nianie

(51 wyników)
  • Niania ?(11)

Ile kosztuje niania w poszczególnych miastach w Polsce? Pytam tak serio ile płacicie, wiem jakich stawek chiałyby nianie, ale wiem też że często płaci się mniej. Sama niedługo będę szukała niani i zastanawiam się jakie to są koszty.
  • Szukam opiekunki dla naszego 5-letniego malucha - osoby która odbierałaby go z przedszkola i organizowała mu czas do naszego powrotu z pracy. Jeśli komuś zależy na większej ilości godzin, a jest skłonna podjąć się prac domowych również wchodzi to w grę. Tak więc może być to praca stała i praktycznie pełnoetatowa. Wszystko do omówienia. Dotychczasową nianię mieliśmy przez 5 lat. Niestety wyjeżdża i musimy od pierwszego września znaleźć nową osobę. Poradźcie gdzie szukacie??? Warszawa -...
  • Ile płacicie nianiom za godzinę...np w Łodzi??????????????????
  • Dzień dobry, Nasza niania opiekuje się dziećmi codziennie po 8 godzin, ma stałą pensję, jeśli w miesiącu przypadają długie w-endy czy święta - nie odejmujemy z pensji dni w których de facto nie pracuje. Mam do was takie pytanie: jak rozliczacie się z nianiami za dni, w które jest chora (my zaproponowaliśmy jej częściową zapłatę za te dni) oraz czy wasze nianie mają urlopy płatne czy też bezpłatne.
  • Opiekuje sie 2 dzieci juz 2 lata jedno ma 3l drugie 10lrodzice dzieci sa zadowoleni nie wyobrazaja sobie aby ktos inny był z dziecmi. Dzieci bardzo mnie lubia mam podejscie ja takze lubie dzieci.Otrzymuje 500zł pracuje 5 dni w tyg po 8 godz nieraz 9,karmie sprzatam chodze na spacery o co poprosza rodzice nie odmawiam trzeba zostac dłuzej zostaje.Starszemu dziecku pomagam w lekcjach,Jestem niania niezastapioną .Kiedy wyjezdzaja pilnuje im mieszkania.Oboje rodzice maja dobrze płatna...
  • Szukam bezskutecznie od blisko dwóch miesięcy. Nianie albo nie przychodzą na umówione spotkania, albo nie odpowiada im czas pracy (8-17), miejsce (Nowa Iwiczna), wiek synka (5 miesięcy). Jestem załamana, od przyszłego tygodnia idę do pracy, a tu NIC. Gdzie Wy szukałyście?
  • Co dajecie opiekunkom na Święta: prezent czy raczej świąteczną premię?
  • Dziewczyny, Szukamy niani. Mamy wiele kandydatek. Jak spośród nich wybrać tą najbardziej odpowiednią? Opieram się na własnej intuicji oraz na artykule Pani Justyny Dąbrowskiej "o co pytać kadndytakę". Ale będę wdzięczna za wasze wskazówki.
  • Bardzo Was proszę napiszcie jak Wasze Maluchy witają, ewentualnie reaguja na nianie? Czy płacża, drą się, krzyczą na jej widok zawsze, czy wtedy jak wychodzicie, czy reagują uśmiechem na jej widok? Pliss
  • Dziewczyny, Super Nianie w dobre rece "oddam" (jesli Ona wyrazi ochote na oddanie).:) Jesli ktos szuka dobrej i cieplej Niani, piszcie do mnie na gazetowy, odpowiem w najblizszych dniach. Pzdr
  • Właśnie jestem 2 tydzień w pracy. Dzisiaj niania powiedziała, że dostała propzycję pracy w zawodzie - jedna z niewielu takich szans w życiu - i 30.10. odchodzi, bo tam musi być od 2.11. Rozumiem to, ale znalazłam się w kropce. Jestem załamana, to już ostatnio za dużo. Starsza córeczka ma zapalenie płuc, młodsza też jest chora. Rozsypałam się ...............
  • We wrześniu mam wrócić do pracy. Nie mam jeszcze niani, to naprawde trudne, aby znaleźć kogoś. W dodatku cały czas myślę, czy dobze robię. Przecież mogę tk wiele stracić. To jakaś paranoja, jak tu podjąć słuszną decyzję. Gdy muszę zapłacić niani i za przedszkole plus dojazdy do pracy itp., to nie opłaca się wracać. Z drugiej strony jezali chce się mieć jeszcze jakieś szanse na runku pracy to trzeba wrócić. A dzieci jak je wychowywać jak pracuje sie po tyle godzin. Ten świat jest o...
