Forum Czas Wolny, Hobby Audio-wideo
ZMIEŃ
      naprawa

naprawa

(14 wyniki)
    • Witam. Zepsuło mi się DVD na gwarancji. W telefonicznej rozmowie z serwisem, gdzie oddałem sprzęt poinformowano mnie że prawdopodobnie nie uda się go naprawić, i wystawią mi zaświadczenie o wydanie nowego DVD. Pytanie. Gdzie odbiera się nowy towar, w serwisie, w sklepie? Jakie muszą być zachowane terminy? Proszę osoby które miały z taką sytuacją do czynienia o wskazówki, jak postępować w tej sytuacji. Dodam że DVD kupiłem w sklepie internetowym. Dziękuję.
    • Witam, Czy moze ktos polecic dobrego elektryka, ktory naprawilby telewizor cieklokrystaliczny LCD Samsung LE40M6. Najdogodniej Warszawa i okolice. Z gory dzieki za informacje. Lukasz chateque@wp.pl
    • do tej pory polecałem produkty Philipsa, zarówno te z działu AGD jak i RTV, ale... do do czasu... .. kiedy mój TV LCD Philips 42PFL9632 znalazł się w serwisie "fabrycznym" - rozumiem - wszystko się może popsuć... 5 lutego 09 zgłosiłem do BOKu potrzebę naprawy gwarancyjnej - następnego dnia serwis centralny Philipsa z Radomia, swoim transportem odebrał TV aby zawieść go do naprawy, do Ciechanowa (?!?), przy okazji rozmów wszyscy potwierdzali, ze standardowo naprawy trwają ok 2 tygod...
    • Hej, mam problem. Otóż w TV marki Sony (21 cali, nie wiem, jaki model, ale taki ok. 7-letni) bardzo słabo działał pilot, należało podejść blisko, żeby np. zmienić kanał. Myśleliśmy, że to wina pilota, kupiliśmy nowy i to samo - działa z odległości nie większej niż 1,5 m. A wczoraj TV przestał reagować w ogóle na pilot, sprawdziliśmy baterie - OK, zauważylismy, że dioda w telewizorze nie świeci, więc to tu pewnie leży przyczyna problemu. I pytanie: jak się takie coś naprawia?...
    • Witam, mam taki problem, mianowicie chodzi o to, że jestem w posiadaniu telewizora Elemis z wbudowanym DVD. Telewizor jest jeszcze na gwarancji do sirpnia 2006. Jednakze był on juz naprawiany sześciokrotnie w ramach gwarancji. Kiedy kupowałam TV dostałam sześć kuponów gwarancyjnych- każdy z nich został wykorzystany:( Teraz znów telewizor siadł. Jak myślicie, czy jest jakakolwiek szansa, że wymienią go na inny egzemplarz... Czy był ktoś z Was już w podobnej sytuacji. Z góry dzięku...
    • Dziś odebraliśmy telewizor z naprawy. Popsuł się zaraz po tym jak minął czas gwarancji. Naprawa polegała na wymianie płyty. Co mnie zaszokowało to fakt, że na starej płycie jest wyraźny ślad iż telewizor był już wcześniej naprawiany a kupiliśmy go jako nowy w media markt. Nigdy więcej sprzętu tej firmy!!!
    • niewiele tej wody było, wyłączyłam z prądu, dzisiaj rano włączyłam (myślałam, że może wyschło (nie znam się zupełnie), no i chyba doszło do jakiegoś spięcia. Czy jest szansa na naprawę?
    • Cześć Potrzebuję pomocy. Chcę kupic kamerę do amatorskiego użytku. Znalazłem kamerę www.google.pl/search?hl=pl&q=Panasonic+VDR-D150+&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl Nie wiem tylko co lepiej kupować: kamerę miniDV czy DVD? Czy ktoś mógłby mi doradzić jakie są wady i zalety tych kamer? Czy warto kupić Panasonic VDR-D150? Pozdrawiam
    • Witam, Mam problem ze wzmaczniaczem AMC miałem jedną usterkę w czasie gwarancji w serwisie stwierdzono, że był to zimny lut. Jakis tydzień temu wzmaczniacz ztrzeszczał, zamigał diodą zasilania i potem już z kolum tylko trzaski. Odebrałem wzmaczniacz po naprawie (przepalony multiwibrator) i po podłączeniu sekunda dźwięku i znowu to samo :[ na kolumnach i na słuchawkach. Kolumny są 4 ohmowe (Dali) i wzmaczniacz też działa przełączony na 4 ohmy, sytuacja jest identyczna na wszystk...
    • Witam! Dwa miesiące temu kupiłam odtwarzacz dvd bellwood, kilka dni temu zaczeły się problemy z czytaniem płyt dvd. Filmy zacinają się co kilka minut. Po tym jak się zatną trzeba odczekać dłuższą chwilę aż "przeskoczy" kilka minut do przodu, dopiero po tym można cofnąć i próbować oglądać dalej. Z odtwarzaniem płyt cd nie ma takiego problemu. Czy można próbować poradzić coś na to samemu? czy możliwe jest, że jest to raczej sprawa optyki/mechaniki czy oprogramowania (wirus?). Dziękuję za wsz...
    • Kto może mi doradzić skuteczny w naprawie serwis rtv w naprawie mojego sprzętu. Może nie najwyższych lotów, ale dla mnie wystarczający. Otóż od samego początku miał kłopoty z wysuwaniem szuflady, potrafił się wyłączyć podczas projekcji lub w chwili startu. Byłem z nim w serwisie autoryzowanym ale nie poradzili sobie. Szufladce muszę pomagać przy wysuwaniu, reszta bez zmian. Podczas odgrywania kompaktów również potrafi się wyłączyć. Pomocy!!!
    • witam, rok i miesiąc temu kupiłam cyfrową kamerę sony na taśmy miniDV. 3 tygodnie przed końcem gwarancji po włożeniu nowej, oryginalnej taśmy sony wystąpił błąd i kamera przestała działać. oddałam ją do serwisu, gdzie powiedziano mi że taśma którą włożyłam była uszkodzona/zabrudzona i teraz zrobili to w ramach gwarancji a następnym razem będzie odpłatne. wczoraj znów zmieniałam taśmę i zdarzyło sie to samo. w dziale konsumenta sony powiedzieli że naprawa to 300 zł , bo gwarancji już nie...
    • Bateria NP-F960 która normalnie pozwala na 6-o godzinną pracę na kamerze Sony Vx-2100, nagle (po 2h pracy) pokazała że jest już pusta. Po kilkugodzinnym ponownym ładowaniu pokazuje 160 minut naładowania i komunikat że jest juz pełna. prosze o informację czy istnieje jakas szansa na to aby bateria do kamery sony vx 2100 (5600 mAh)ponownie "nabrała mocy".Ona ładuje się tylko do pewnego momentu i dalej stoi. Bateria nie była jakoś nadzwyczajnie wuykorzystywana. Ostatnio kręcono nią ...
    • Przeglądałem forum, ale znalazłem tylko bardzo konkretne informacj ana temat konkretnych modeli. A mnie interesuje informacja ogólna. Chciałbym nabyć coś nie mniejsze niż 28 cali. Marzy mi się plazma albo projektor, ale na razie mnie na to nie stać. Niemniej w przyszłości planuję (tak więc teraz nie będę inwestował 8 tys. zł w "zwykły" telewizor, żeby za 3-5 lat kupić plazmę, bo to bez sensu - interesuje mnie cos tańszego raczej). Obecnie mam 15-toletni TV 21 firmy Beko, więc przesiadk...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się