kliniki

(78 wyników)
  • Witajcie mile Forumowiczki, jak wyglada sprawa szczepien nowonarodzonych niemowlat w klinikach prywatnych? Sa obowiazkowe? Czy mozna uniknac szczepien obowiazkowych - jakie to w ogole sa? - w Polsce, zdajac sie na zasady obowiazujace w innych krajach, jesli np powiem, ze dziecko bedzie juz pod opieka lekarzy w innym kraju, a tam inaczej patrzy sie na kwestie szczepien. Jest wybor?
  • Witajcie, Przepraszam za tak chaotyczny tytuł , ale chciałam zawrzeć w nim wszystko. Postawram sie swoja sytuację opisać w miare krótko i najprościej. Jestem w 23 tc, będzie chłopiec. Pierwszą toksoplazmozę miałam robiona 5.09.2008 w państwowym ambulatorium. Wyniki: Toksolpazmoza IgG 28,0 IU/ml Normy : ujemna <1 wątpliwa 1- 30 ---- czyli ta dodatnia >30 Toksoplazmoza IgM 0,2 Normy : ujemna <0,8 ------- czyli ta watpliwa 0,8 - 1,0 ...
  • Mam pytanko. Czy można umówić się na wcześniejszy poród cc (tak w 38/39 tyg. ciąży) skoro i tak będzie cesarka na życzenie? Czy muszę czekać do tego 40-tego tygodnia i wtedy dopiero "urodzić"? Nie chcę mieć żadnych skurczy, odchodzących wód. A gdzieś czytałam że od 38 tyg. ciąży dziecko jest już gotowe do narodzin. Jak w prywatnych klinikach podchodzą do tego zagadnienia?
  • Szukam informacji na temat domowych porodow, poloznych ktore sie na nie decyduja i prywatnych klinik polozniczych w rejonie podkarpacia (Rzeszow i okolice). Bardzo dziekuje za wszelkie informacje
  • Witajcie Mam pytanie odnosnie rodzenia w prywatnej klinice? Naczytalam sie roznych opini na temat panstwowych szpitali i generalnie o tym jak traktuja tam polozne ciezarne kobiety ktore jednak powinny byc traktowane powaznie a nie jak zwykle pacjentki na wizycie u doktora z bolacym gardlem. Troche sie nawet zdenerwowalam co do tego ze polozne w czasie porodu bez wiedzy lub z zalozenia ze tak trzeba nacinaja krocze rodzacej i pozniej to ona musi sie meczyc przez miesiac lub ponad z p...
  • Szukam dziewczyn, ktore będą rodziły w Bytomiu. Ja chodzę do dr Krzysztofa Grettki (prywatnie do "Antrum"), poleciła mi go koleżanka i na razie jestem zadowolona, ale właśnie poszperałam tu trochę i przeczytałam kilka bardzo złych opinii na temat kliniki bytomskiej - jestem przerażona. Nie wiem co robić, trochę juz za pozno na zmiane szpitala - 30 t.c. Napiszcie prosze jakie są Wasze odczucia i co Wy wiecie o tym szpitalu
  • bardzo zależy nam na najwyższym standardzie opieki medycznej, a także warunków. do tego panicznie boję się porodu.. czy wobec braku alternatywy, zdecydować sie na poród w klinice oddalonej 300 km..? kwestia polega na tym, czy po wyjściu z kliniki narażać dzidzię i siebie na te parę godzin podróży samochodem..
  • Cześć wszystkim, po 1 to wszystkiego dobregop w nowym roku dla wszystkich ciężaróweczek........Zyczę wam zdrowych dzieciaków i lekkiego porodu :) A teraz pytanko...........czy słyszałyście o tej klinice, jaką ma opinie? Jakie są koszty? Napewno tam zadzwonie zeby zasięgnąc bliższych inf. ale najpierw wolę zapytać kogoś kto może słyszał cos o tej klinice, lub któraś z was miała okazje tam rodzić.
  • W piatek 24.10 o 23.00 urodzilam synka Patricka w klinice Iatros. Porod zaczal sie naturalnie zakonczyl sie c.cieciem,bo pepowina byla owinieta wokol szyjii. Wazne jest ze syn jest caly i zdrowy. Bardzo polecam ta klinike osoba ktore pragna w milych warunkach delektowac sie pierwszymi dniami zycia dziecka oraz byc pod fachowa reka lekarzy i poloznych. Drugi raz na pewno tam wroce. I nie sluchajcie ze w prywatnych klinkiach to nie ma specjalistycznego sprzetu i zycie dzieci jest z...
