konkurs

(74 wyniki)
  • Co jakiś czas mi się przypomina i znów się złoszczę. Czy nie wydaje Wam się dziwne, że w konkursie, w którym jest do wygrania jakaś konkretna książka trzeba odpowiedzieć na pytania, dotyczące jej treści? Jeśli chcę mieć tę książkę to prawdopodobnie jeszcze jej nie mam. Jeśli jej nie mam to po pobieżnym przejrzeniu w księgarni prawdopodobnie nie wiem, kto miał żółte guziki i jak się nazywała ciocia Fredzi. Czyli trzeba lecieć do księgarni, zadekować się za półką (w bibliotece zazwyczaj jeszcze...
  • Konkurs jest GŁUPI i tyle. Zgodnie z zapowiedzią (rozmawiałysmy o kształcie konkursu w jakimś wątku, nieprawdaż?) można w tym wątku wpisywać jedynie najbardziej absurdalne, powalająco dziwaczne lub rozbrajająco głupie passusy z literatury dziecięcej (nie chodzi jednak o tropienie błędów rzeczowych). Myślę, że taki dziwny tekst może się znaleźć nawet w dobrej literaturze. Piszemy do końca roku, czyli 31 grudnia 2012. W styczniu głosowanie na nalepszy fragment - od 1 do 21 - nie można głosować...
  • A może przyda się taki wątek, w którym będziemy informowali o konkursach w sieci, gdzie można wygrać książkę dla dziecka czy dla młodzieży? Na przykład taki: do wygrania książka Juliusza Verne'a "Pięćset milionów hinduskiej księżniczki" czytanki-przytulanki.blogspot.com/2010/09/konkurs-z-verneem.html
  • Wydawnictwo zgodziło się przeznaczyć kilka książek na nagrody w jesiennym konkursie. Nagród jest pięć (każda inna) i tyle samo zadań. Każde zadanie będzie dotyczyło innej książki. W kolejnych postach podam treść zadań. Każdy zalogowany uczestnik forum może wziąć udział w konkursie ubiegając się o wygranie wszystkich książek. Ewentualne pytania i refleksje proszę dopisywać pod odpowiednimi tytułami. A zatem...
  • Wiem, że wakacje, ja sama rzadziej bywam w internecie, no ale może już myślmy nad jakimś ciekawym konkursikiem?
  • www.eneduerabe.eu/index.php/aktualnosci/4-wiadomosc-aktualnosc/231-wakacyjny-konkurs To ci dopiero wyzwanie!!!
  • Mój pierwszak został wytypowany na konkurs recytatorski. Dostał wiersz i kawałek prozy. Niezwykle odkrywcze oba - "Stefek Burczymucha" i fragment "Cudaczka-Wyśmiewaczka":)) Stefka jakoś zniosę, ale Cudaczek? Pani mu nie wyjaśniła co to za książka (dobrze, że ja kojarzę) i o co chodzi we fragmencie. Zapytałam dzisiaj, czy moglibyśmy inną prozę wybrać, ale podobno komisja wytypowała akurat tę. Pani obiecała nam jutro pożyczyć (szkolna biblioteka jest dość niedostępna, syn kilka razy próbował...
  • Czerwony Konik ogłasza konkurs rysunkowy: >Uwaga, uwaga! Jędrusiowy konkurs! Ogłaszamy wielki Jędrusiowy konkurs! Samotny Jędruś, bohater książki Wojciecha Widłaka , czerwonykonik.pl/ksiazki co chwilę wpada w tarapaty. Ale co to w zasadzie są – tarapaty? Przeczytaj zamieszczony poniżej wierszyk, idź na spacer, weź kolorową kredę, patrz uważnie pod nogi. Jeśli znajdziesz Tarapata, dorysuj co trzeba, sfotografuj i prześlij na adres: konkurs@czerwonykonik.pl Co to takiego...
  • Informacja ze strony Fundacji Dzieci Czytają: 10 NAJPOPULARNIEJSZYCH KSIĄŻEK WYBRANYCH W KONKURSIE „UZUPEŁNIJ KANON LEKTUR” "Piaskowy Wilk" Åsa Lind "Igrzyska śmierci" Suzanne Collins "My, dzieci z dworca ZOO" Kai Hermann, Horst Rieck "Oskar i pani Róża" Eric-Emmanuel Schmitt "Harry Potter i kamień filozoficzny" J.K. Rowling "Magiczne drzewo. Czerwone krzesło" Andrzej Maleszka "Afryka Kazika" Łukasz Wierzbicki "Biuro Detektywistyczne Mai i Lassego" M. Widmark, H....
