kliniki

(26 wyników)
  • Po prawie 3 latach starań decyzja zapadła: wakacje dajemy na zupełny luz a we wrześniu uderzamy do kliniki. Chciałabym porobić w jednym miejscu komplet badań. Możecie doradzić która warszawska klinika ma najbardziej naturalne podejście do tematu, nie sugeruje od razu in vitro, wspiera metody naturalne. A jednocześnie ma najprzystępniejsze ceny badań i wygodne godziny przyjęć (np sobota). Może możecie polecić jakiegoś konkretnego lekarza.
  • Dziewczyny, pomóżcie. 1. W którym dniu cyklu najlepiej wybrać się do kliniki niepłodności po raz pierwszy? Mamy dość daleko i nie chciałabym jeździć do kliniki co tydzień - wiadomo koszta. W tym miesiącu porobiłam badania hormonów. Chciałabym zbadać w klinice męża, i może zrobić badanie prolaktyny z obciążeniem (lub dostać skierowanie). A to pewno w II fazie cyklu... 2. A oto wyniki moich badań: tsh - 0,924 qIU/ml (0,27 - 4,2) FT4 - 12,6 pmol/I (12-22) FT3 4,52 pmol/I (3,9 - 6,7) Estra...
  • Moja ginekolożka po kilku miesiącach monitorowania cyklu rozłożyła ręce i stwierdziła, że jeśli jeszcze nie jestem w ciąży to ona już nie jest w stanie nic zrobić. W okolicach wakacji się wybierzemy, chłop na antybiotykach znowu więc teraz to i tak bez sensu.
  • Dziewczynki poradźcie. Moje cykle to ostatnie 4 po 48-49 dni. Dlugo, za długo. Brałam Luteinę podjęzykowo, ale to mi nie skróciło cyklu. Piję ziółka z jasnotą białą ale to też na razie nie skutkuje. Robiłam testy owulacyjne od Ewy, ale nigdy nie natrafiłam na owu, nawet nie chcę myśleć, że jej nie ma. Powiedzcie proszę, czy przy cyklach 48 dni, owu może być np 20 dnia, lub aż 35 czy 36? Ok, teraz zgdonie z tematem wątku. Niestety nie mogę chcodzić na monitoring płatny, wiem, że bezpłatnie j...
  • Moje Drogie towarzyszki niedoli ;) Czy słyszałyście o naprotehnologii? Metodzie diagnozowania i leczenia niepłodności na podstawie obserwacji cykli (troche innych niż NPR) ? Ostatnio trafiłam w końcu do kliniki niepłodności (invimed) i szczerze, to nie obdarzyłam jej zaufaniem! Mój mąż podsumował krótko to miejsce, nazywając je "fabryką" (i nie chodzi tu o tworzenie dzieci, a zbijanie kasy!) Mam dziwne wrażenie, że lekarze w takich miejscach niekoniecznie robią wszystko by zdiagnozować prob...
  • In vitro(22)

Moi Drodzy. Jestem Sławek,mam 39 lat i ... problem z nasieniem, a dokładnie z jego jakością... Ostatnio 100tyś w 1 ml. Tragedia,prawda...? Nie, nie do końca... Zaczeliśmy starać się o dziecko...Oczywiście tylko in vitro... Przed nami piękne kliniki...marmury, każda procedura płatan,leki super drogie, 15 tyś pln i.... dupa!!!!!!!. Nie udało się....... Nie wszystko złoto, co się świeci. Co dalej... a no trafiliśmy, przez przypadek,bo jesteśmy z Poznania, na drugi koniec Polski. Z hotelem,lek...
  • W którym miejscu na Kopernika jest klinika ginekol.?? Bo muszę sie tam dostać, a nie będe miała zupełnie czasu na bieganie i szukanie?? Czy któraś z Was wie może ktory to budynek?? Mniej więcej niedaleko od Kościoła, czy bardziej w stronę R.Mogilskiego?? Mogę gdzieś tam zaparkować??Pomocy proszę....
  • Mam 38 lat, staramy sie o drugie dziecko. Pod koniec ubiegłego roku zaszłam w ciąże, ale w lutym ciąża obumarła. Od czerwca staramy się ponownie. Ponieważ rezultatów brak, udałam się do kliniki leczenia niepłodności, gdzie zbadano mi prolaktynę oraz zrobiono monitoring cyklu - wszytsko było w porządku. W odpowienim momencie podano mi też zastrzyk Ovitrelle. No i zaczęło się. W ciąże nie zaszłam, mimo intensywnych prób. Ale następny okres przyszedł w 21 dniu cyklu (wczęsnie, choć mam krótkie c...
