nianie

(25 wyników)
  • Potrzebuje niani do prawie 2 letniego dziecka dosłownie 2-3 razy w mcu na 2-3h, by załatwić swoje sprawy i 1 lub 2 razy w mcu na większość dnia, byśmy z mężem mogli mieć wychodne. Problem w tym, że ciężko jest znaleźć osobę, na której można by polegać, zaufać. Jestem świeża w tym temacie (jako zleceniodawca) i nie wiem do końca na co zwracać szczególną uwagę. Do tej pory 2 osoby próbowały pracować dla nas. Jedna, nastolatka...miła dziewczyna i skromna, ale problem w tym, że nie kontaktowa...
  • Pewna pani doktor zaproponowala mi zebym zajela sie jej dziecmi. Synek ma niecaly roczek, coreczka niecale 5 lat. Dziewczynke musialabym wozic do szkoly i odbierac ja ze szkoly (jakies 15 min w jedna strone). Beda to 3 dni w tygodniu od mniej wiecej 7.00 rano do 19.00. Nie chce wziac za duzo,ale tez nie za malo, wliczajac,ze musze miec kazdego dnia auto, spalac benzyne i wozic mala do szkoly.Oczywiste jest,ze nie bede siedziec przed tv, kiedy maly bedzie mial drzemke ogarne tez w domu. Il...
  • Postanowilam rozpoczac kariere jako niania. Mam ponaddwuletnia urocza i spokojna coreczke i chcialabym sie opiekowac jeszcze jednym dzieckiem. W UK nigdy nie pracowalam z dziecmi, ale mam pewne doswiadczenie jeszcze z Polski z dziecmi specjalnej troski. Mieszkam w Tower Hamlets, E3, ale chetnie dojade do otaczajacych dzielnic. Znam mnostwo atrakcji dla dzieci we Wschodnim Londynie, jestem odpowiedzialna i punktualna. Nie pale, nie mam zwierzat w domu. Jesli ktoras z Was ...
  • Jak wyzej, szukam kogos z w miare jakims doswiadczeniem, kogos kto by byl zarejestrowany/chetny do zarejstrowania jako niania, plus ubezpieczenie etc. A moze wiecie gdzie oglaszac? Juz spotkalam sie z kilkoma i niestety nie bardzo to widze na razie.
  • mam kolezanke ,ktora chce przyjechac i pracowac jakoa niania w Uk. (ma uprawnienia bo pracowala w Szkocji dosc dlugo , miala teraz jakas 10 miesieczna przerwe w Polsce) I ciekawa jestem czy jak sie szuka niani to bardziej przez net czy z gazetowych ogloszen ?? Jak Wy byscie szukaly ?? Niby najlepiej w takich duzych agencjach (one maja strony) ale chyba tak bardziej prywatnie to taniej.. ?
  • chcemy na 2-3 razy w tyg na 2-3h wziac nianie bedzie to znajoma, ktora ma akurat w tym czasie dziecko w szkole wiec jest chetna i mamy do niej zaufanie nie wiemy jaka stawke jej zaproponowac
  • Od dwóch lat jestem mamą. Już od dłuższego czasu marzył mi się powrót do pracy, ale wiadomo że w UK znalezienie odpowiedzialnej niani na którą byłoby mnie stać graniczy z cudem. Długo rozważałam wszystkie opcje, przekopałam się przez internet i zdecydowałam się na opcję au pair. Zwolenników tego rozwiązania jest tak samo dużo jak jego przeciwników, ale ja byłam nastawiona bardzo optymistycznie i szczerze mówiąc nie żałuję. Moją Kaśkę znalazłam za pośrednictwem strony www.hiresitters.com. Od r...
  • Mysle ze zaczne szukac niani dla coreczki, za przedszkole dla coreczki chca mnie liczyc 60 funtow na dzien, a oprocz tego mam placic za 'after school club' dla syna i spedzac godzine po wyjsciu z pociagu na odbieranie coreczki z przedszkola i syna ze szkoly. Zaproponowalam bylej childminder mojego synka, myslalam ze sie zgodzi ale dzisiaj powiedziala ze nie jest pewna (zaproponowalam jej £8 za godzine, wzielam stad www.nanniesuk.co.uk/salary_qualifications.htm). Gdzie szukac? I j...
  • Dziewczyny, juz kiedys pisalam o moich rozwazaniach nt opieki nad dwojka dzieci. Od niedawna pracuje w szpitalu na zmiany, Maz ma stala prace w tych samych godzinach, ale prawdopodobnie na miesiac czy dwa bedzie musial wyjechac do Polski, wiec zostane z dziecmi sama. Zmiany sa o tyle fatalne, ze ani rano dzieci oddac sie nie da (praca od 6.50) a jak ide na zmiane 2 to pracuje do 22giej. Z czasem tez bede musiala pracowac na nocki. Tesciowa teraz przybyla z odsiecza, ale w ciagu miesiac...
  • Zapytam jeszcze tutaj :) Poproszę o pomoc bo ja nie wiem jak się do tego zabrać. Otóż mam rocznego bobasa ale myślę o podjęciu jakiejś pracy. No wiecie, potrzeba wyrwania się do ludzi :-) Ponieważ złobki nie są najtańsze stąd moje pytanie. Czy jest możliwość dofinansowania do żłobka lub niani? Ile muszę wtedy zarabiać a ile mogą mi dopłacić? Nie wiem ale sądzę, ze pół etatu będzie na razie ok. Czy najpierw muszę mieć pracę czy złobek? Przyjmę wszystkie porady, sugestie i podpowiedzi. ...
