naprawa

(20 wyników)
  • Witam Was serdecznie. Mam duży problem i nie bardzo wiem jak rozegrać tą sytuację. Oddałam do punktu usługowego zepsutą kamerę z prośbą, aby ocenili usterkę i zadzwonili w celu poinformowania mnie o kosztach ewentualnej naprawy. Oddając kamerę wyraźnie zaznaczyłam, że kamera ma już swoje lata i będę musiała znać koszt naprawy, aby się na takową zgodzić. Rozmawiałam z pracownikiem. Aha warsztat ma w cenniku pozycję wycena 20 zł. Jakie było moje zdziwienie gdy wczoraj zadzwonił wł...
  • Mój ojczym w dniu dzisiejszym, w rocznym samochodzie rozwalił skrzynię biegów poprzez najechanie na wystające kamienie (nie pytajcie jak, bo wiem to tylko z relacji mamy). Pojechał od razu na warsztat salonowy, tam auto zostało obejrzane i stwierdzono, że naprawa o koszt ok. 2000 zł. Samochód jest na gwarancji, ma wszystkie ubezpieczenia i w związku z tym mam pytanie, czy ubezpieczenie zwróci coś za naprawę czy wszystko będzie szło z kieszeni mojej mamy?
  • Połtora tygodnia temu mielismy stłuczkę (kierowca nie wyhamowal i wjechal w nas, ewidentna jego wina). Dzis byl u nas rzeczoznawca- ubezpieczyciel tamtego kierowcy. W protokole wpisal "koszt naprawy nieuzasadniony ekonmicznie". Przy czym konkretną wycenę zrobi za kilka dni. A ja nie wiem, czy mogę ten samochod dac do naprawy? Czy czekac? A gosciem nie bardzo moglam się dogadac. A samochod... no cóż stary ale bardzo mi potrzebny i to na dzis, więc jak najszybciej chcialabym oddac go do naprawy...
  • Dziewczyny, może któraś z was miała taką sytuację: w sierpniu kupiłam córce w Smyku skórzane adidski. Miała je na nogach jakieś 5-6 razy i kilka dni temu rozerwał się pasek który trzymał klamerkę do zapinania rzepa. Było zimno, więc od razu tego samego dnia poleciałam i kupiłam jej inne buty. W sobotę wybieram się do Smyka z reklamacją, właśnie zabieram się do pisania pisma, ale mam taki problem: nie interesuje mnie ani naprawa butów, ani wymiana ich na nowe a jedynie zwrot pien...
  • Oddałam laptop na gwarancji do naprawy i minely wszelkie terminy a laptopu jak nie ma tak nie ma. Pan z punktu serwsowego tylko mowi ze nie przyslali mu jeszcze nic i zadzwonic za dzien dwa. Mam dzis zadzwonic ponownie i nie wiem jakie mam prawa?Moge domagac sie innego? Albo zwrotu kasy bo nie wywiazuja sie z gwarancji??
  • dziewczyny, w tym miesiącu podpisałam umowę o kozystaniu z komórki na abonament, wcześniej miałam na kartę. Po kilku dniach aparat się zepsuł (pojawiły się poblemy z zasięgiem). Od tygodnia aparat jest w naprawie. Czy muszę płacić abonament za cały miesiąc skoro nie moge korzystać z teleonu? Umowa w żaden sposób tego nie reguluje. Czy któraś z was może miała taką sytuację. Obecnie korzystam ze starego aparatu na kartę, nie mogę nowej karty przełożyć do starego aparatu bo musiał...
  • Zapewne na temat reklamacji bylo juz wiele, jednak poniewaz nie moge uzyskac interesujacych mnie informacji, postanowilam zadac pytanie na forum. Towar reklamowany stanowia meble. Pierwsza reklamacja zostala zalatwiona po miesiacu i mam wrazenie, ze tylko dzieki mojemu czestemu dopominaniu sie o zalatwienie sprawy. Dwa dni temu otrzymalam transport nowych elementow, niestety znowu diwe czesci sa uszkodzone. Stad tez moje pytania: jak wyczytalam w ustwie termin przeprowadzenia rekl...