  • Konkurs, konkurs! Ruszamy z comiesięcznym konkursem dla czytelników Forum, organizowanym z Wydawnictwem "Bajki-Grajki". Co miesiąc do wygrania ciepła jeszcze bajka-grajka, prosto z tłoczni! Odpowiedzi na konkursowe pytania i rozwiązania konkursowych zadań proszę wpisywać pod odpowiednim postem. Na odpowiedzi czekamy 3 dni. Wydawnictwo podaje mi Tajny Numer. Prawidłowe odpowiedzi, zgodnie z kolejnością ich pojawiania się w wątku zostaną ponumerowane. Numer odpowiedzi pokrywający się z Tajn...
  • Szczegóły konkursu . Proszę wpisywać tytuł i autora w temacie, a jak się nie da to tytuł w temacie, a autora w treści dorzucić. No i sam cytat. Do boju!
  • Wydaje się, że wiosna zagościła już w każdym zakątku Polski. Czas więc na nowy konkurs i wiosenny szał cytowania. Warto chyba powtórzyć zimowy pomysł na szukanie „sezonowych” fragmentów w książkach dla dzieci i młodzieży. Temat konkursu mówi właściwie wszystko o tym, jakie cytaty mogą w nim startować. Tym razem nie będzie obowiązkowego, przewodniego słowa w cytacie, ale wybieranym fragmentom musi przyświecać określona myśl. Cytaty powinny być w miarę zwięzłe, krótkie, uniwers...
  • Może ktoś z Was napisze, kopiuje z FB : Czy chłopakowi do twarzy w różowym? Czy dziewczyna może zostać mistrzem kierownicy? Czy tylko tata potrafi przybić obraz do ściany? Czy babcia może być prezydentem, a dziadek zrobić szalik na drutach? Dlaczego chłopaki nie płaczą? Jak mama ma nosić kapelusz, jeśli już ma „cały dom na głowie”? Instytut Spraw Publicznych ogłasza konkurs na książkę dla dzieci o partnerstwie kobiet i mężczyzn oraz o godzeniu ról w życiu prywatnym i publicz...
  • paranoja? Moje dziecko II gimnazjalna - otrzymało dzis lekture do konkursu polonistycznego. "Krola Edypa" jeszcze przełknęłam. "Niemcow" Kruczkowskiego przyjęłam z pewnym zdziwieniem. "Sen nocy letniej" zostal wybrany z powodow mi nieznanych, sa lepsze sztuki Szekspira. Powaliło mnie "Czekajac na Godota". Pytam ilu 14-15 latkow przygotowanie do tego konkursu zacheci do literatury?
  • Bardzo jestem ciekawa, kto się w tym roku objawi… Pozwalam sobie przekazać poniżej info od organizatorów. Pozdrawiam serdecznie – noworocznie. - - - - - - - Zapraszamy do udziału w 2. edycji konkursu organizowanego przez Akademię Sztuk Pięknych w Katowicach Książka dobrze zaprojektowana - zacznijmy od dzieci W tej edycji oprócz kategorii ogólnej proponujemy uczestnikom kategorię wydawców, w której mogą nadesłać prace powstałe na konkretne zamówienie polskich wydawców...
  • Czy termin dzisiejszy jest nieprzekraczalny? Okropnie malutko czasu było a to przecież straszna robota!!!Proszę o poparcie mojej petycji o przełożenie terminu o jakieś 2 tygodnie!!! Poza tym - jak to nagrać? Potrzebny mikrofon kierunkowy do kamery lub dykrafonu, prawda?
  • Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie, w którym do wygrania są trzy książki ufundowane przez Zomisię - księgarnię internetową z literaturą dla dzieci. Zomisia specjalnie dla nas na Targach w Krakowie zdobyła autografy autorów. Prosimy o wymyślenie treści zadania, zabawy, tematu do przemyślenia na jeden dzień z adwentowego kalendarza. Aby wygrać konkretną książkę należy wymyślić zadanie na temat podany w poście dotyczącym danej książki. Pomysły prosimy wpisywać w postach pod tytułem k...
  • www.polskailustracjadladzieci.pl/2011/11/piotr-socha-zwyciezy-w-konkursie.html Gratulacje!!! Piękne!!!Chcę!!!
  • Świerszczyk czeka na swoje portrety. Więcej szczegółów na znak-zorro-zo.blogspot.com/
  • Witam i ogłaszam konkurs! Dopiszcie zakończenie historyjki, którą przeczytacie poniżej. Jest to fragment mojej książki "Kocia Odkrywalnia Tajemnic", która ukazała się na początku września nakładem Wydawnictwa BIS (tu ukłon w stronę wydawnictwa, które dało książki na nagrody). Na wasze propozycje, jak mogłaby się skończyć ta przygoda trzech kocich detektywów: Mlekota, Mrukota i Myszkota czekam do 16 października. Ogłoszenie wyników 19 października. Odpowiedzi przesyłajcie na moj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się