robespier 18.10.05, 15:57 Właśnie ukazała się informacja na stronach naszego ulubionego Amercomu, że kolejny Poirot - "Samotny dom" - ukaże sie 25 października. Będzie razem z Panną Marple. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kindov Re: Kolejny Poirot 18.10.05, 16:16 Super wiadomość :) czyli tym razem sfilmowana powieść, a zatem rozpoczynamy drugą serię Poirota Z pierwszej został jeszcze jeden krótki odcinek, więc pewnie dadzą go następnym razem. No i wreszcie początek serii z Panną Marple ;) pozdrawiam, kindov :) Odpowiedz Link
gocha221 Re: Kolejny Poirot 18.10.05, 16:40 Panna Marple: "Już niedługo pierwszy odcinek przygód panny Marple - Noc w bibliotece. Ukaże się on wyjątkowo w połączeniu z 7 numerem Wielkich detektywów - Hercules Poirot. Kolejne odcinki będą wydawane jako osobny tytuł. Filmy te to najnowsza wysokobudżetowa produkcja z najlepszymi brytyjskimi aktorami NIGDY JESZCZE NIE EMITOWANE W TV. " Akurat tego nie czytałam, kurcze!!! Ogólnie wole najpierw przeczytac, potem ogladać:-(( ale wiem, ze nie wytrzymam i obejrze:-) Odpowiedz Link
kindov Re: Kolejny Poirot 18.10.05, 17:36 Hmmm, radziłbym jednak przeczytać przed oglądaniem... Książka jest całkiem niezła, natomiast film... cóż, jest w nim kilka zmian... których nie nazwałbym drobnymi... ;) Żeby zatem nie pozbawiac sie przyjemności poznania oryginalnej historii, gorąco polecam przeczytanie ksiązki przed obejrzeniem filmu :-D Odpowiedz Link
tom_beresford Re: Kolejny Poirot 18.10.05, 19:35 A skąd Ty to wszystko wiesz, Kindov? Czy oglądałeś może wcześniej na jakiejś angielskiej telewizji, czy też masz już pannę Marple? Pogotowie modlitewne Odpowiedz Link
kindov Re: Kolejny Poirot 18.10.05, 20:02 Mam wszystkie cztery - kupiłem je jak tylko ukazały się na DVD w Anglii. Wydawało mi się, że już o tym wspominałem na forum, ale może jednak nie. W każdym razie, Noc w bibliotece jest zdecydowanie najgorszą częścią (jako film), za to 3 pozostałe są całkiem fajne, choć zmian w nich co niemiara! Najdokładniejsze jest Morderstwo na plebanii. Ciekaw jestem Waszej opinii o kolejnych odcinkach, bo z pewnością różnym osobom będą się podobały różne filmy :) pozdrawiam, kindov :) Odpowiedz Link
lunatica Czy to będzie Poirot #7? 18.10.05, 23:31 Bo ja się przez urlop kompletnie pogubiłam... :-( Odpowiedz Link
kindov Re: Czy to będzie Poirot #7? 19.10.05, 00:15 Urlopik, mniam, mniam... ;) Owszem to będzie Poirot nr 7 i Panna Marple nr 1 :) pozdrawiam, kindov :) Odpowiedz Link
delie Re: Kolejny Poirot 20.10.05, 16:49 Ja też się pogubiłam-właśnie wczoraj kupiłam po raz drugi część 6... Odpowiedz Link
kindov Miss Marple 20.10.05, 22:48 Witam :) a dopiero będzie zamieszanie, jak zaczną wydawać osobno Pannę Marple... ;D Nawiasem mówiąc, już wiem, jakie będą następne filmy (poza jednym) w 2 serii Marple :D Link dla zainteresowanych poniżej :) pozdrawiam, kindov :) Odpowiedz Link