-
Kolega meza odwiedzil nas z lapkiem, ktory wiozl na smietnik elektroniczny. Facet pekl tego lapka, doslownie ;) wpol, zamknal sila nie widzac, ze w srodku cos lezalo.
Zerwal sie w nim ekran - nie calkiem (znaczy nie odpadl), ale polaczenie lapek-ekran sie zerwalo, w jednym rogu rozkleja sie "ramka" ekranu i ciezko go zamknac.
Czy jest na forum moze ktos, kto wie, ile kosztuje w PL naprawa takiego uszkodzenia? Tutaj krocie - facet kupil sobie nowy. Ten stary (nie najnowszy) , o ile uda s...
-
Moja koleżanka musiała zapłacić za naprawę swojego samochodu 1,5 tys. Może ok 500-700 zł to był naprawdę potrzebny wydatek, bo coś jej przeciekało, chyba miska olejowa. Reszta to była wymiana nieco już zużytych klocków hamulcowych, sprzęgła itp, czyli coś co można byłoby spokojnie zrobić trochę później. Jej chłopak, z którym planują ślub, uparł się, żeby robić to koniecznie u jego mechanika, bo on na pewno nie będzie oszukiwał, wymieniał części itp. Chłopak też chyba dał zgodę, żeby zrobić tr...
-
Możecie mnie wyśmiać,opieprzyć,nakopać do tyłka...Sama pukam się w swój durny łeb.Podpisałam umowę (Boziu,jaka ja durna byłam),w której ja-wynajmująca-zgadzam się na porycie kosztów napraw bieżących.No i teraz mam.Dwa razy klienci popsuli klamkę-naprawiłam,poszła spłuczka w toalecie-zawołałam hydraulika,po sprawie.Ale od około tygodnia kapie z dachu.Właściwie to momentami leci po ścianie.Widzę to ja,widzą klienci.Kapie w różnych miejscach a że lokal b.duży,latam z mopem jak głupia.Pytałam wła...
-
Słuchajcie czy to jest jakaś farsa bo szczerze mówiąc nigdy wcześniej nie miałam podobnej sytuacji , samochód mam krótko.
Sprawa wygląda tak że jakiś czas temu wjechał w mój nowy samochód pewien pan , wina oczywiscie ewidentnie jego, sprawa jasna, wątpliwości żadna ze stron nie miała. Problem w tym ze koles wjechał gratem w samochód który jest na gwarancji ,koszta malowania wymiany zderzaka czegos tam jeszcze są dość spore a wiadomo że nie moge tego zrobic gdziekolwiek bo strace gwarancje ...
-
Witajcie,
mam duży problem, ponieważ zepsuł mi się pierścionek zaręczynowy, tzn.
wyleciało mi oczko ( biała cyrkonia). Zaniosłam pierścionek do jubilera, ale
powiedział, że mi nie zrobi, bo nie ma takiej cyrkoni (ma nietypowy
kształt).Powiedział żebym poszukała na giełdzie z kamieniami i ponownie
pszyszła do niego.
Problem w tym, że nie wiem gdzie takie giełdy są, kiedy są otwarte i czy
warto wogóle tam iść.
pozdrawiam i proszę o radę
-
Witam. Popsuła mi się pralka, nie działa wyświetlacz ani nie można jej
włączyć.
Czy któraś e-mama miała podobne zdarzenie ze swoją starą... ? ;)
Co może być przyczyną, i jaki ew, koszt naprawy? Wiecie może?
P.S.Bradzo proszę moderatorów o niewyrzucanie mojego wątku, tutaj mogę
najszybciej otrzymać odpowiedzi. Pliss..
-
cholera, dzisiaj z podporzadkowanej jakis rozptrzepaniec wjechal
prosto we mnie
byla policja, ewidentnie jego wina, wiec pójdzie naprawa z jego OC
tylko ze klopot jest moj,mam rozwalony caly bok, nie bardzo da sie
tym samochodem jeżdzic, a ja mam do pracy 25 km :(
dzisiaj wzielam dzien wolny, ale od jutra bede musiala jakos dojechac
kto sie orientuje ile moze trwac taka naprawa przez ubezpieczalnie?
