mapa

(11 wyników)
  • Witam. Podpowiedzcie proszę adres dobrej strony, gdzie mogę sobie wyrysować trasę wyprawy rowerowej i sprawdzić jej dystans. Z góry dziękuję.
  • Witam.Szukam mapy rowerowej Włoch.Głownie chodzi mi o rejon północnej części kraju ale i całego kraju też może być ( na następne wyprawy:))
  • Dopadła mnie cykloza i w dni wolne od pracy, a może także po pracy chciałbym poznawać Kampinoski Park Narodowy. Mam w związku z tym pytanie, którą mapę KPN polecacie rowerzyście? Zależałoby mi aby była dokładna, miała naniesione drogi pożarowe i przejezdne ścieżki oraz oznaczone szlaki. Przydałoby się aby była aktualna...
  • Czy możliwy jest przejazd scieżkam rowerowymi dookoła jeziora? Jakie wrazenia i porady?
  • Hej! W połowie września wybrałem się rowerem nad Bałtyk - śladem bywającego na tym forum "drzejmsa-buonda" - z Krynicy Zdrój do Krynicy Morskiej. Przed kilkoma dniami dotarłem na Mierzeję Wiślaną. Było to dla mnie nowe doświadczenie gdyż dotychczas znacznie więcej chodziłem, niż jeździłem. Zapraszam do lektury relacji z tej drogi: terakowski.republika.pl/krynice.htm
  • Witajcie. Pytanie jak wyżej. Czy GPS przydaje sie turystyce rowerowej? Jeśli tak, to możecie polecić jakiś model, firmę?
  • Cześć, Z jakich nawigatorów korzystacie? Wiadomo że wycieczka pod "miasto" z gps'em to bardziej zabawa jednak w dłuższą drogę dobra mapa potrafi okazać się bardzo przydatna.
  • Witam, Zajmuje się turystyką z punktu widzenia samorządu i agroturystyki. Chciałbym poznać waszą opinię - co tak naprawdę jest dla was ważne udając się w podróż rowerem, co decyduje o wyborze takiego a nie innego regionu, okolicy, miejsca noclegu? Planowanie turystyki z punktu widzenia każdej gminy właściwie należy zacząć od postawienia tego rodzaju pytań... Zdaję sobie sprawę, że to mogą być pytania tendencyjne, ale zależy mi na opiniach praktykujących cyklistów :) udających się na ...
  • Witam Mam dylemat związany z zakupem GPSu na rower. 1. Przeżyłem już kilka bliższych i dalszych wypraw i generalnie na każdej zdarzały się jakieś problemy z mapami: niedokładność, niewygoda, przemoknięcie :), podarcie, zajmowanie cennego miejsca. 2. GPS wydaje się być niezłym pomysłem, ale mam kilka rozterek: 3. Dość droga rzecz, więc trzeba się mocno zastanowić 4. Czy każdy kraj ma dokładne i dostępne mapy (teraz mam na rozkładzie Bułgarię). 5. Czy np mapy są tylko dostarczane...
  • Szukam informacji o podróżowaniu rowerem po Alzaji i Bretanii
  • Od razu powiem, że nie mam praktycznie żadnego doświadczenia w turystyce rowerowej. Jakieś jednodniowe wycieczki bez ambicji po najbliższej okolicy... Natomiast w czasie tych krótkich wypadów niekiedy korzystałem z mapy, przeważnie setki wojskowej w wersji turystycznej. A jak praktykujący turyści rowerowi oceniaja przydatność map, które stosują? Czy istnieją mapy przeznaczone dla turysty rowerowego? Będę wdzięczny za informacje i spostrzeżenia. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się