gocha221 01.08.05, 08:44 Juz we wrzesniu!!! bedzie w kolekcji Wielcy Detektywi!!! Ale fajnie!! Może nasze maile coś dały:-)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damian.pisula Re: Panna Marple w AMercom!!!!!!!!!!!! 02.08.05, 15:21 Faktycznie wspaniała nowina! :) Oczywiście, że to zasługa mejli! Coś nie mogę uwierzyć, iż bez nich Amercom wpadłby na ten genialny pomysł ;) Pozdrawiam Damian Odpowiedz Link
rysia25 Re: Panna Marple w AMercom!!! i w BBC Prime 02.08.05, 20:37 Dzien dobry, wszystkich zainteresowanych informuje, ze od poniedzialku BBC Prime rozpoczela emisje 1 serii z Joan Hickson, niestety o 14.00. Na razie zapowiadaja The Body in The Library (jutro ostatni epizod), A Murder Is Announced, The Moving Finger, A Pockeyful of Rye. Odpowiedz Link
kindov Re: Panna Marple w AMercom!!! i w BBC Prime 03.08.05, 12:28 Chociaz tyle, ze ten serial gdzies jednak daja :) Ale zdaje sie, ze jednak nie minie mnie zakup calej serii na angielskich DVD, bo dzis kupilem nowego Poirot z amercomu i okazuje sie, ze we wrzesniu dolacza Panne Marple, ale nie z Joan Hickson, bo na zdjeciu jest Gerladine McEwan (Panna Marple) i Joanna Lumley (jako pani Bantry - poznajecie w niej Patsy z serialu Absolutely Fabulous...?). Zdjecie pochodzi z Nocy w bibliotece - zndecydowanie najslabszej czesci tej serii, ale co tam! W sumie tez fajnie, ze takie nowosci amercom chce wydawac :) Tyle, ze prawdziwa Panna Marple to jednak Joan Hicskon... No ale za to 4 najnowsze odcinki Poirota juz w grudniu, no, no, no... tego nie spodziewalem sie w najsmielszych marzeniach! Amercom - tak trzymac! pozdrawiam, kindov :) Odpowiedz Link
damian.pisula Czy oby na pewno? 03.08.05, 13:33 Moi drodzy, ja tą notatkę odebrałem zupełnie inaczej. Pozwolę sobie ją przytoczyć: "Już w grudniu ukażą się najnowsze 4 odcinki serii o detektywie Herkulesie Poirot: "Mystery of the Blue Train", "After the Funeral", "Cards on the Table" oraz "Taken at the Flood", które powstają w studiach filmowych Granady. W postać głównego bohatera wcieli się jak zwykle David Suchet." Przecież tu nie ma nic o tym, że Amercom je wyda. Wg mnie jest to czysta informacja, że te 4 odcinki powstają. Jeśli moja teoria jest trafna należałoby jedynie sprawdzić, czy faktycznie Granada ma zamiar ukończyć je w grudniu. Kindov, może masz jakieś informacje na ten tamat? :) Stąd też wstrzymałbym się z przedwczesnym entuzjazmem do potwierdzenia tego faktu. Pozdrawiam Damian Odpowiedz Link
kindov Re: Czy oby na pewno? 03.08.05, 13:47 O, Damian, jak mozesz tak nas dobijac... :( Masz racje, nie ma tam wyraznej informacji. Jedyne, na czym mozna opierac nadzieje (teraz juz raczej niewielka...) to tytul tego newsa: Niespodzianka dla czytelnikow. No bo jaka to niby dla nas niespodzianka, ze powstaja nowe odcinki...? Ze mamy je sobie kupic? W koncu wszystkie inne tez mozna :) No ale niech chociaz bedzie ta kolejna niespodzianka... - Panna Marple :) pozdrawiam, kindov :) Odpowiedz Link
damian.pisula Re: Czy oby na pewno? 03.08.05, 13:52 Dokładnie tak Kindov! :D Ta cała "niespodzianka" to tylko informacja, że Granada pracuje nad nowymi adaptacjami! ;) Mają tupet, nie ma co! No, ale jeśli chodzi o P. Marple to jest już coś! :) Pozdrawiam Damian Odpowiedz Link
tom_beresford Czy ktoś wie... 11.08.05, 19:49 na jakich zasadach będą się ukazywały odcinki z panną Marple? Ja wysłałem maila do amercomu, ale jeszcze mi nie odpisali (a było to dosyć dawno). Odpowiedz Link
tom_beresford To tylko 4 filmy! 11.08.05, 19:54 Przecież wyprodukowano dopiero 4 filmy z Geraldine MacEwan (nie wiem, czy dobrze pamiętam nazwisko). Czyli Amercom wyda tylko 4 numery z nią? Odpowiedz Link