-
Witajcie
Czy mozecie polecic nianie elektroniczna? Nie musi byc full wypas:) slyszalam ze nianie z Ikei sa ok lub BabyOno.
Czy ktos mial ktorąś z ww?
Bede wdzieczna za opinie jak sie sprawiwaly.
-
Dziewczyny,
Od jutra zaczyna przychodzić do nas niania, żeby Maly zaczął się do niej przyzwyczajać i ona poznała go lepiej zanim zostanie z nim na co dzień. Ja wracam do pracy od marca. Powiedzcie jak to u Was wyglądało, taki okres adaptacyjny? Synek ma 7 mcy. Ja jestem strasznie z nim związana, nigdy nie zostawiłam go z nikim na dłużej niż 2h( mogę policzyć te sytuacje na palcach jednej dłoni). Przez ostatnie 1,5 mca kiedy sporo chorował w ogóle nie zostawiłam synka z nikim, procz męża, ki...
-
Kto zajmuje się waszymi dziećmi po zakończonym urlopie (macierzyńskim/wypoczynkowym/wychowawczym)? Wybrałyście żłobek czy nianie?
Nasz synek niedługo kończy 9 miesięcy a ja od stycznia wracam do pracy. Mniej więcej dwa tygodnie w miesiącu zajmować się nim będzie moja mama, która sama jeszcze pracuje więc potrzebujemy opieki na pozostały czas.
Co lepsze dla dla takiego dzieciaka, nie mówcie tylko że mama... Mama to wie ale rzeczywistość rzeczywistością i kredyt spłacać trzeba....
-
Dziewczyny tydzień temu wróciłam do pracy.Marysia ma 7 miesiecy i jest do końca roku z tatą.
A od stycznia z nianią i tu jest problem.Mała strasznie płacze z nianią.Niania przychodzi usiłuje ja wziąc,nosić,karmic i nic mała płacze i płącze.
Poradźcie co robić?Starsza córka była u dziadków i jakos wszystko przeszło bezboleśnie.A ten mały szkrab niestety rozpacza.
Podzielcie sie swoimi doświadczeniami,poradźcie co robić?
-
Witam
Jestem w trakcie poszukiwania opiekunki-od stycznia,synek będzie miał wtedy prawie 11 miesięcy.
Jest pogodny,nie ma problemów z jedzeniem i spaniem,jednak jest bardzo ruchliwy.
Więc niania musi byc aktywna i za nim nadążyc :-)
Jakie są Wasze doświadczenia,lepsza niania 50-60 plus czy 22-25 itp.itd.?
-
Witam, bardzo proszę o polecenie elektronicznej niani, która zadziala w domu z grubymi zbrojonymi stropami.
Stropy, które mamy aktualnie utrudniają "przejcie" Wifi. W pomieszczeniu pod routerem jest aby jedna kreska zasięgu - pomimo wymiany routera na większy zasięg . Podejrzewam, ze z falami z elektronicznej niani bedzie podobnie.
Jeśli ktoś ma podobne doświadczenia, bardzo proszę o pomoc w wyborze, bo wydatek to spory.
Pozdrawiam.
-
Niania elektroniczna ponoć przydatna w domku, niedługo przeprowadzka i pewnie przyda się przy moim 2,5 miesięcznym brzdącu smile
Mam parę wariantów, może któreś użytkowane są przez Was i pomożecie mi w wyborze? smile Ponoć dobre są Switel i myślałam o tej:
allegro.pl/cyfrowa-niania-elektroniczna-switel-58-kolysanki-i2534368736.html
bądź ta:
allegro.pl/niania-elektroniczna-tomy-model-td350-i2521443554.html
ale to najdroższy wariant i nie wiem czy warta tej ceny z tańszych podoba mi się ta...
-
Witam,
mamy mieszkanie dwupokojowe (niewielkie, pokoje obok siebie), planujemy, żeby dziecię od początku spało w swoim pokoju.
Czy w takim przypadku niania elektroniczna jest niezbędna? Czy bez niej mogę usnąć i być pewna że się obudzę jak dziecię zacznie "głosować"?
P.
-
Drogie Mamy, proszę o poradę.
Podpisuję umowę z nianią na podstawie nowej ustawy o opiece nad dziećmi do lat 3. Umówiłyśmy się na stawkę godzinową. Zastanawiam się, jak uregulować kwestię wynagrodzenia, kiedy niania nie pracuje - z przyczyn leżących po naszej stronie (urlop, choroba) i po jej stronie (też przecież będzie chciała gdzieś wyjechać, może zachorować). Czy i ile % płacicie Waszym nianiom w takich sytuacjach i ile dni w roku zapisujecie w umowie wolnych dla niani?
Będę wdzięczna z...
