mapa

(22 wyniki)
  • Kochani. Aż dziwne, że nikt z mediów, tym bardziej z mojej ukochanej Gazety, do tej pory się tą inicjatywą nie zainteresował, osobno napiszę również do redakcji, ale chciałem dać znać i Wam, turystom chodzącym po Polandii. Otóż jest taka mapa. Mapa, która może być najdokładniejszą mapą Polski, jeśli każdy z nas zrobi dla niej to, co dla Wikipedii - dopisze punkt, doda drogę, etc. Osobiście już w kilku miejscowościach sprawiłem, że nawet mapy papierowe jej nie pobiją. To mapa do odbi...
  • Witam. Czy znacie może jakąś stronę www z baza noclegowa w Polsce i żeby te kwatery były naniesione na mapę? W większości stron www z kwaterami są podane spisy wg. województw i miejscowości, a to nie jest zbyt wygodne w wyszukiwaniu. Jak szukam kwatery w konkretnej okolicy, to znacznie wygodniej by było mieć je zaznaczone na mapie. To jest coś analogicznego dla wypożyczalni kajaków: kajak.org.pl/kontakty/kategoria9 Szukam analogicznej strony z noclegami z Polsce. -tt
  • Jest nowa dokładna Mapa Turystyczna Kozienickiego Parku Krajobrazowego. Edycja 2006. Uaktualniona na 30 marca 2006. Zawiera wszystkie szlaki piesze i rowerowe po KPK, opisy rezerwatów, zabytków, miejsca pamięci, opisy miejsowości, a także agroturystykę i wiele kontaktów. Miłych i udanych wypraw do Puszczy dtpkozienice@wp.pl
  • gdzie mogę kupic mapy topograficzne 1:100 000, wydawane przez Wojskowe Zakłady Kartograficzne? kto wie?
  • mapa na swiatowym poziomie,gratulacje.
  • Uwielbiam wirtualne podróże palcem po mapie. Wybór tras wędrówek, dobór map, przegląd przewodników, info z netu i analiza szlaków to chyba moje drugie hobby bo pierwszym i największym jest konfrontacja tego wszystkiego w realu. Wyjeżdżając z rodziną i wiadomościami w głowie mam wrażenie że już tam byłem. Gdziekolwiek by to nie było. Pozostaje oko i ucho nacieszyć oraz posmakować lokalne specjały. A rozpoczęcie od teorii pozwala mi też na wydłużenie wypoczynku oczyma wyobraźni. Przed i po....
  • Witam.Czy ktoś wie gdzie dokładnie znajduje się Camping nr 243 w Darłówku.Na niektórych mapach ukazuje się blisko plaży za hotelem Apollo,na innych na skrzyżowaniu ulic Conrada i Północnej.Jeżeli ktoś zna dokładną lokalizację ,bardzo proszę o odpowiedź.
  • Chodzi o szlaki piesze i rowerowe (bo kajakowy jest dobrze opisany)? pl.wikipedia.org/wiki/Park_Krajobrazowy_Dolnej_Pilicy
  • czy zna ktoś moze adresu stron z ktorych mogę pobrac program ktory poblicza trasę miedzy miastami? kiedys miałam coś takiego, ale po formacie dysku straciłam bede bardzo wdzieczna potrzebuje tego bardzo szybko - jutro do pokonania 700km
  • Chciałabym sie wybrac do Kampinosu na weekend. Byłoby fajnie posiedziec w lesie, ale gdyby chociaz jakaś rzeczka była w pobliżu, strumyk, cokolwiek ... Może ktos zna??
  • Puszcza Biała.... jeździłam tam jako dziecko na wakacje, a w tym roku odwiedziłam to miejsce po 12 latach przerwy. Odkryłam ją! Jest dużo pięknych szlaków pieszych, ale niestety w głębi są fatalnie oznakowanie i czasami się traci ok. godziny, żeby znaleźć właściwą drogę. Bez mapy nie ma szans. Co do Długosiodła, to piękna wieś, z domami, na których są namalowane malwy, kot na szybie (wygląda jak siedzący na parapecie), a ze skrzynki na listy wychodzi wieeeeelka koperta z napisem "do nie...
  • Witam, mam dylemat co do wakacji. Jest dwóch dorosłych i nastolatka, Co chcemy? Polska, żeby można było połazić może po jakiś górkach, żeby było blisko do term, mogą być słowackie, żeby woda mineralna czy źródlana była do picia, chętnie agroturystyka. No i w okolicy żeby było co pozwiedzać. Pomożecie? :)
  • Witam. Na przełomie maja i czerwca wybieram się na pieszą przechadzkę wzdłuż wybrzeża. Start ze Świnoujścia,meta jeszcze nie znana. Czas od 7 do 14 dni. Zapraszam chętnych. Pozdrawiam. Stanisław.
  • Orientuje się może ktoś, czy istnieje strona internetowa, na której można by znależć odległości miedzy miejscowościami w Polsce? Nie chodzi mi o takie oczywiste typu-od Gdańska do Zakopanego, tylko taką, na której znajdę między dwiema dowolnymi miejscowościami, czasem niedużymi.
  • Mało, bardzo mało mieszkańców Szczecina wie o tym RAJU. Właściwie w obrębie miasta mamy to co inni muszą szukać doleko, płacąc za to ciężką forsę. A my za pare złotych w ciągu pół godziny jesteśmy sami z naturą. Tą prawdziwą, niezafałszowaną. Zafascynowała mnie i wciągnęła ta dzicz. Ale uwaga!!! Bez mapy można naprawdę zabłądzić. Na szczęśćie jest do nabycia na Dziewokliczu.
  • Gratuluję! Mapa i opis trasy super!! Jutro jadę.
  • Kochani, mam prośbę do tych co wiedzą. Muszę zaplanować krótką wizytę w Karkonoszach dla moich zagranicznych gości, z dojazdem z Wrocławia. Czasu mamy b. niewiele - tylko 2 weekendowe dni (1 nocleg), co gorsze - w grę wchodzi tylko transport publiczny. Problem tkwi w wyborze. Obydwa miejsca są tak bogate w atrakcje, że wypełniają turystom tygodniowe pobyty, a ja chciałabym pokazać jakie to uroki oferuje nasza polska przyroda i po prostu "zanęcić" na przyszłość. A gdyby wybrać najważn...
  • Smallball - rozumiem, że masz interes w tym, że na każdym forum turystycznym, , na króżnorakie posty odpisujesz: "polecam www.emeteor.pl", itp.... Zadałem sobie trud i sprawdziłem: tylko w dniu 14 kwietnia, 15 Twoich postów, na różnych forach i w różnych wątkach i wszystkie podobnej treści: - duży wybór i fajna wyszukiwarka www.emeteor.pl - Nalepsza wyszukiwarka noclegów - po mapie - www.emeteor.pl - extra propozycje z super wyszukiwarka www.emeteor.pl - Pod adresem www.emeteor.p...
  • Polecam dla osób chcącyc zażyć ciszy, spokoju, poopalać się i popływać w czystych wodach Jeziora Pile.
  • Proszę pomóżcie, weekend sierpniowy i 5 rocznica. Chcielibyśmy pojechać w fajne miejsce, pomożecie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się