mamy

(12913 wyniki)
  • Naczytałam się na forum, a jakże... niedlugo czeka mnie badanie drożności (HSG) i ze względu na to co wyczytałam tutaj poprosiłam op rzeprowadzenie zabiegu pod znieczuleniem ogólnym. Ale i tak się stresuję. Ale nie ma wyjścia - dziewczyny, wszystkie badania w normie (poza prolaktynąpo obciążeniu, ale i lekarze z którymi rozmawiałam i dyskusja na forum, upewniła mnie, że akurat to nie ma wpływu i się nie lecz) zarówno moje jak i małża. To ostatnia diagnostyka, ktora nas czeka. Jeśli i tu bę...
  • Witam, zdecydowała się tutaj napisać, bo nie wiedziałam na jakim forum mogę uzyskać poradę. Nie mam czasu, żeby dokładnie samemu poczytać a do lekarza idę w przyszłym tygodniu (na razie z mężem jeździmy do specjalistów). Zacznę od początku, oboje jestesmy po 30stce, o dziecko sie nie staralismy, ale też nie stosowalismy antykoncepcji (raczej unikalismy dni płodnych), bo starania o dziecko chcielismy zacząć na wiosnę (niedawno wzięliśmy ślub, więc nawet gdyby była wpadka, to nic by się nie st...
  • Zwracam się z pytaniem do Was, bo macie duże doświadczenie, niejedno widziałyście i przeszłyście. Czy w moim wieku - mam 41 lat - jest sens starać się o 1 dziecko?? Czy już jest za późno i należy pogodzić się z faktem? Dla wyjaśnienia trochę mojej sytuacji, jakiś czas temu ze 2 lata chyba robiłam badania, które wyszły dobrze, ginekolożka (spec od niepł) powiedziała że "nie jest źle". Miałam też robione badanie drożności jajowodów, które wyszło prawidłowo, ok rok temu. Na nic nie choruję, nie...
  • [u]Bardzo Gorąco proszę o waszą opinię, pomoc.[/u] Zacznę może od tego,że 6 lat temu zostałam mamą i nie miałam wcześniej żadnych zaburzeń hormonalnych a od 3 lat staram się o drugie dziecko i nie mogę zajść w ciążę. Krwawienie miesiączkowe u mnie nie występuje, dopiero po plastrach hormonalnych Fem 7 i luteinie krwawienie występowało przez 6 m-c. Teraz nie stosuje żadnych hormonów i znów cyklu miesiączkowego u mnie nie ma. Co mam robić ? Proszę o pomoc ? Czy jest jeszcze jakaś szansa za...
  • Mam 39 lat, zrobiłam FHS, bo chce sie starc o dziecko, prosze powiedziec czy jest ok;robułam w 2 dniu cyklu Dostałam taki wydruk; FSH - 5,52 faza folikularna 3,03 - 8,08 srodek cyklu - 2,55 - 16,69 faza lutealna - 1,38 - 5,47 po menopauzie - 26,72 - 133,41 ktos wie o co chodzi??? moge sie starac o dziecko????jest nadzieja?
  • Jestem na samym początku tej długiej drogi, o której czytam tu na forum. Po 3 latach starania o dziecko zdecydowaliśmy się na badanie nasienia. Wynik brzmi jak wyrok: pojedyńcze plemniki, bez ruchu, 0,5 mln/1ml. Jesteśmy już umówieni na wizytę w klinice POLMED we Wrocławiu, ale proszę o radę szczególnie tych z Was, którzy mają już doświadczenie w leczeniu niepłodności: - czy mamy jakiekolwiek szanse (pani laborantka stwierdziła, że praktycznie żadne) - jeśli tak, to jaka metoda wchodzi w g...
  • w poniedziałek miałam laparo, i dok powiedziała ze mam lekka endometriozę między 1 a 2 stopniem, i ze pierwsze 3 miesiące są największą szansą na zapłodnienie, przeczytałam 2 artykuły które mówią ze endometrioza wcale nie musi być powodem niepłodności, no i jestem skołowana..
  • Dziś usłyszałam wyrok- poziom AMH mam poniżej normy :-( Lekarz wprawdzie mówił że definitywnie szans przekreślić nie można bo ciąże się zdarzają ale... Nie chce mi się żyć. A właśnie stawałam na nogi po rozwodzie i planowałam przyszłość z miłością mojego życia. Jestem zrozpaczona dlaczego właśnie mnie to spotkało, wszystko inne można leczyć a tego nie
  • Dziewczyny chcę zapytać jak się czujecie na tym poczatku ciąży i jak dajecie sobie rade ze stresem ja bardzo się boję że poronię bo długa droga była do tej ciąży 4 lata napiszcie co u was noi wogóle.Pozdrawiam
  • jeśli miałyście to napiszcie jak to wygląda, ja miałam tylko diagnostyczną a teraz mam mieć operacyjną
  • Dziś odebrałam wyniki prolaktyny - robiona w pierwszej fazie cyklu. Bez obciążenia 19,35 ng/ml (norma 4,79 - 23,3) a po obciążeniu MTC 228,7 ng/ml i tu nie podano już normy ale to chyba dużo za dużo? Do lekarza idę dopiero za 2 dni więc proszę o opinię. Dzięĸuję.
