-
Po prawie 3 latach starań decyzja zapadła: wakacje dajemy na zupełny luz a we wrześniu uderzamy do kliniki. Chciałabym porobić w jednym miejscu komplet badań. Możecie doradzić która warszawska klinika ma najbardziej naturalne podejście do tematu, nie sugeruje od razu in vitro, wspiera metody naturalne. A jednocześnie ma najprzystępniejsze ceny badań i wygodne godziny przyjęć (np sobota). Może możecie polecić jakiegoś konkretnego lekarza - z nastawieniem całościowym do problemu a nie wyciągacz...
-
Witam serdecznie, szukam wszelkich opinii na temat kliniki Arleta w Czechach....
-
Hej dziewczyny, podczytuje was sobie i sie zastanawiam nad tym co piszecie o odleglosciach do kliniki. Czy rzeczywiscie z Warszawy jest tak daleko do Gdanska czy Bialegostoku? Czy odleglosc jest/moze byc przeszkoda do leczenia sie w klinice ktora bylaby dla nas najlepsza?
Ja mysle, ze najwazniejsze to trafic na bardzo dobrego lekarza, ktory ma dla Nas czas. Moj lekarz - podobno swietny (no i za 1szym razem sie udalo ale potem poronienie) - ale prawie nie mam z nim kontaktu i to mnie maksym...
-
jeśli macie jakieś doświadczenia z klinikami leczenia niepłodności to zapraszam do umieszczania opinii na www.nieplodnosc.az.pl - możecie tym pomóc starającym się o dziecko w wyborze miejsca leczenia.
-
Witam,
w tym miesiącu rozpoczynam przygodę z w/w kliniką. Wybrałam lekarza prowadzącego, jak w temacie i chciałabym zasięgnąć porad co do pierwszej wizyty. Mam tutaj na myśli dziewczyny, które są pod opieką tej kliniki. W szczególności chodzi mi o kwestie praktyczne, tj. czy na pierwszej wizycie do gabinetu jesteśmy proszeni oboje z mężem, czy lekarz oprócz wywiadu i obejrzenia ewentualnych wyników, robi np. usg, bada itd.
Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi:)
Pozdrawiam!
-
Dziewczyny napiszcie jak to u Was było...
Weszłam dziś na stronę kliniki i łzy napłynęły mi do oczu. Muszę się oswoić z tą myślą i jest to trudniejsze niż myślałam.
Wczoraj zapadł wyrok. 3 lata bezowocnych starań. 1,5 roku pod intensywną opieką ginekologiczną. Badania obojga jak najlepsze, jajowody drożne, budowa prawidłowa, cykle regularne, naturalne owulacje.
Stymulacja clo zaowocowała ciążą w 3 cyklu. Poroniłam w 10tc. Minęło pół roku, kolejne bezowocne miesiące. Tym razem clo nie pom...
-
Od ponad roku staramy się o dzidziusia, ginekolog wysłał nas do kliniki specjalist. zdecydowaliśmy się na wizytę w Novum. Po przeczytaniu wielu wątków zauważyłam, że najlepiej na pierwszą wizytę (aby przyśpieszyć procedury) przyjść z gotowymi wynikami badań. Czy mogłybyście podać, co powinniśmy zbadać, jakie hormony, itp.
Mąż już ma badania nasienia.
Czy powinnam coś jeszcze wiedzieć przed pierwszą wizytą (oprócz tych zawartych na ich stronie)? Nie wiem, czy to normalne, ale strasznie się...
-
Dziewczyny czy Kliniki w ktorych mialyscie zabieg/i po uzyskaniu ciazy interesowaly sie w jakis sposob Wami, przebiegiem ciazy, a potem dziecmi?
Oczywiscie wiekszosc z nas upragniona ciaze prowadzi w innych osrodkach niz kliniki nieplodnosci, ale wydaje mi sie, ze Kliniki powinny interesowawc sie uzyskanymi ciazami, a potem dziecmi, nie z powodow altruistycznych;), ale naukowych. Chodzi m.in o statystyki- jak ciaza przebiegala, czy dziecko urodzilo sie zdrowe, jak sie rozwija itp. Np. mogli...
-
Witajcie :)
Czy ktoś coś wie może o tej klinice?
Bo chyba niedawno powstała. I nigdzie nie ma opinii o nich:
-
Dziewczyny, juz tyle opinii i watkow bylo na tym forum na temat klinik nieplodnosci, ze czuje sie troche zagubiona...
Mieszkam za granica i na razie lecze sie w Novomedice w Myslowicach. Trafilam tam z wielkiego przypadku i mimo ze do tej pory nie moge powiedziec o niej niczego konkretnego, to zbyt duzo negatywnych opinii krazy o tej klinice. Sama mam tez kilka zastrzezen do zalecen mojego lekarza prowadzacego.
No i chcialabym zmienic klinike. Chcialabym moc zaczerpnac innej opinii leka...
-
Dziewczyny, słyszę dużo, że dobrą renomę ma jakaś klinika robiąca in vitro w
Białymstoku Niestety nie wiem, jak się nazywa, a Google podaje wieloznaczne
wyniki. Czy ktoś mógłby mi podrzucić ich nazwę albo linka? A jeśli ktoś
korzystał, to i może jakąś opinię? będę wdzięczna.
