nianie

(56 wyników)
  • Witam, moje maluchy właśnie skończyły 10 mcy i wygląda na to, że w miarę jednocześnie rozpoczyna się nowy skok rozwojowy. Tzn.: pobudki w nocy co chwilę, uspokaja tylko pierś lub noszenie, praktycznie nie sposób wydostać się z łóżka już od pierwszej pobudki po kąpieli, w ciągu dnia maluchy wiszą na mnie i praktycznie wymagają ciągłej uwagi;) trochę gorzej jedzą obiadki, wspinają się wdrapują, wszędzie ich pełno, afera jeśli tylko coś ośmielę się zabrać (np schowam odkurzacz). Dodam, że za nam...
  • Hej, wkrótce wracam do pracy i stanęłam przed problemem zatrudnienia niani dla moich chłopaków. Dałam ogłoszenie do lokalnej gazety i jest nawet całkiem spory odzew (nikt się nie przeraził na hasło "bliźnięta", czego się obawiałam), mam kilka potencjalnych kandydatek i teraz chciałabym sie poumawiać na spotkania. W tym miejscu zwracam się do mam, które już mają to za sobą - proszę, podzielcie się swoimi doświadczeniami. czy nianie bały się opieki nad bliźniętami?, czy zdarzało się, że rez...
  • Od września wracam do pracy na cały etat.Mamy już nianię ,która się będzie moimi pociechami zajmować.Stawka miesięczna/wrocław/, którą ustaliłyśmy za 9 godzin opieki od 8 do 17-tej od poniedziałku do piątku to 2100 pln.Jestem ciekawa jak u Was się kształtują koszty opieki nad maluszkami.
  • dziewczyny, potrzebna mi niania na 5-6 godzin dziennie, jak szukalyscie, gdzie dalyscie ogloszenia: w kosciele?
  • Witam! Doradźcie coś, proszę. To już nasza druga niania, jest z nami od 4 m- cy i jest coraz gorzej. Mam wrażenie, że dzieci jej nie lubią, nie cieszą się na jej widok gdy przychodzi do domu. Gdy rano wychodzę do pracy to jest jeden wielki ryk, szczególnie synek. Znaleźliśmy ją z ogłoszenia, gdyż wszelkie próby zatrudnienia kogoś z polecenia się nie powiodły, niestety chętnych do opieki nad bliźniakami jak na lekarstwo. A do pracy chodzić muszę.Ta zrobiła na nas początkowo bardz...
  • Witam, mam pytanie do mam z Warszawy. Jaką stawkę płacicie za opiekę nad bliźniakami w wieku przedszkolnym? Jedno dziecko jest odbierane 12.30 (alergik), po powrocie śpi 1,5 do 2h. Drugie o 17. Niania nie gotuje, sprząta "rynek" mieszkania, czasami prasuje ciuszki dzieci, okazjonalnie wstawia naczynia do zmywarki. Pracuje do 20. Czy możecie mi coś podpowiedzieć? Czy wymagacie od niań w takiej sytuacji pomocy w pracach domowych. Wychowuję bliźniaki sama, pracuję na pełny etat (w...
  • Jak w temacie - jestesmy w trkacie 'castingu' na nianie, zglosila sie m.in. pani z wlasna poltoraroczna coreczka. My potrzebujemy glownie do roczego synka i do wsparcia przy pzredszkolnych blizniakach w razie choroby. Ma co zrobic z dzieckiem swoim, gdy ona lub nasze beda chore. Robi bardzo dobre wrazenie, coreczka tez OK, moge zadzwonic do dotychczasowej dorywczej pracodawczyni. Ale zastanawiam sie, czy taki uklad ma szanse sie sprawdzic? Wiem, ze w Stanach to popularne, anna_s...
  • Witam, Poszukuję niani do moich 1,5 rocznych dzieci. Spotkałam się z 2-3 kandydatkami. Natomiast rozmowy są z nimi jakieś nijakie. Niby super przeszłość, zajmowały się dwójką na raz albo jednym dzieckiem, ale w podobnym wieku do moich, ale zupełnie nie potrafią się sprzedać. Jak pytam o zabawy dla 1,5 roczniaków - nie bardzo potrafią powiedzieć: tylko spacery, czytanie ksiażek (moje nie interesują się książkami na razie), jak pytam o przygotowanie posiłków - to np. parówka, jajecznic...
  • zastanawiam się nad kupnem i poradżcie jeśli macie sprawdzone czy lepsza cyfrowa czy ważny zasięg już sama nie wiem na co patrzeć.może wystarczy jakaś zwykła za rozsądną cenę.nie chcę wywalić pieniędzy w błoto.myślałam o topcom kidzzz ale słyszałam fatalne opinie.
  • Poszukuję niani dla moich 4 miesięcznych bliźniaków.Do czerwca jako pomoc dla mnie do opieki nad nimi, od czerwca wracam do pracy na 8 godzin dziennie.Ile zaproponować za godzinę? A może lepiej stałą pensję? Czy zróżnicować wynagrodzenie teraz/po powrocie do pracy? Mieszkam w Lublinie-miasto /ok.350 tys mieszkańców/.Myślałam o 8 zł/godzinę, choć średnio mnie na to stać, bo to prawie cała moja pensja, a mąż też nie krezus -zarabia 1700zł. Ile płacicie? Za jakie obowiązki? Czy Was...