  • drogie mamy, Przeglądam to forum i nasuwa mi się pytanie: dlaczego większoś z was wybiera nianię a nie żłobek? macie problemy finansowe (jak niestety wszyscy mlodzi w tym kraju), pzreciez zlobek publiczny to wydatek rzedu 300 zlotych a za nianię w warszawie placie sie 1000 miesiecznie! czemu jednak wybieracie druga opcje? puytanie zadaje mamom , ktore MUSIALY wrocic do pracy i nie mialy innego wyjscia. a pytanie zadaję, bo mieszakm we Francji, na zachodzie dokładnie i tu instytu...
  • Poszukuję niani dla moich bliźniąt. Interesuje mnie ile mniej więcej wynoszą stawki. Na forum niania.pl wyczytałam, że przyzwoitą stawką jest 10PLN za godzinę. Biorąc pod uwagę, że pracując na cały etat potrzebna byłaby opieka na 9 godzin dziennie, daje to niebagatelną sumkę..... Czy mogę znać realne płace? Może są jakieś podwójne mamy, które mogą mi coś doradzić. Przecież chyba niewiele rodzin stać na wydatek rzędu 1900 PLN za nianię!!!!Dziękuję za odpowiedzi
  • Czy któraś z Was orientuje się jak zatrudnić legalnie nianię? Chodzi mi o to jakie papiery i gdzie trzeba złożyć? Ile trzeba zapłacić ZUSowi, jakie trzeba zapłacić podatki itp.? Sprawa bardzo pilna!!! Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
  • Moje drogie, wiem że się nie zawiodę i że mi dobrze poradzicie, dlatego proszę o radę. Mikołaj jest pod opieką niani od października, czyli od pół roku. Niania mieszka w bloku gdzie my wynajmujemy mieszkanie. Sytuacja dla niej znakomita, w ciągu dnia usypia Mikołaja u siebie w domu i ma czas na gotowanie obiadku, małe porządki. Mały się do niej przyzwyczaił, my mamy do niej ogromne zaufanie, wiemy że polubili się wzajemnie. Niania pracuje 5 dni w tygodniu, po 9,5 godz. Raz w mies...
  • Piszę, żeby się wyżalić, bo moja niania zrobiła coś, czego nie rozumiem i przez to nie mogę teraz na nią patrzeć. Stwierdziła, że za często do niej dzwonię, a ona jest w pracy i to jej przeszkadza! Dzwonię dwa, czasem trzy razy dziennie i nie uważam, żeby to była przesada. Mąż stwierdził, że byłam dla niej za dobra i poprzestawiało sie jej w głowie. Może ma rację. , Mimo, że jest dużo starsza traktowałam ją jak przyjaciółkę, radziłam się jej, wydawało mi się, że mamy świetny konta...
  • Dziewczyny, jestem w ciąży ale już myślę o tym, co będzie parę miesięcy po porodzie, kto zajmie się moim dzieckiem? Moja mama pracuje, życzę jej, żeby tej pracy nie straciła, ponieważ wiem, jak bardzo potrzebne są jej zarobki. Są jeszcze teście, oboje nie pracują, zajmują się chorą babcią ale wiem, że chętnie zajmą się maleństwem, tyle tylko, że ... chora jestem, jak sobie zaczynam to wyobrażać. Nie zrozumcie mnie źle, są kochami, serca na dłoniach tyle, że aż do bólu. Wszystko ch...
  • Z naszym malenstwem - 7 miesiecznym bylismy w Austrii na nartach. Pojechaliśmy na 8 dni. Niania spedzila z mała 6 dni po ok. 10 godzin ( rodzice w tym czasie szusowali na nartach). Moje pytanie: ile powinniśmy zaplacić niani za opiekę na dzieckiem? Za wyzywienie, nocleg i podróz oraz jeden dzien zwiedzania niania nie placila. Czekam na odp. Pozdr e
  • co zrobic z dzieckeim w sytuacji gdy: - nie ma nikogo z rodziny, kto by sie nim zajal - zlobki przepelnione, nie przyjma mi dziecka, na prywatny mnie nie stac - niania odpada, bo nie umiem zaufac obcej osobie w swoim wlasnym domu wiecie moze? Bo mi juz mozg przegrzewa od kombinowania. Chce podjac wlasna dzialalnosc gospodarcza, nie chce dluzej siedziec w domu, bo zwariuje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się