Forum Turystyka Europa Hiszpania
ZMIEŃ
      mapa

mapa

(8 wyników)
    • witajcie! jaka mape i przewodnik polecacie do Barcelony?? chce kupic przewodnik national geographic i mape wyd. Falk, ale nie moge ich nigdzie znalezc, chodzi o wrocek nawet w empiku nie ma. Czy karta Euro<26 sie przydaje a moze ISIC?
    • Witam, jakieś zalecenia co do pokonania tego odcinka? :) wstępnie planuje jechać autostradami. Z informacji jakie znalazłem to taki przejazd nawet sporo kosztuję więc może jednak warto coś ominąć? proszę o opinię kierowców z doświadczeniem na tej trasie :) co warto, czego nie warto pozdrawiam :)
    • Wg rozkładu jazdy Renfe aby dojechać z lotniska w Barcelonie do Calelli należy jechać C10 do stacji Barcelona Sants, a następnie przesiąść się do C1. Podróż trwa 1h50min 1. Jakie bilety powinnam kupić? Czy objadę na jednym "Bilete Sencillo" dla 5 stref (3,10 Eur), czy przy przez przesiadkę będę musiała skasować dwa (z lotniska do Sants jeden - strefa i z Sants do Calella drugi - 5 stref)? 2. Ile jest stref z lotniska do Sants - na jednej mapie jest to ta sama strfa, na drugiej s to ...
    • witam mam prośbę może ktoś polecić jakiś dobry przewonik z dokładnymi planami miast w Katalonii oraz jakąś dobrą stronę www z w/w informacjami chciałbym zwidzić wybrzeże Costa Brava oraz Barcelonę i Gironę dziękuję ....
    • Witam, pilnie poszukuję informacji nt. parkowania w Barcelonie, a w szczególności zasięgu stref płatnego parkowania. Czy orientuje się ktoś z Was czy www.bcn.es/areaverda/catala/zones2.htm ten zakres stref jest aktualny? Zastanawiam się czy będę mógł postawić bez opłat samochód na wschód od marina carrer... Olo
    • Kupię przewodnik po Costa del Sol lub mapę turystyczna Andaluzji.
    • Witam, wie może ktoś jak dotrzeć na Costa Brava z Barcelony? Podobno jest jakaś szybka kolej którą można się tam dostać ale nie bardzo wiem skąd ona odchodzi itp. Jeśli ktoś zna temat i może mi pomóc będę wdzięczny, pozdrawiam.
    • być może komuś ta informacja się przyda, we wrześniu urlopując w tossa de mar jechałem kilkakrotnie samochodem do Barcelony. Wiedząc o emocjach jakie towarzyszą każdemu kto chce parkować w dużym mieście, znalazłem parking Metropark, znajduję sie on na Placa de les Glories, jakieś 5 minut metrem do Rambli. Koszt parkowania to 5 euro na dobę z tym że bilet za parkowanie upoważnia do poruszania się metrem bez limitu przejazdów, tak więc parkujemy praktycznie za darmo... A jeśli przyjedzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się