czy raczej napradwe nie jestem w ciazy
  • Witam!Czytam to forum od bardzo dawna i wkońcu odwazyłam sie napisac.Staramy sie o dziecko od 8 m-cy i jakos nam nie wychodzi.Nie mam pojecia czym jest to spowodowane .Mąż mówi ze mozna sie zacząć martwic jak minie rok, ale ja juz sie boje ze cos jest nie tak.Dodam ze jestem bardzo drobna i mąz mówi mi ze musze przytyc ale ja zawsze byłam taka.Mam pytanie czy i gdzie mam pójść?Boje sie ze jak pójde do ginekologa to powie mi że jeszcze mam czas, bo tak mówiadziweczyną które tu chodzą.
  • Dziewczyny, jakie kroki nalezy podjac w celu sprawdzenia czy mezczyzna ma plodne nasienie? Do jakiego lekarza ma sie udac i jakie ew. badania zrobic? Pozdrawiam, dziekuje
  • Osiem miesięcy bezktecznych starań o drugie dziecko. Wizyta w klinice niepłodności, badanie nasienia - kiepskie wyniki męża, u mnie podejrzenie niedrożności jajowodów i inne historie. Lekarz powiedział, że szanse na zajście w ciąże w natualny sposób są znikome. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
  • Wiem,że większość z Was jest w ciąży i nie chcę ich denerwować zaśmiecaniem,ale mam bliską przyjaciółkę,która ma problem... Ech,nie może zajść w ciążę,brała jakiś duphaston,teraz depoprovera i się leczy.Ogólnie to kochana z niej kobietka,ma 4 letnie dziecko,ale nie wiem,jak jej pomóc?jak pocieszyć,kiedy w kolejnym miesiącu dostaje okresu? A może ona nie chce pocieszenia? Nie wiem,zależy mi na tej przyjaźni,a nie chcę nierozważnym słowem jej zranić. Aby zajść w 1 ciążę leczyła si...
  • ktoś jest z Wrocławia, i ma termin początek listopada, jak tam u Was
  • Jestem ze Szczecina,ale za 2 tygodnie jade do Poznania i tam chcialabym zrobic USG, najlepiej trojwymiarowe. Czy jest takie w Poznaniu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się