-
Witam serdecznie, proszę polećcie mi klinikę niepłodności w Krakowie myślę nad Macierzyństwem dr.Szlachcic i kliniką Parens dr. Januszko.
GDZIE LEPIEJ IŚĆ???
jakie są wasze opinie???
jak oceniacie koszty???
obsługę???
czy nalegają na in vitro???
czy raczej współpracują z pacjentem i robią badania przy obupulnej opini potrzeby danych badań, czy raczej jest to tak że twierdzą że trzeba po robić wszystkie możliwe badania i zostawić kupę forsy???
proszę piszcie!
to dla mnie bardzo ważne...
-
Witam,
Czy ktoras z Was składała pozew przeciwko klinice leczenia nieplodnosci?
Jestem po 2 IVF w klinice X, ktora chcemy pozwac. Kazali nam zapisac sie na liste oczekujacych na komorke jajowa. W klinice Y uzyskano duzo komorek, zostałam dawczynia i jestem w ciazy. Mamy tez zamrozone zarodki.
Lekarze z kliniki Y uwazaja, ze doszło do błędu w klinice X . Dlatego chcemy zwrotu kosztów.
Wiem,ze kliniki maja takie umowy,ze ciezko wygrac..ale moze jest ktos komu sie udało??
-
Nie udzielałam się tu jeszcze, ale czytam Was regularnie. Witam zatem teraz oficjalnie :) Moja historia jest pewnie taka, jak większości z Was. Od 1,5 roku staramy się o dziecko, najpierw bez ciśnienia, potem z większą starannością wybieraliśmy "te" dni, potem testy owu, ostatnio znów bez testów, bo jakoś mnie to denerwowało.
Mamy po 31 lat. Wiem, ze w zasadzie w tym wieku, to po pół roku starań powinniśmy udać się na badania, ale właśnie mamy (chyba obydwoje) z tym problem. Rozmawiamy o ty...
-
Witam
Wszystkim chciałam polecić klinikę invicta, mimo że pierwsza proba
in vitro niepowiodła się to kolejne podejście okazało się wielkim
sukcesem. Obecnie jestem w 28 tygodniu ciąży bliżniaczej która
przebiega rewelacyjnie dzieci w brzuszku rosną pięknie i
rewelacyjnie wychodzą wszystkie badania.Bardzo polecam doktora
Neuberga do którego chodziłam na wizyty w trakcie programu a teraz
jestem zachwycona doktorem Fedunifem który opiekuje się mną i moją
ciążą w klinice i wszystk...
-
Na jednym z forum przeczytałam wypowiedź, ze niektórzy lekarze uważają, że
kliniki leczenia niepłodności specjalnie zanizają wyniki badań. Jak sądzicie,
czy to mozliwe?
Mnie to zastnowiło bo generalnie wyniki meża zostały ocenione na 4+ przez
lekarza z novum, a potem inny lekarz powiedzial zeby mąż wogóle nie stresował
się wynikiami bo są wystarczające do zajscia naturalnie ( w ciayz juz bylismy,
ale ja stracilismy). Mąż ma obnizoną ruchliwosc o około 10% a budowę o 2%...
-
moj maz tez. nie wiem, moze jestem jakas naiwna, moze to normalka,
ze takie kliniki tez TO robia. dzis bylismy w klinice zajmujacej
sie pomaganiem parom zajsc w ciaze. maja piekne ulotki, wszedzie o
tym jak to pomagaja w walce z bezplodnoscia. pan doktor opowiadajac
rozne historie powiedzial takze, ze nie mamy pojecia ile
maloletnich pacjentek zglasza sie do niego w sprawie aborcji...
czyli pan nie pomaga tylko zajsc w ciaze, ale takze i w usunieciu
niechcianej ciazy. nie wiem, ...
-
Mam pytanko odnosnie pierwszej wizyty w klinice??Jak wyglada czy sa
robione jakies dodatkowe badania czy tylko rozmowa??
Pytam bo mamy termin na poniedzialek i nie bardzo wiemy na co sie
nastawic.Pozdrawiam
-
Witam
Z mezem staralismy sie o dziecko przez 4 lata :( W końcu zdecydowalismy
sie leczyc u mnie w miare w porzadku choc czeka mnie w sierpniu badanie
droznosci jajnikow u meza duzo gorzej badanie nasienia bardzo słabe
wchodzi w gre tylko inseminacja ktorajak wszystko pojdzie dobrze bedzie we
wrzesniu. Czy macie jakies doswiadczenia z ta klinika i jakie rezultaty????
bardzo prosze o odzew
pozdrawiam
Agnieszka
-
hej.Nie wiem co mam zrobic. Od ponad roku staramy się o dzidziusia.
Bylam u ginka niby wszystko ok, bralam clo owulacja byla.
Powtarzalismy to 5 cykli bez owocnie,a na ostatniej wizycie
powiedział zebym sobie odpósciła ze jestem mloda i zdaze. kazal
odpoczac i przyjsc w styczniu.Zastanawiam się czy nie isc do jakiejs
kliniki.