Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      mapa

mapa

(21 wyników)
    • Mam pytanie gdzie i jakie mapy (poza GPS) używaliście podczas waszych podróży w Toskanii (pół. Włoszech). Jaki wydawca opracował mapę w miarę dokładną (minimum 1:300 000), aktualną i z numerami dróg. Gdzie się można zaopatrzyć . A może ktoś chce odstąpić :).
    • Witam Czy posiadacie doświadczenie w nawigacjach i mapach, które sprawdziły się na trasie do Włoch-przez słowację i austrię.Szukam na podróż sprawdzonej gps i mapy do niej, Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuje Pozdrawiam
    • moja lukka ma swoje lata... czas na zmianę systemu.. Jakie macie wrażenia z jeżdzenia po Włoszech ze swoimi nawigacjami? Jak się sprawują mapy garmin, automapa Europa, może ktos używa clariona... Wacham się pomiędzy nokią, garminem, clarionem.. Potrzebuję dokładnych map - lubię boczne drogi :-)) Coś podpowiecie? al
    • Witam. Poszukuję w necie (niestety bezskutecznie) mapki Ravenny. Chodzi mi o taki rodzaj mapki jaką mozna otrzymać np w informacji turystycznej czyli z reguły centrum, z grubsza zaznaczone ulice i wyróżnione najwazniejsze zabytki, ew. jakaś trasa zwiedzania. Zaznaczam że chodzi mi o mapę w postaci pliku a nie interaktywną. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
    • Polećcie proszę dobrą, dokładną mapę drogową Włoch albo samej Toskanii - w wersji tradycyjnej. Planujemy często korzystać z lokalnych i pobocznych dróg, zwłaszcza w południowej Toskanii. Czy lepiej kupić mapę w Polsce czy już na miejscu?
    • Pytanie do osób mieszkających/znających Rzym: jadę tam 1 raz. Wiem, że są tygodniowe bilety CIS za 16EUR oraz bilety CIRS strefowe, 1 strefa 8EUR, 2 strefy 16EUR - czy w takim razie bilet CIS i CIRS 2-strefowy to to samo? Czy wg. was, jak dla turysty który będzie zwiedzał centrum i nie tylko, wystarczy bilet CIS? jest gdzieś mapa zasięgu tego biletu? czy za bilet CIS zapłacę w automacie banknotem euro na lotnisku? czy to prawda, że bilet należy podpisać tylko jeśli kasownik go nie skasuje? p...
    • czy KTOŚ może wie na jakiej stronie mozna znależć dobra mape samochodową ewentualnie atlas z którą można by wyruszyć samochodem po Austrii i Włoszech.
    • czy ktoś z szanownych osob zna może adres strony gdzie mozna sprawdzić najkrótsza drogę do włoch , ewentualnie stronę z mapą całej europy ?
    • wybieramy się w drugiej polowie mja, będziemy spać na campingu Bella Italia. Niestety, w sieci informacje na temat szlaków turystycznych pieszych w tamtych rejonach niewiele. czy ktoś móglby udzielić mi jakichś informacji na ich temat?
    • Witajcie. Może ktoś z Was zna adres lub nazwę pałacyka w Wenecji do którego została dobudowana zewnętrzna klatka schodowa z kręconymi schodami i tarasem na górze. Podobno można tam wchodzić. Dzięki.
    • Bardzo proszę o informacje na temat ładnych,zagospodarowanych(z możliwością wynajęcia leżaków)plaż w okolicach miasteczek Populonia i Piombino bądz w niedalekiej odległości.Mogą to być plaże zarówno piaszczyste jak i kamieniste.Wybieramy się do Toskanii w ostatnim tygodniu lipca i pierwszy tydzień naszego pobytu zamierzamy poświęcić głównie na odpoczynek,czy plaże są mocno zatłoczone?
    • Witam Miesiąc temu pytałem o dojście na pieszo na Monte Baldo od wschodniej strony. Zaproponował pan w zamian dojście do Monte Altissimo di Nago od strony SP3 z Mori. Czy wie pan coś bliżej o tym dojściu: 1. Jak długo się idzie? 2. Czy jest to trudne (jaka różnica poziomów?) i meczące podejście (będziemy szli z pięcioletnim synkiem). Wracając zaś do mojej myśli wejście na Monte Baldo to wydaje mi się, że jadąc SP8 dalej na południe w okolicy z skrzyżowaniem z SP230 jest bardzo...
    • Niedawno sama miałam tyśiace pytań do Was, wiec może dziś ja Wam troszkę pomogę. Nasza trasa: Jezioro Garda/Limione i Sirmione-ale objazdem całe/ Wenecja Florencja San Marino Rimini Rzym Pisa dni, i inne mniejsze odkrywane po drodze jak Porto Stefano nad Tyrreńskim i inne. Generalnie jechaliśmy wzdłóż Adriatyku/trasa mało widokowa- pola i krzaki/ a powrót wybrzerzem Tyrreńskiego-tu było już na co popatrzeć. Spaliśmy w swoim aucie combi na parkingach, campingah, stacjach...w...
    • kolej(4)

Chciał bym prosić kogoś o informacje gdzie jest dworzec w MESTRE z którego można dojechac do WENECJI jeśli można jakieś szczegóły
    • witam bardzo proszę o informację-chce się wybrac zobaczyć jezioro Lago di Santa Croce w pobilzu jest trochę miałych wsi np Farra d'Alpago ,Santa Croce, Bastia-czy gdzieś w pobliżu są parkingi dla aut? czy autko będzie można gdzieś poprostu porzucić? pierwszy raz jade do Włoch nie znam tamtejszych zwyczajów. niestety w internecie brak jakielkolwiek informacji dotyczącej tego miejsca.
    • witam wybieram się do rimini z namiotem i znalazłaem taki kemping jak Maximum,jednak mam troszke mieszane uczucia czytając niemiecki opinie i moje pytanie czy ktos tam był i co mogłby mi powiedzieć o tym kempingu, będę wdzięczny za każdą informacje, a moze inny fajny kemping w okolicy?
    • witam. wybieramy sie z mezem na dwa tygodnie na rowerach na Korsyke i Sardynie. czy wiecie gdzie mozna znalezc dobre mapy z trasami rowerowymi tych wysp? wiem ze Korsyke ma opracowana szczegolowo lonely planet w ktoryms z przewodnikow. poza tym interesuja mnie tanie noclegi. moze ktos juz byl i chcialby sie podzielic wrazeniami? dzieki za pomoc
    • Witam czy byl ktos moze w apartamentach Girasoli w Bibione? Mam taka oferte z Eurpolu - czy ma moze ktos opinie? Widzialam zdjecia, ale to roznie bywa na miejscu. Interesuje mnie otoczenie, czy nie jest za glosno, wiem, ze Bibione teni zyciem do rana:) Odleglosc od morza i inne pozyteczne wskazowki Pozdrawiam
    • Proszę o radę jak z Lateranu dotrzeć do kościółka Qou Vadis Domine i katakumb?Czy możecie mi poradzić ?
    • Witam, wybieram sie do Rzymu na kilka dni, chcę tam kupis bilet okresowy 3 albo 5-diowy. Że jest on na autobusy, tramwaje i metro to juz wiem, ale nie znalazłem informacji, czy obowiązuje też w kolejkach. No i w jakiej strefie można jeździć, gdzie sie kończy strefa miejska? Z góry dzięki i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się