  • Chce urodzic w Iatrosie, ale tam nie robia noworotkom przesiewowego badania sluchu. Gdzie i jak mam to zalatwic? Czy skoro jestem ubezpieczona to moge isc do dowolnego szpitala panstw. i poprosic o takie badanie? Moze odezwie sie ktoras z dziewczyn, ktora porod w Iatrosie (lub innej prywatnej klinice) ma juz za soba? Jak rozwiazalyscie ten problem? Z gory dzieki za opinie ;-)
  • naprawdę super fachowa opieka, bardzo dobry sprzęt, profesjonalizm a atmosfera jak w domu szkoda tylko że to tyle kosztuje ale nie rodzi się codziennie prawda? ja byłam i jestem prowadzona przez super lekarza p. dr. Raczyńskiego przy nim niczego się nie bałam
  • Zastanawiam sie nad porodem w krakowskiej klinice - tam ordynatorem jest moj lekarz - ale slyszalam bardzo rozne opinie. Czy ktoras z Was tam rodzila badz cos wie na ten temat? Pytanie 2: Czy znacie jakies polozne godne polecenia z tamtad? Dzieki :) Kasia 17 tc
  • Witam,jestem w 5 miesiacu ciązy i chciałabym rodzic w wodzie na Klinikach ul.Chałbinskiego.Czy ktos moze mi cos powiedziec na temat tego szpitala i ile mniej wiecej kosztuje porod w wodzie??? Oraz czy trzeba wczesniej rezerwowac sale porodowa??? Prosze o pomoc.Pozdrawiam.
  • lub tam rodziła? Odpiszcie proszę.Juz za klika tygodni bedę rodzic i dalej nie wiem gdzie. Nadmieniam że mój lekarz pracuje w Klinice.
  • Czy ktoras z Pan zna, i miala jakies osobiste doswiadczenia z porodu lub leczenia sie w Klinice Polozniczo-Ginekolicznej IATROS na Brudnie w Wawie? Ciekawa jestem wszelkich opinni.
  • Przez całą ciążę była wierną czytelniczką tego forum - stresowało mnie często, ale i bardzo pomogło. Teraz jestem już z tygodniową Gosią w domu :))) Pomyślałam sobie, że któras z Pań może miec pytania dotyczące Kliniki - ja miałam mnóstwo przed porodem :)))Jeżeli tylko będę w stanie - odpowiem, podzielę się wrażeniami (a leżaałm 6 dni, więc parę wrażeń zaliczyłam), może się komuś na coś przydam :))
  • Wczoraj dostalam skierowanie na konsultacje do kliniki hematologii z powodu niskich plytek krwi- 105 tys. Od rana dzwonie i kaza mi dzwonic na nastepny podany przez nich numer i tak juz od 7.30. Teraz mam zadzwonic po 12... Czy ktoras z was tez miala taki problem??
  • Cześć Dziewczyny, czy któraś z was miała cesarkę robioną przez A.Olejek z bytomskiej 2,z komplikacjami i powikłaniami? Czy poszłyście po fakcie na wizytę do niej,i co ona na to?!? Mnie operowała 3,5 roku temu i właściwie udało się jej zrobić ze mnie inwalidkę.Ponieważ szła na urlop,a dziecko było"pośladkowe", postanowiła zrobić mi cesarkę miesiąc przed terminem(cyt." A co, duże jest!"). W ogólnym znieczuleniu(nie pytając mnie o zdanie)W trakcie zabiegu:przecięła powłoki tuż nad...
  • Mam pomysl i mam nadzieje ze wypali i najwazniejsze aby komus mogl sie przydac aby byl latwo widoczny w temacie wpisujcie miejscowaosc a w tresci adres kliniki-lekarza i dlaczego jest wart polecenia Dziekuje wam bardzo Joanna z Gdanska
  • Dzisiaj moja mama gadała ze swoją najlepszą przyjaciółką.I mówiła jej,że mam zamiar rodzić w prywatnej klinice w Bielsku Białej (rodzi się tam TYLKO w zzo).I ta przyjaciółka mówi mojej mamie,że to odradza bo tam odbierają porody tylko małych (lub średnich) dzieci.Że jak ja miałam pierwsze dziecko 3880g a drugie też okaże się duże to wogóle mnie tam nie przyjmą! No dla mnie to absurd! Chciałam na szybko przywołać jakieś przykłady i znalazłam tylko dwa,tzn dwie koleżanki,które tam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się