-
Witam,
Chciałabym poznać Wasze doświadczenia dotyczące powrotu na etat do pracy i pozostawienia malucha pod opieką niani. Za jakiś czas wracam do pracy, dziecko będzie miało wówczas 8 miesięcy. Obecnie poszukuję niani. Już się przejmuję jak to będzie, jak Mała zniesie rozstanie ze mną i jak ja dam radę psychicznie, zostawiając ją pod opieką w końcu obcej osobie. Oczywiście dziecko jest dla mnie najważniejsze, swoją pracę jednak bardzo lubię, chociaż myśl o rozstaniu strasznie mnie teraz dołu...
-
mam zamiar kupic,i mysle ktora fajna tzn nie musi byc ze wszystkimi gadzetami itp i w normalnej cenie/czy polecacie z kamerką?czy zasieg 100m starczy jak mieszkam w domku i np dziecko na pietrze ja na tarasie?prosze o pomoc
-
Od listopada mały (8 miesięcy) zostaje z nianią na 8 godzin dziennie. Chcę ich dobrze ze sobą poznać i oswoić, bo na razie synek do usypiania czy spacerów uznaje wyłącznie mnie i tatę. Chciałabym, żeby niania przychodziła od połowy października na kilka godzin, ale nie wiem co dalej. Powinnam być przy nich? Pozwalać jej karmić i zabawiać małego w mojej obecności, na odwrót (ja robię, ona patrzy) czy wychodzić? Jak takie zapoznawanie wyglądało u Was? Podzielcie się wskazówkami.
-
pytanie do doswiadocznych mam w temacie niani otoz jestem po 2 tygodniowych spotkaniach z 8 paniami do opieki nad moim dzieckiem i z tych 8 spodobaly mi sie dwie jedna energiczna 26 latka z 4 letnim doswiadczeniem - pilnowala jedno dziecko przez praiwe 3 lata drugie nieco ponad rok. Drug stateczna, "dobrze ulożona" Pani w srednim wieku- 54 lata ostatnie 8 lat pilnowala dzieci. Imam dylemat obie mi odpowiadaja tylko teraz lepsza starsza czy mlodsza? Dodam ze moje dziecko to chodzący wulkan ene...
-
Jak znaleźć dobra uczciwa opiekunkę do malutkiego dziecka?
-
Dziewczyny,
chciałabym kupić nianię elektroniczną, ale taką żeby miała stałe połączenie (tzn. żeby nie włączała się tylko na płacz dziecka, ale żeby dźwięk z pokoju dziecka było słychać cały czas) i żeby nie była bardzo droga. Jak moja córeczka była malutka to miałam nianię Baby Ono ale ona często nie załączała się tak jak powinna i czasami słyszałam płacz dziecka przez drzwi zamiast przez nianię (nie mówiąc o np. zakrztuszeniu się).
Bardzo proszę polećcie coś dobrego i niedrogiego :)
-
Witam,
przymierzamy się z mężem do zatrudnienia niani dla naszego syna. W momencie kiedy niania przejmie opiekę nad Młodym, będzie miał niespełna rok. W najbliższym czasie będziemy się spotykać z kilkoma potencjalnymi nianiami, ale ponieważ to nasze pierwsze dziecko i pierwsza niania nie mamy pojęcia o co konkretnie pytać (tzn. wiemy mniej więcej co chcemy wiedzieć, ale nie chciałabym pominąć niczego ważnego). W ogóle to się strasznie denerwuję jak to będzie jak Młody zostanie z nianią :( ...
-
No właśnie, "nie chcem ale muszem" wrócić do pracy za około 2-3 miesiące. Szukanie poprzez znajomych nie działa. Ogłoszenia z portali to jakaś paranoja- odnoszę wrażenie, że 90% to ogłoszenia nasto i dwudziestolatek szukających sponsora/chłopaka. No i te zdjęcia rodem z naszej klasy... A może to ja nie umiem sobie wyobrazić zostawienia mojego skarba z obcą? I jak pokonać strach, że pod moją nieobecność nie będzie trząsała nieco płaczliwym, marudnym dzieckiem? Gdybym miała fatalną pracę po pro...
-
co lepsze: 2 w 1 (bo są takie modele) czy raczej osobno? I czy te sprzęty są wogóle przydatne??? Doświadczone mamusie wypowiedzcie sie:)
-
Od września wracam do pracy i muszę znaleźć opiekunkę dla synka. Młody będzie
miał wtedy rok i tak nie wiem... Trafić na odpowiednią osobę, która dobrze
zajmie się maluszkiem jest ciężko (ostatnio czytałam post z ostrzeżeniem jak
to niania wyzywała dziecko od głupków, mały cały dzień jęczał w łóżeczku, a
odkryte to zostało po nagraniu "niani"), więc może lepszy byłby prywatny
żłobek??może tam mały nie będzie tak bardzo tęsknił?No ale z drugiej strony,
boję się że zacznie chorować a ja z...
-
Zastanawiam się nad tym. Mam kandydatkę na nianię-fajna dziewczyna i
ogólnie same plusy, prócz tego jednego- absolutny brak doświadczenia
z dzieckiem. Miała, któraś z Was taką sytuację? Czy jednak szukać