  • Kupiłam w sklepie internetowym aparat cyfrowy,dołączone do niego były baterie startowe na których zrobiłam kilka zdjęć,góra 5.Potem baterie się wyczerpały co było do przewidzenia.Naładowałam akumulatory i wsadziłam je do rzeczonego aparatu i sprzęt już nie odpalił.To znaczy aparat się włącza na kilka sekund i potem się wyłącza.Baterie są w porządku bo sprawdzałam je w innej cyfrówce,do aparatu wsadziłam już kilka innych baterii i na nich też odpala na kilka sekund i się wyłącza.Kontakto...
  • mam ogromny problem- notorycznie zalewa mi mieszkanie z dachu (mieszkam na ostatnim pietrze) niestety do tego spóldzielnia olewa mój problem- tzn. zgloszenia przyjmuje, ale skutecznej naprawy ciągle nie ma :(( a trwa to juz 2 lata napisałam pisemko (kolejne), tym razem do prezesa i zastanawiam sie co mi jeszcze pozostaje BARDZO PROSZĘ O POMOC mamy prawniczki lub te, które miały podobny kłopot ponizej wklejam fragment pisma, które jutro ide zanieść ...echh Początek moich kłopotów ...
  • Podpowiedzcie mi proszę jakie są moje prawa. Otóź kupiłam synkowi buty (markowe, w sportowym sklepie). PO 3 tygodniach uzytkowania urwało się mocowanie do sznurowadeł. Sklep przyjął reklamację. Upłynęło już 14 dni roboczych a butów odebrać nadal nie mogę. Pani Ekspedientka tłumaczy się, że to nie od niej zależy. opowiada o kurierze, który ma dowieźć naprawione buty z centrali firmy itp. Szlag mnie trafia bo pewnie jak oddadzą mi buty to zrobi się na tyle zimno, że już nie da się w...
  • Powiem w skrócie - facet wjechał mi w tył samochodu. Samochód pojechał do naprawy a ja jeździłam zastępczym. Naprawa była bezgotówkowa. A teraz ubezpieczyciel przysłał mi pismo, że nie uwzględnia kosztów wynajmu pojazdu bo (SIC!) "pismo nie dokumentuje realnych strat finansowych wążących się z brakiem pojazdu". noż cholera mnie wzięła!!!! Jestem poszkodowana i mam za to płacić??? koszty przejazdu środkami komunikacji mnie, męża i dwójki dzieci przewyższają koszty benzyny a poza...
  • Witam Może któraś emama miała podobny problem i mogłaby mi pomóc? Otóż, kilka miesięcy temu kupiłam fajną, skórzaną torbę-aktówkę. Nosiłam ją sporadycznie i po kilku użyciach toerebka się popruła. Zareklamowałam, odczekałam 3 tygodnie, odebrałam naprawioną torebkę. Po kilku następnych użyciach rozpruła się w innym miejscu. Zareklamowałam, żądając tym razem zwrotu gotówki, odczekałam 3 tygodnie i zadzwoniłam do sklepu. Otóż, dowiedziałam się, że czeka na mnie nowa torebka, ale.....
  • Kupiłam pół roku temu w OBI deske do prasowania firmy Viled, niestety sprężyna która pozwala na rozkładanie deski w dogodnej pozycji zaczeła wypadać i deska sie nie rozłoży(składa się) @ czerwca oddałam deskę - dodam miałam paragon kazano czekać 2 tyg! Jak ja mam wytrzymać 2 tyg bez deski?! Czy mając paragon a nie kartę gwarancyjną mogę domagać się wymiany na nową - jak to jest??? wie ktoś??