  • Hej, Jak Wasze opiekunki pozostając same z dziećmi radzą sobie ze spacerami? Do tej pory niania wraz z żoną znosiły maluchy na dół na klatkę schodową (mieszkamy na wysokim parterze). Jedna z nich wyciągała wózek z komórki, ładowały dzieci i dzieci jechały na spacer z nianią albo z żoną. Od lutego żona idzie do pracy i niania zostaje sama. Niestety zapowiedziała, że sama maluchów znosić nie będzie (razem ważą już 18kg) Pojedyncze noszenie wiązałoby się z utratą kontaktu wzrokowe...
  • jakie macie doswiadczenia? szkam kolejnej niani, ta dotyhczasowa jest mloda,w sumie ok. ale starsza jednak ma doswiadczenie,w lasne dzieci odchpwane.... no ale skad sily a bliznieta....no nie wiem. podzielcie sie prosze
  • Temat głównie do mam bliźniaków w Warszawie, jako że tu mieszkam i tu będę szukać niani dla moich pociech. Jakie macie doświadczenia w tym temacie i przede wszystkim ile trzeba zapłacić takiej niani dla dwójki? Moj pierwszy synuś spędził z nianiami 2 lata i nie miałam ani żadnych wątpliwości, że to właściwy sposób opieki dla niego ani, na szczęście, problemów. Teraz niestety mam wątpliwości czy niania podoła... i bardzo chętnie posłucham Waszych opinii. ------ Marta
  • jestem ciekawa waszych opinii dziewczyny w tym temacie. czy ktoras z was ma dochodzaca pania i na jakiej zasadzie...czy jest samodzielna tzn. wy wychodzicie i zalatwiacie sprawy, cz jstescie razem w domu i ona wam po prostu pomaga... no i jak to wyglada czasowo - jak czesto przychodzi i na ile... bo niestety ale zaczelam poszukiwania, bo nie dam rady. co prawda troche tu inaczej chyba bedzie, cocby jesli codzi o stawki ale przeciez problem ten sam i dzieci tez bliznieta. tyle ze...
  • Witam,borykam się z myślami czy wrócić do pracy czy wykorzystać wychowawczy i siedzieć z maluszkami.Czasem mam dosyć siedzenia w domu,ale jak pomyślę że ktoś obcy będzie z nimi i napewno ich tak nie dopilnuje jak ja to boli mnie serce.Ile placi się niani za godzinę?Nie wiem czy dla utrzymania pracy jest warto przynieś 200 złotych do domu i przegapić pierwsze kroki czy słowa moich dzieci. Dziewczyny czy Wy miałyście taki dylemat i jak postąpiłyście.U mnie w mieście ciężko jest z pracą ale cza...
  • Drogie Mamy! Niedługo wracam do pracy i zaczęłam szukać niani, niestety nikt się nie zgłasza, na moje meile żadko ktoś odpisze a jeśli już to z inf., że nie jest zainteresowana. No i co ja mam zrobić??? Może coś doradzicie, może znacie kogoś kogo nie przeraż opieka nad bliźniętami? Prosiłabym też o info ile płacićie swoim nianiom za godzinę a ile miesięcznie i za ile godzin. Mieszkam w Warszawie. Wielkie dzięki!
  • Moje córcie mają 9 m-cy... są cały czas ze mną... postanowiłam zatrudnić nianię, bo chcę w końcu móc gdzieś wyjść choć raz w tygodniu, a poza tym juz niedługo czas do pracy... i tu zaczyna się problem... przyjęłam dziewczynę... (była jednego dnia i byliśmy zachwyceni, małe się jej nie bały, śmiały się do niej, wyciągały rączki - fakt że my byliśmy też w pokoju, choć daleko) i dziś niania została sama na 2 godz... i ... KOSZMAR! Nie dawała sobie rady... dzieci wpadły w histeri...
  • Az sie boje spytac ile placicie nianiom za opieke nad dwojka dzieci, chcialabym wrocic do pracy na dwa dni w tygodniu i nie wiem ile niania moze ode mnie zarzadac.
  • Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie ile zapłacić niani. Jestem z małego miasteczka, mam półroczne bliźniaki.Od stycznia będę miała nianię do pomocy na 4-5 godzin dziennie(opieka razem ze mną), a w marcu wracam do pracy i niania zostanie z dziećmi na 6 godzin Ja swojej niani zaproponowałam 300 zł miesięcznie, gdy jest razem ze mną , a 500 zł kiedy wrócę do pracy. Sama jestem nauczycielką, więc kokosów nie zarabiam.Czy uważacie, że te stawki to za mało?
  • .....do dziewczyn co takowe posiadają: ile płacicie niani? stałą kwotę? za godzinę? co się bardziej opłaca? w przyszłą srodę mam spotkanie z nianią i nie chcę się wygłupić w jedną albo drugą stronę. u mnie niania będzie pracować od po do czwartku od 7 do ok. 13.30-14. praca jedynie przy dzieciach bez zajęć dodatkowych typu gotowanie, sprzątanie; jedynie w domu - bez spacerków (narazie) za to z dwójką na raz. doradźcie, z jaką propozycją wyjść? (wrocław

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się