Forum eDziecko edziecko Żłobki
ZMIEŃ
      nianie

nianie

(67 wyników)
    • zastanawiam się czy wybrac nianię czy oddac dziecko do żłobka. szukam niani i nie mogę znaleźć, jestem tym poszukiwaniem zmeczona, w poblizu mam super profesjonalny prywatny żłobek za 1600 pln z wyzywieniem, pieknym placem zabaw i fachową opieka przez 11 godzin. Czy znajdę nianię taniej ? Co myslicie
    • Na "gwałt" szukam żłobka lub niani do 8-miesięcznej córeczki. Pomocy!!!!!
    • no właśnie, czy macie nianie na dorywczo, tzn jak zaczyna chorować? bo już zaczęłam się zastanawiać nad tym, tylko czy to w praktyce działa? bo tak naprawdę, masz panią, która musi być non stop w pogotowiu, nie zna dnia ani godziny
    • Żłobek prywatny czy niania, a może inne rozwiązanie? Witam, Mam dylemat, a mianowicie idę od 1 sierpnia do pracy i chcę zostawić dziecko pod profesjonalna opieką. Zastanawiam się nad najlepszym rozwiązaniem, czy prywatny żłobek czy niania. Poradźcie mi, co mam zrobić i kogo wybrać. Orientujecie się jakie są ceny żłobków prywatnych a ile się płaci niani (Warszawa) Może macie jakieś namiary na żłobki i nianie w Warszawie (Mokotów, Ursynów, Pyry) Pozdrawiam Ania annakowalska...
    • Witam Chcialabym przedstawic Wam pewna rodzinna sytuacje i jesli to mozliwe prosic o rady/opinie/wlasne doswiadczenia. Chlopczyk ma 14 miesiecy. Mama musi i chce wrocic juz do pracy ale wsrod rodzicow jest konflikt - co wybrac nianie czy zlobek. Ojciec jest za opcja zlobek bo: - dziecko bedzie w prywatnym zlobku (920 zl miesiecznie w tym wyzywienie, pieluchy) - grupy 7 osobowe i 3 opiekunki - zlobek miesci sie w przystosowanej willi z ogordem (jest wiec gdzie wyjsc na spacer) ...
    • zdecydowałam się na nianię (chyba ), po tym jak mój synek po 2 dniach pójścia do żłobka zachorował. po wyleczeniu znowu poszedł do żłobka i znowu coś złapał, i tak..żłobek, dom, zwolnienie, żłobek..... miałam dość. akurat dostałam namiar na nianię, położną z wykształcenia, z dobrą opinią.....ale..: jakoś oddając dziecko do żłobka o jego bezpieczeństwie tam utwierdzał mnie fakt, iż żłobek to instytucja, legalna, wszystko notowane itd.. i w razie czego (odpukać), można go zaskarżyć, ...
    • Drogie mamy. Moja córka (rok i 8 m-cy) od września zaczęła chodzić do żłobka. Początki były trudne ale przyzwyczaiła się i polubiła żłobek. Niestety cały czas choruje. Dopiero co siedziałyśmy w domu 2 tygonie bo brała antybiotyki, a teraz w poniedziałek poszła do złobka i dziś znów na zwolnieniu, bo chora. Pani doktor zasugerowała delikatnie, że może lepiej wstrzymać się ze żłobkiem chociaż do wiosny. No i myślę że ma racje, bo już mi szkoda tego mojego maluszka... ale teraz mam p...
    • Przypuszczam, że temat jest wałkowany co i rusz, ale ja jaestem mamą czteromiesięcznej Ani i wiele rzeczy jest dla mnie nowych. Gdzie szukaliście niani? Jakie macie doświadczenia, którymi możecie podzielić się początkującą i przerażoną mamą? No i proziczne: ile (w Warszawie) inkasuje niania? Jakie są (jeśli są) zalety żłobka? Pozdrawiam. Teresa
    • Od wtorku mam nową naianię. Poprzednia dziewczyna była 20 latyką i sprawowała sie dobrze w stosunku do dziecka ale.. raz była chora, raz musiała iśc do szkoły brata raz musiała go tej szkoły wypuścic z domu i czekac na niego i takie tam aż tu 30 grudnia powiedziała mi, że od poniedziałku 2.01 nie przyjdzie bo w sumie jej się taka praca nie podoba. Więc w jeden dzień znalazłam starsza pania która zgodzila sie byc z Michałkiem. problem polega na tym, ze Mis nie chce być z nią. Rano ...
    • Mam problem nie wiem na co się zdecydować . Czy wziąść opiekunkę dla dziecka czy dać go do żłobka do dzieci? Doradżcie doświadczone mamy co mam robić??? Mały ma 20 miesięcy na razie nic mi nie chorował -był na cycku może dlatego. Bardzo lubi kontakt z dziećmi. Czy opiekunka lepsza? Pomocy sama nie umiem zdecydować!
    • Co sądzicie o pomyśle zatrudniania w miniżłobku, klubiku prywatnym niani-mamy, która do pracy przychodzi z własną pociechą? Czy to dobry pomysł?