BUUU
-
Oto cała historia... Wczoraj wrociłam z dzieciakiem ze
spacerku,weszłam do pokoju a tam wszedzie na podłodze woda(diabli z
tym ze wykładzina do wymiany)po dluzszym ogladaniu okazało sie ze
cieknie z grzejnika,ktory jesienią był wymieniany na nowy.
Zadzwoniłam do administracji,aby przyszedł ktos to naprawic. Po 5
minutach przyszło dwoch panow-juz w drzwiach zobaczyłam ze to jakies
cwaniaczki(młodzi). Ogladali grzejnik z 5 minut po czym jeden z nich
oswiadczył mi prosto ze bedzie...
-
Odebrałam komórkę od 3 naprawy, a ona dalej niesprawna , a w serwisie twierdzą
, że wszystko jest ok, tylko , że ja nadal nie mogę się z nikim prawie połączyć.
-
Ile kosztuja teraz naprawy i uslugi? Troche zaskoczyla mnie sytuacja ponizej, ale moze po prostu nie jestem na biezaco :)
Bedac w PL poszlam do zegarmistrza wymienic baterie, bo stawal mi zegarek. Po wymianie (35zl) okazalo sie, ze zegarek staje dalej, i fachowo wygladajacy pan zegarmistrz powiedzial, ze najprawdopodobniej trzeba rozlozyc i nasmarowac caly mechanizm, przy czym kosztuje to 180zl. Nie zdecydowalam sie tak czy owak, bo juz wyjezdzalam, a taka operacja trwa, ale zastanawiam sie,...
-
Jestem samotną mamą która wychowuje 4 dzieci (18 , 5,4,3 lata ) obecnie jestem bezrobotna , ale wczesniej miałam działalnośc gospodarczą . Moim problemem jest znaleznienie takiego zajecia abym mogła pracowac i opiekowac się dziecmi . Mieszkam w malenkim miasteczku kolo Lublina . Szukałam pracy przy sprzataniu , prasowaniu , ale w moim miescie takie czynnosci kazdy wykonuje sam i nie udało mi sie nic znależc . Składałam podanie do przedszkola na pomoc kuchenna ale okazuje sie ,że jestem za st...
-
To ja wam opiszę jak jest z moim telefonem , a mianowicie:
Kupiłam telefon SONY ERRICSON K300i wraz z aktywacją w ORANGE , 9 stycznia
2006r podpisałam umowę na dwa lata, dwadzieścia minut po zakupie (jak dojechałam
do domu) okazało się , że z telefonu nie idzie nigdzie zadzwonić , na
wyświetlaczu widniał napis " tylko połączenia alarmowe" , więc dzwonię do salonu
ORANGE a tam pani mówi , że muszę zaktywować pocztę głosową to będzie działać ,
więc zaktywowałam i nic , dzwonię do biura ob...
-
Od wczoraj mnie roznosi. Zepsuł nam się telewizor- a gwarancja dopiero co się
skończyła. Dziś przyszedł facet z serwisu, pogrzebał w nim 15 min., coś tam
cynował, coś dokręcił. I wziął za to aż 200 zł!!!!!!! Rozumiecie to? Żadnej
nowej części, nic nie wymienił, a zaządał 200 zł! Za 15 min. pracy. Czy to ta
cyna jest taka droga? Skoro nie było żadnej poważnej usterki myślałam, że
zapłacę dużo mniej. Na moje żądanie na poniedziałek ma mi zrobić dokładny
spis tego co zrobił z dokładn...
-
Czekam juz przeszlo 3-tygodnie na rozpatrzenie reklamacji o aparat
cyfrowy,ktory reklamuje 2 raz..sklep caly czas wykreca sie,ze nie moze
dodzwonic sie do owego serwisu.Ilez mozna czekac??Co moge teraz zrobic?Czy
moge zadac zwrotu gotowki?
-
A konkretnie na terakote, a jeszcze konkretniej z wysokości 2 metrów....No i
w dodatku pozyczona cyfrówka:( To wtedy pozostaje sobie w łeb strzelić, czy
może jest jakaś szansa na reanimację? Ktos słyszał o takim przypadku?