ola

(7 wyników)
  • Maniu!Tak długo nic nie pisałaś!Dobrze że znowu jesteś i że wszystko u Ciebie OK! Z całego serca życzę zdrowia! Irek
  • czerniak (10)

Mam na imie Ola i mam 23 lata. Mam mnóstwo znamion na ciele, choć są one już długo i je obserwuję. Mam straszny lęk przed czerniakiem. I tu nasuwa się pytanie. Oczywiście się nie opalam i stosuje najwyższe filtry , ale czy mimo tego mogę jeździć do ciepłych krajów? Moja Mama się o mnie boi. Jadąc do Włoch czy Grecji, zabieram najmocniejsze filtry, nie opalam sie na plaży noszę bluzki zakrywające plecy , dekolt, ale mimo wszytsko się boję... jak to u Was było z czerniakiem? Mieliście duż...
  • witam proszę Was o rady co można zrobić w przypadku czerniaka. W zeszłym roku stwierdzono u mojego męża czerniaka na twarzy, zmianę usunięto, później poszerzono margines podczas drugiej operacji. To był lipiec. W grudniu 2006 zrobiono usg węzłów chłonnych na szyi i biopsję, która nic nie wykazała. około lutego 2007 ponownie usg- wykazało, że są jakieś zmiany ale nie stwierdzono jakiego one są rodzaju. W maju znowu biopsja i usg. Biopsja nic a usg szerokie zmiany na węzłach ale znowu...
  • Co u Was Kobitki słychać? Mania - reumatolog juz 'zamówiony' :) - po 20-ym jest... Ola, Monika - jak sprawy z leczeniem? Buziaki duże, Anka
  • Ania, powiedz mi proszę jak to jest z tym wynikiem hist-patol. Pięlęgniarka w Onkomedzie mi powiedziała, że jak coś jest złego to sami dzwonią...tak więc ja się pocę na myśl, że nagle zadzwonią...wynik jest w czwartek, czyli co oni dostaja w czwartek dopiero wyniki stad, do kogo wysłali tak?? i nie ma szansy ze bedzie wczesniej? brzuch mnie boli...aha czy onkolog jest w stanie powiedziec, ze dane znamie na pewno nie jest nowotworowe? Gdyby tak było, to by nie terzeba bylo robić hist-pat.?
  • Jestem po wizycie u onkologa...zbadał mi wszystkie znamiona i stwierdził, że 3 są atypowe i by je wyciął.. tak wiec jutro mam zabieg, bo stwierdziłam, że nie będę czekać nie wiadomo ile. Tak myślałam, że będzie kazał je wycinać. Na wynik ok tygodnia bede czekać. Boję się, choc dr powiedział, że nie są to zmiany nowotworowe
  • Mam pytanie czy ktoś brał Xelodę i jak się po niej czuliście?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się