    • Dostaliśmy się do żłobka państwowego- sąsiadka posyła tam swoje dzieci i mówi że jest zadowolona z niego.Mam taką pracę że Mała będzie tam przebywać max 4 i pół godziny dziennie.Ma już półtora roku, jest pogodna, lubi dzieci.Ale boję sie jak to będzie:( Alternatywą jest znalezienie jakiejś niani i szukanie drugiego etatu abym mogła tę nianię opłacić:(ale z obcą nianią tez bedę się bała zostawić dziecko...Mam ogromnego doła:(ale muszę wrócic do pracy
    • Witam, czy opieka u niani w mieszkaniu w towarzystwie jej maluszka jest zła? Kocham dzieci i pragnę jak najdłużej być z moim dzieckiem w domu, z racji zawodu(opiekunka dziecięca z wieloletnim doświadczeniem) wiem jak ważny jest kontakt małego człowieka z mama i jak ważny jest kontakt z rówieśnikiem, chciałabym zaopiekować się drugim dzieckiem(bądz kilkorgiem z pomocą oczywiście) u siebie,zapewnić fajna domowa atmosferę,smaczne zdrowe posiłki,spacery,mnóstwo zabawek i zajęć rozwojowych(wyk...
    • Witam, Stoję w tej chwili przed wyborem - czy wracać od września do pracy i posyłać córkę do żłobka czy nie? Do pracy nie muszę iść, chodzi bardziej o to, że chcę. Ale oczywiście córeczka jest dla mnie najważniejsza i jeśli dojdziemy do wniosku, że lepiej będzie jeśli zostane z nią do 3ciego r.ż. w domu, to tak pewnie będzie. Dlatego chciałam spytać o opinie Was - rodziców, którzy swoje dzieciaki juz mają w żłobkach. Czy uważacie, że lepiej jest dziecko posłać do żłobka czy nie? Chodzi mi...
    • Wcześniej już pisałam nt tego, że nasza cicoa/niania nas opuszcza gdyż zostanei babcią. Udało mi się znaleźć dla Myszy Klub Malucha niedaleko od domu, plusem jest dla mnie to, że w tym samym budynku mieści się przedszkole. Tak więc do grupy 3 latków Mysza pójdzie z osobami, które już zna i do tego w miejsuc które znac będzie. We wrześniu 9-23 wybywamy na wakacje. Do końca m-ca opiekunka może się jeszcze Myszą zająć Dylemat: kiedy ma zacząć chodzić do żłobka? - od paździe...
    • Drogie Panie, zamierzam zmienic pracę i przeprowadzić się z krakowa do warszawy, mam 14 miesieczna corkę.powiedzcie jakie sa szanse na państwowy żlobek i ile kosztuje prywatny ewentualnie opiekunka? doczytałam się n aróżnych forach że jest szansa znalezć nianie za 1200 ( liczę 7,8 zł za godz)JAKIE MACIE DOŚWIADCZENIA. dodam że w Krakowie opiekunka zarabia srednio6-8 za godz, prywatny żłobek to max 800 zł z góry dziękuje
    • CZY ZNACIE JAKIEŚ FAJNE MINI-ŻŁOBKI, EW. ŻŁOBKI - MOGA BYC PRYWATNE, GDZIE DZIECKO BEDZIE CZULO SIE MILO I BEZPIECZNIE. A MOZE LEPSZA OPIEKUNKA, CO RADZICIE?
    • Witam, Mama wspamiałą córeczkę i spory dylemat. Moje słoneczko ma obecnie 6 miesięcy a ja jestem zmuszona wrócić do pracy i oczywiście zastanawiam się nad zapewnieniem dla Niej najwłaświszej opieki. Zastanawiam się więc czy wziąć nanię czy wysłać ją do żłobka. Jeśli chodzi o żłobek to słyszę dwie sprzeczne opinie: jedni mówią, że teraz moment jest idealny, bo jak narazie to dziecku właściwie jest wszystko jedno, kto się nim zajmuje i bardzo szybko się zaadoptuje, Inni zaś, że w...
    • Wypisałam moje dziecko ze żłobka z końcem miesiąca, bez zadnego okresu wypowiedzenia, bez żadnej papierologii i specjalnych problemów. Ot, poprostu, telefonicznie. Do złobka pójdę jeszcze w wolnej chwili, rozliczyć się tj pewnie dostanę parę złotych zwrotu od żłobka za nieobecności mojego dziecka w grudniu. A tak nieformalnie to żałuję, naprawdę. Bo żłobek miał bardzo wiele zalet i mimo porannych płaczy z czasów uczęszczania moje 2-letnie dziecię czasem rano mówi, że chce "jo job...
    • Co powiecie? Sama prowadze prywatna placowke opiekunczo-wychowawcza i jestem wadomo jej goracym zwolennikiem, to naturalne. Proponuje wiec otwarta dyskusje. Czekam na za i przeciw. Pozdrawiam. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się