  • Cześć dziewczyny, staramy sie już ok. 12 cykli, ale kochając się tylko od 11 do 13 dc, owu ok. 15 dc - zależało nam na córce. Słyszałam, że jeśli para stara się już rok, to jest gdzieś jakiś problem - i należy zacząć się leczyć. Ale może należało sie kochać przez rok w dniu owulacji (bez efektu), żeby mówić o faktycznych problemach??? Pozdrawiam serdecznie
  • Dziewczyny mieszkam w UK, wlasnie dostalismy termin na spotkanie w klinice plodnosci na grudzien!! ciekawa jestem czy w Polsce tez tak dlugo trzeba czekac? drugie moje pytanie to, czy ktoras z Was wie gdzie moge kupic witaminy na wzmocnienie plemniczkow dla meza i jak sie nazywaja? (angielska nazwa) z gory dzieki.
  • Dziewczyny po 12 cyklach (o ile się nie uda bo jeszcze nie dostałam @- oczywiści mam nadzije ze nie przyjdzie)chcemy z mezem sprubowac inseminacji? Czy to boli? Jeżeli pojde do kliniki która sie tym zajmuje to czy w danym cyklu od razu to zrobia czy po jakims czasie? Czy wogóle warto? Wiecie moze jak to wyglada statystycznie? Proszę o pomoc..
  • Nasienie mozna donieśc do badania (mąż nie musi iść sam do kliniki) ale czy wiecie w jakim czasie - mozna np. po 2 godzinach i gdzie wcześniej przez te 2 godziny je trzymać? W lodówce?
  • j/w jakie odczucia?jak dlugo tam sie potem zostaje i czy daja zwolnienie?
  • Wybieram się do kliniki leczenia niepłodności i mam lekkie obawy- nie wiem jak wygląda pierwsza wizyta... Czy przebiega tylko na rozmowie, wypełnianiu ankiet itp, na jakie pytania się przygotować; czy od razu lekarz robi jakieś badania, np USG?? Nie wiem jak się zachować i czego się spodziewać, trochę mnie ta niewiedza denerwuje. Napiszcie jak było u Was, może mnie to uspokoi.... :)
  • Bardzo prosze o pomoc. Zapytalam tez na forum "z dala od polski" ale na razie bez odzewu. Od 2 lat mieszkam w Londynie (Isleworth). Od 4 miesiecy staramy sie z mezem o dzidzie i na razie bezskutecznie. 2 lata temu poronilam...Wtedy udalo sie za 1 razem(zajsc w ciaze oczywiscie). Teraz niestety nie udaje sie, kupilam nawet testy owulacyjne. Uzywalam w tym miesiacu i nie mialam ani jednego testu pozytywnego. Zaczelam sie tym wszystkim martwic i chcialabym zasiegnac rady lekarza, zr...
  • Ktos miał z nią kontakt.Jakie macie o niej zdanie i wogóle o klinice.
  • Witam, Czekam na rezultaty 3 cyklu starań,ale czuję,że @ przyjdzie w terminie (14.11). W tym cyklu robiłam co tylko możliwe czyli piłam ziółka o.Sroki,sex co 2 dni regularnie,nogi w górze przez 2 godziny po.Jestem już trochę zmęczona,a mój mąż przejęty,ze może z nim coś nie tak,bo ja mam córcię (8 lat) z poprzedniego związku. 03.2005 -miałam też puste jajo płodowe.Postanowiliśmy w tym miesiącu zrobić badanie nasienia i rozpocząć monitoring.Proszę podajcie jakieś namiary na przych...
  • Moglybyscie mi podpowiedziec. Bo nie wiem, na jakiego rzedu koszta sie nastawiac - kosztuje chyba mniej niz in vitro.... Z gory dzieki. Bo tak cos mi sie wydaje, ze jutro dostane okres, cholera jasna:((( Wiec zakladam, ze bedziemy probowac z IUI. Dochodzi jeszcze sprawa laparoskopii - nie mialam badanej droznosci jajowodow - rok temu mialam operacje usuwania miesniaka, ale "klasycznie", bo byl duzy, wiec nie sprawdzili mi droznosci:( Wiem, ze musze to wreszcie sprawdzic, ale nie w...
  • Dziewczynki mam pytanko(moze glupie)czy orientujecie sie jak to jest,czy w trakcie staran moge zrobic laserowa operacje oczu?Nie mam pojecia ,a zastanawiam sie nad operacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się