Forum eDziecko edziecko Wychowanie
ZMIEŃ
      opanowany

opanowany

(7 wyników)
    • Mój mąż jest bardzo spokojnym i opanowanym człowiekiem, ja natomiast jestem strasznie nerwowa, bardzo łatwo wyprowadzić mnie z równowagi. Moje pytanie brzmi czy z racji tego ze ja jestem nerwowa, moje dziecko w przyszłosci odziedziczy charakter po mnie? Jak to wygląda u Was lub Waszych znajomych? Gdy jedno z partnerów jest bardziej wybuchowe to jest większe prawdopodobieństwo że dziecko tez takie bedzie? Proszę o opinie. Pozdrawiam
    • Jestem bardzo ciekawa jak radzicie sobie z atkami histerii u 2- 3 latków. Moja córka miewa je coraz częściej i jestem bezradna wobec jej zachowania, bo wszelkie metody książkowe i te babcine nie skutkują. Mój wkład jest wielki a efekty marne. to przerażające, bo co będzie dalej???????????
    • kto jest winny patologi w rodzinie gdzie jest naduzywany alkohol?czy winna jest w tym przypadku matka ktora pozwala aby maz alkoholik dreczyl i bil zarowno ja jak i jej dziecko?czy ona jest winna bo wyszla za maz za alkoholika"widzialy galy co braly"?moja postawa w tej sprawie jest taka:matka powinna zrobic wszystko co w jej mocy aby ochronic swoje dzieci/cko i siebie przy okazji,nie wyobrazam sobie osobiscie zycia z alkoholikiem-czy te kobiety co wychodza za maz nie widza problem...
    • witajcie tak sobie czytam i czytam i dochodze do wniosku, że niektórzy z nas to chyba powariowali. po co uczyc dzieci czytac w wieku 16 m-cy, po co "nocniczkować" jak ma 4 m-ce. ludzie dajcie tym waszym dzieciom nacieszyc sie dzieciństwem, pobyc dziećmi, nawet czasami ponudzic sie chwilę. Czas na naukę przyjdzie z wiekiem, jeszcze im bokiem to czytanie i liczenie wyjdzie. Proponuję ulepić olbrzymiego bałwana, albo iść na saneczki, albo do znajomych na herbatkę, albo zostać w do...
    • Mam pytanie mamy dwójkę dzieci w rodzinie zastępczej i starszy syn ma 3 lata i własnie u niego przeraża mnie jego nienawiść do jego matki biologicznej , czasami nie bardzo wiem co odpowiedzieć , dziecko na samo przypomninie o "tamtej Pani" bo tak określa swoją biologiczną reaguje histerycznie , jakiś czas temu miałem popis , ponieważ m.biol. ma pozwolenie na wizyty , a bylismy świerzo po sprawie więc żona powiedziała mu że jego mama b. za nim tęskni i chciała by się z nim zobaczyć...
    • Bardzo kocham moje dziecko ale czasami jest nieznosne. Trudno mi nad nim zapanowac. Np. bawi sie ladnie klockami a w pewnym momencie wali wszystkim o podloge. Albo biega za pilka na spacerze a w pewnym momencie podbiega i mnie gryzie... Potrafi tez niezle pociagnac za wlosy oraz naprawde swiadomie kopac. Gdy np. agresja zdarza sie w domu to wychodze do drugiego pokoju i mowie mu ze sie zle zachowal i ja nie akcpetuje takiego zachowania. Ale czasami jestem naprawde bezradna. Nie ...
    • Tymek ma 23 miesiące. To nasza druga próba nocnikowa. Pierwsza zakończona totalną porażką po 4 dniach ponieważ siku było co pół godziny a nawet częściej i zero chęci siadania na nocnik. Teraz trwa to już ponad dwa tygodnie. Tymek trzyma siuśki nawet ponad 2 godziny. Ze spaceru wracamy często z suchą pieluchą, po spaniu popołudniowym również sucho. Są takie dni kiedy ani razu nie zmoczy majteczek a są (tak jak dziś), że jest jakaś wpadka. Problem polega na tym, że on wcale nie woł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się