  • Kurcze, kupiłam na zimę buty w CCC. Skórzane, drogie. Po dwóch miesiącach zaczęły przemakać, odleciał nap, trochę odkleił się obcas. Właśnie otrzymałam informację , że rzeczoznawca NIE uznał reklamacji tzn, stwierdził ż emożna naprawić, a ja żądałam wymiany na nowy towar lub zwrot gotówki. Dodam , że odpowiedz otrzymałam z opóżnieniem kilkudniowym /termin wynosi 14 dni/. Jak z nimi wygrać???
  • Dzisaj mieliśmy z mężem wypadek, facet nie ustąpił pierszeństwa i uderzył w nas. Wina jest ewidentnie po jego stronie i on tego nie kwestionował, dręczy mnie tylko sprawa odszkodowania, czy jest szansa aby wyjść na swoje bo auto jest mocno zniszczone. Jakie macie doświadczenia z odszkodowaniami? Boję się, że pomimo iż wypadek nie był z naszej winy to będziemy jeszcze dopłacać do tego interesu...
  • Wynajmuję mieszkanie firmie już wiele lat. W tej chwili wyprowadzają się, i dostałam od nich dziś 12 lipca wypowiedzenie z datą 30 czerwca. Nie wzięłam go, chce rozmawiać osobiście z szefem. Zapis w umowie brzmi: " Umowa niniejsza może być rozwiązana przez każdą ze stron z 1- miesięcznym wypowiedzeniem, licząc od 1 dnia miesiąca następującego po wręczeniu wypowiedzenia". Wydaje mi się szef mi powie że chcą wynajmować do końca lipca. Zatem kiedy powinni mi wręczyć wypowiedzenie? R...
  • Szukam porady. Ponad rok temu kupiłam Peg Perego A3, bo chciałam solidny i lekki wózek. Niestety ten cud wózek okazał się wadliwy, a może ja mam takie szczęście???. Już trzeci raz pękła aluminiowa rurka poprzeczna stabilizująca wózek. Dwukrotnie był naprawiany w serwisie, za każdym razem twierdzono, że będzie ok, a wogóle to moja wina bo kołysze w nim dziecko (na pewno specjalnie chcę popsuć, zeby mi naprawiano a ja w tym czasie będe nosić dzieciaka na barana), ale teraz minęła ju...
  • nie wiem jakie mam prawa i co mogę żądać. Przedstawię sytuację. Kupiłem w sklepie internetowym, do którego od jakiegoś czasu miałem zaufanie lodówkę. Sklep agito.pl. Zapłaciłem, lodówka została do mnie przysłana. Wnisłem ją do mnieszkania z kurierem, obejrzałem karton i sprawdziłem taśmy sklepu, wszystko było ok. Kilka godzin później rozcieliśmy karton i wystawiliśmy lodówkę, co się okazało posiadała szereh uszkodzeń mechanicznych, przedstawię, krótką korenspondecnję ze sklepem: ja do...
  • Wypadek(4)

Mam wielki problem i mam nadzieje, ze ktos bedzie umial mi cos doradzic. Ale od poczatku: 1 listopada br. jechalam sobie rowerem, gdy nagle zza zaparkowanych samochodow wycofala swoje punto dziewucha nie patrzac czy ma wolna droge... a tymczasem na tej drodze bylam ja. Zdazylam jeszcze tylko zatrzymac rower (wstecznego biegu moj jednoslad nie mial, wiec nie umknelam do tylu) po czym panienka staranowala mnie i przeszorowala po asfalcie. Przezylam (opatrznosc nade mna czuwala) i na szczecie ...
  • Kupiłam klapki na koturnie. Po miesiącu koturna w jednym z nich się spłaszczyła. Oddałam więc do reklamacji. Po ok. tygodniu odebrałam nowe klapki. Mój błąd polegał na tym, że było zimno, nie zmierzyłam ich w sklepie, bo miałam za grube skarpetki i wzięłam je do domu. Zmierzyłam - palce niemal "wypadły" mi z klapka. Rozmiar ten sam - a pasek za szeroki. W sklepie mieli jeszcze jedną parę, ale również za szerokie były. Buty im zostawiłam i złożyłam pismo wyjaśniające. Poradziłam się...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się