  • Niestety nie mam z kim zostawic synka gdy na przyklad chce z mezem wyskoczyc do kina itp. Pomozcie prosze gdzie mozna znalezc nianie? Potrzebowalambym niani dorywczo, czasem na wieczor a czasem kilka godzin w ciagu dnia- glownie weekend.Czasem maly spi juz o 20-tej a my nie mamy jak wyjsc z domu :( Acha synek ma 14 miesiecy. Szukalam na Londynku ale nic nie znalazlam :( Z gory dziekuje
  • Drogie mamy, Szukam kogos, kto w naglych przypadkach moglby zajac sie naszym 1- rocznym synkiem. Chodzi o sytuacje, gdy ja MUSZE isc do pracy, a synek (np ze wzgledow zdrowotnych) nie moze isc do zlobka. Moze znacie kogos, kto chcialby sobie zarobic pare Funtow od czasu do czasu? Ciezko powiedziec kiedy i jak czesto (oby nigdy tfu, tfu). Chcialabym miec kogos w zanadrzu, bo w zeszlym tyg akurat byla taka potrzeba i duzo nerwow nas to kosztowalo zanim znalezlismy tymczasowa opieku...
  • Jesli ktoras z Was posiada ten model monitor oddechu plus niania (ac401) to mam pytanie czy aby stosowac w wieku pozniejszym opcje tylko niani to czy niania dziala tylko wraz z ta mata do monitora ? Chodzi o to czy jak bede chciala zabrac nianie i uzywac na jakims wyjezdzie to musze brac wszystko razem z ta mata czy niania dziala sama bez maty? Bede wdzieczna za info
  • W wielkim skrocie: zostalam na lodzie i nie mam z kim zostawic w styczniu 11-mies synka. Zlobek mamy od lutego, pracuje 3 dni w tyg, szukam kogos, kto moglby zaopiekowac sie Maluchem ok 10 dni w styczniu. Gdzie najlepiej szukac? Znacie jakies opiekunki? Moze sa na tym forum? Mieszkamy w pn-wsch Londynie, E18
  • poszukuje opiekunki dla 2letniej dziewczynki. praca codziennie, od poniedzialku do piatku w godzinach popoludniowych. Szukam osoby, ktora bedzie przychodzic do mnie do domu, ewentualnie mieszka w poblizu mojego miejca zamieszkania [Hounslow West]. Mile widziana mama z dzieckiem w podobnym wieku, choc nie jest to warunkiem :D Zainteresowane osoby prosze o maila, oddzwonie i przekaze wiecej szczegolow. Sprawa pilna. e-mail: daga147@wp.pl
  • Temat wielokrotnie juz chyba poruszany no bo to w koncu odwieczny dylemat mlodych mam: wrocic do pracy czy lepiej poswiecic rok moze dwa dzieciom. Jestem mama 11 miesiecznych blizniakow i zbliza sie niestety moj czas powrotu do pracy. Koszt opieki nad dziecmi ( rozwazam tylko zlobek bo przemysleniu inne formy opieki odpadly)jak wiadomo horendalny. Chce wrocic tylko na 3 dni w tygodniu ale i tak oznacza to ze nie jestem w stanie zarobic za zlobek. Dopiero jesli uda sie nam uzyskac Child...
  • Witam,dotychczas Was podczytywałam,jako,że nie jestem dobrą pisarką to i do pisania mnie nie ciągnie.Jednak teraz potrzebuje Waszej rady kochane. Zacznę od poczatku,jestem tu od 1,5 roku,przyjechałam z córeczką do męża po to aby być razem,nie pracuję i póki co nie zamierzam pracować.Mój poziom językowy jest mizerny i jest to to ,co chciałabym poprawić.Nie zamierzamy w tym kraju długo sie zatrzymywać (jeszcze rok, góra dwa).Rozpoczęłam naukę na kursie językowym,niestety naukę przerywałam...
  • za przedszkolw childmainder, babysitter, czy nanny czy ktos sie orjetuje jakie oni pobieraja oplaty?
  • Mam pytanie do tych ktore oddaja dzieci do takich opienknek. Jak to wyglada, gdzie sie szuka, ile kosztuje (koszty mniejsze czy wieksze niz przy nursery), ile max godzin, co z posilkami, jak wyglada kwestia wakacji takiej opiekunki, oraz wszelkie doswiadczenia z tym zwiazane? Przed nami podjecie decyzji co i gdzie dalej :)
  • Wczoraj mialam kontrole z Ofsted i za 2-3 tyg bede miala certyfikat. Zalatwie ubezpiecznie i bede mogla brac dzieci pod opieke. Ciesze sie bardzo,ale zastanawiam sie co dalej. Obecnie pracuje w fabryce-mam 6 tygodni wypowiedzenia. Juz zaczelam szukac dzieci do opieki,ale sie zastanawiam czy rodzice beda chcieli czekac te 6 tyg,az sie zwolnie z firmy? Czy raczej powinnam sie zwolnic i oferowac miejsce od juz? Dodam,ze nasza sytucja finansowa nie jest doskonala (maz nie jest w stanie nas sam u...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się