Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      opanowany

opanowany

(12 wyniki)
    • Mi rośnie mały złośnik ;) Ma dopiero 8 miesięcy ale jak krzyknie, jak ryknie, jak pięści zaciśnie, to łoooo ;) Jak to u Was jest?
    • Witajcie, córcia ostatnio zrobiła rzadką kupkę i pupa jej się momentalnie odparzyła okropnie-wcześniej wogóle nie było problemu z odparzeniami. Stosuje kąpiele w krochmalu, zasypuje mąką ziemniaczaną, smaruje bepantenem,sudokremem, wietrze pupcie ale to na nic...:( Zdązy zrobić kupę i ja jej odrazu zmieniam pieluchę ale ona jest już odparzona. Co zdołam troch to załagodzić, bach-kupa i znowu to samo lub gorzej... Proszę poradźcie mi coś bo szkoda mi malej. Pozdrawiam i z góry d...
    • No wlasnie. Podzielcie sie, Szanowne e-Mamy, sposobami na opanowanie dziecka wiercacego sie na przewijaku. Moj Mlody od paru dni namietnie przekreca sie na brzuszek i to dokladnie w dwoch momentach: z pupa cala w kupie (ja wlasnie zblizam chusteczke, zeby te kupe zebrac) i wtedy, kiedy jest juz czysty, za to ja mam palec w kremie i zamierzam go tym kremem wysmarowac. Na razie to jest nawet zabawne, ale Mlody rosnie, a mnie sil nie przybywa. Jak sie go za mocno albo za dlugo przytr...
    • Czy udało się Wam wdrożyć w życie metode z "Usnij wreszcie" w dzień? O ile z nocą sobie poradziłam szybko, to w dzień zupełnie mi nie wychodzi, mała (2 m-ce) zamiast spać- wrzeszczy w łóżeczku. Poradzcie coś, bo już nie mam siły.
    • Dziewczyny mam nastepujący problem. Mój maluch (6 m-cy) czasem popłakiwał po zaśnieciu ale po przytuleniu i podaniu smoka zasypiał dalej. Dzisiaj wyrwał mnie z fotela przeraźliwym wrzaskiem!!! Ale to takim jakby go ktoś mordował! Blada poleciałam do niego wzięłam na ręce a on nic! Drze się dalej coraz głosniej, łzy jak grochy, zanosi się! Ja go lulam, tule, spiewam, daje smoka, picie NIC!!! Nie mogłam go uspokoic przez 30 minut! Normalnie ryczałam nad nim i nie wiedziałam kompletn...
    • Ostatnio, w ogródku piwnym, młody ojciec zapytał czy może przewinąć swoje dziecko na kanapie na której siedziałam. Oczywiście zgodziłam się i po przewinięciu malucha ojciec odjechał (rowerem). Tyle że kupa tego malucha śmierdziała potem jeszcze przez godzinę - musieliśmy zmienić miejsce bo nie dało się wytrzymać! Druga scena - młoda matka (w innym ogródku) postanowiła zacząć karmić swoje dziecko. Nie raczyła nawet się odwrócić - musiała robić to koniecznie frontem do wszystkich ...
    • Jest wiele takich dzieci (podobno, moje osobiste niemowlęta się do nich nie zaliczały), które nie lubią leżeć na brzuszku. A co dzieje się, kiedy nauczą się przewracać na brzuszek? Dalej mają awersję czy przechodzi? Czy może przerwacać też się nie lubią, zwłaszcza dopóki nie opanują przewrotki na plecki? Tak się zastanawiam po pytaniu mojej mamy "a czy ona w ogóle leży na plecach kiedy nie śpi" i mojej odpowiedzi po zastanowieniu "może z 15 minut dziennie". Oczywiście ONA chciała...
    • Moja corcia ma 7.5 miesiaca.Kocham ją z calego serca i nie pozwolilabym nikomu zrobic jej zadnej krzywdy.Czasami jednak jak placze i za nic nie potrafie jej uspokoic to na nia krzykne.Bywa ze nie zwroci w ogole na to uwagi,a bywa ze zaczyna jeszcze bardziej krzyczec.Po kazdym takim moim "wyskoku"obiecuje sobie ze nigdy wiiecej i mam potworne wyrzuty sumienia,ale jest nastepny raz kiedy nie moge jej uspokoic i znowu wybucham.Juz nie wiem jak mam sobie z tym poradzic:(
    • drogie panie! moja corka skonczyla 4 m-ce i od jakiegos czasu (moze 2 tygodnie) zaczyna pelzac. oczywiscie nieporadnie bo raczki swoje, glowka swoje a nozki to juz w ogole. z tym ze cora posiadla nowa umiejetnosc i od 4 dni obraca sie z pleckow na brzuszek. i tu pojawa sie problem bo obroty cwiczy takze przez sen, budzi sie zmeczona, spocona z glowka w przescieradle i w momencie przestawienia jej na plecy zaczyna sie ryk i tak w kolko. na brzuszku tez wyje bo nie umie jeszcze pe...
    • mam pewne obawy odn mojego synka ma dopiero 10 mies a pokazuje charakterek!Jal sie smieje bawi to na calego a jak cos nie po jego mysli-przebieranie,zmiana pieluchy,odstwianie od niebezp sprzetow,zabieranie nie bezpiecznych sprzetow-to szrpie sie,krzyczy,wygina tak jakby mial zaraz mostek zrobic,musze go wtedy mocno trzymac bo szrpie sie niemilosiernie.Szkoda mi go bo wyglada to tak jakbym sie z nim silowala,przy uspypianiu tez musze go mocno trzymac :(Bylismy wczoraj u lekarza ...
    • MOją córkę w ogóle nie interesuje wstawanie(za dwa dni skończy 10 miesięcy).Jak przytrzymam ją pod paszkami to prostuje nóżki, ale tylko na chwilę po czym zgina je w kolankach i znowu prostuje. Gdy ją posadzę, to siedzi, ale z pozycji leżącej przewraca się od razu na brzuch (nie siada z raczkowania)Czy ktoś ma podobny problem z dzieckiem?Czy siadanie z pozycji leżacej i stanie na nóżkach to powinna być umiejętność którą dziecko już powinno opanować? pozdr
    • Czy ktos z Was mial z tym moze do czynienia? Gdy moja mala np. uderzyla sie ( ale mocniej ), plakala tak mocno, ze az sie zaniosla i nie mogla zlapac powietrza. W jednym momencie widze, ze dziecko mi " odplywa". Czy wiecie moze co robic w takiej sytuacji? Klepnac w plecy, wdmuchnac powietrze jej do buzi? Nie mam pojecia. Ja nia wtedy potrzasnelam i klepnelam w plecy, ale nie wiem czy to dzieki temu sie ocknela, czy samej jej sie udalo. Prosze o pomoc. Jest to naprawde przerazające...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się