  • Bardzo przepraszam jeśli jestem za młoda na pisanie na tym forum... ale mam 16 lat i około pół roku temu dowiedziałam sie że nie mam jajników.... sama nie wiem... Mogę o tym rozmawiać tylko z mamą a wiem że ona to przeżywa i wini sie o to chociaż powtarzam jej że to nie jej wina. Nie mogę przestać o tym myśleć. Mam łzy w oczach za każdym razem gdy widzę jakieś reklamy z dziecmi albo słyszę o ciąży.... To głupie... tylko czuje sie sama i tak inna... czasami pytam samą siebie czym jestem... bo ...
  • Witam Mnie w dniu transferu bolały piersi i brzuch jak by zaraz miała dostać okresu i ten stan sie utrzymywał do 5 dnia od transferu. Dziś jest 6 dzień po transferze i piersi nie są juz takie twarde i nie bolą i brzuch też . Boję się że nic z tego nie bedzie. Co wy o tym myślicie???
  • Mam podejrzenie polipa endometrialnego - średnica 0,5 cm. Od kilku miesięcy mam też podejrzenie torbieli endometrialnej (co 2 meisiąc pojawia się druga funkcjonalna, która znika po miesiączce). Torbiel na szczęście nie rośnie, waha się w granicach 3-4 cm, co miesiąc robię min. 2 badania USG w cyklu. Czekam na laparoskopię, choć po ostatniej wizycie pani prof mówiła, że może nie będzie konieczna, bo torbiel jest mniejsza, niestety gdy dowie się o polipie chyba mnie ta 'przyjemnoś...
  • Witam kobiteki Jestem na tym forum pierwszy raz. Nigdy w życiu nie spodziewałam sie jak zapewnie każda z Was, że problem niepłodności dotknie własnie mnie. O dziecko z męzem staramy sie od grudnia. W pazdzierniku przestałam brac pigułki. Zaraz po tym poszłam do gina dowiedziec sie czy jakies badania musze robic. Powiedzial ze nie wypytal o historie chorób, rozyczke, cytologia, poronienia. Czy mamy kota itd. Wykonał wszystkie badanie tzn. tradycyjne badanie ginekologiczne i usg ...
  • jestem po laparoskopi,nic to nie dalo jajowody sie zrosly w styczniu mialam operacyjnie otwierane jajowody,potem byl torbirl,ale znikl po lekach,teraz lekarz kaze sie starac przez 3 miesiace a jak nic to nie da to kieruje mnie na hsg,pytalam sie niech mi powie szczeze czy ma to jakis sens stwierdzil ze tak,ze duzo jego pacjetek po hsg zachodzilo w ciaze chcialabym by tak bylo jak on mowi ale juz powoli trace nadzieje na upragnionego dzidziusia a wrza z nia na chec do zycia...bo ...
  • Wczoraj byłam na usg w 10dc. mam 4 pęcherzyki po CLO- największy 10mm. Lekarz powiedział,że cykl stracony- pęcherzyk jest za mały jak na 10dc. Kazał próbować w następnym cyklu z większa dawką CLO. Ale ja się uparłam, że może jeszcze urosnąć i że przyjdę do niego w 14 dc. Ostatnia prawidłową owulację miałam w lutym i pęcherzyk miał 20mm dopiero w 16dc. Czy myślicie, że ten pęcherzyk ma szansę urosnąć do takich rozmiarów zeby można było podać pregnyl? Czy to rzeczywiście cykl stra...
  • Mamy 5 letnią córeczkę od jej narodzin nigdy nie stosowałam antykoncepcji i mimo tego maleństwa nie ma, ale dopiero teraz zabraliśmy się za badania. czy możecie spojrzeć na ten wynik :( dziękuje [img]https://images36.fotosik.pl/106/4308e715346e9cedmed.jpg[/img]
  • Witam serdecznie, jestem po wizycie u mojego ginekologa-endokrynologa od którego usłyszałam, że powinnam zaiteresować się adopcją, bo w prawdzie cuda się zdarzają ale szanse na biologiczne dziecko mam marne, bo moje jajniki wygasaja. Choruję też na Hashimoto ale hormony tarczycy są ustawione i pod kontrolą. Jestem załamana. Co myślicie o moich wynikach - będę wdzięczna za sugestie. (We wrześniu zeszłego roku poroniłam w 11tc i wydawalo mi się, że już nic gorszego nie może się s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się