pacjenci

(5 wyników)
  • Pierwszą ukochaną córcię urodziłam w szpitalu, przed urodzeniem najmłodszego trzeciego dziecka popracowałam też co nieco w szpitalu położniczym jako konsultant laktacyjny. I główny wniosek jaki mi się nasunął po tych wydarzeniach mojego życia to to, że to nie służba zdrowia powinna strajkować, tylko pacjenci. Wystarczy porównać, w jakich warunkach przebywają pacjenci, a w jakich lekarze. Te skórzane meble w połączeniu z psującymi się metalowymi łóżkami. Dotacje na fartuchy, buty d...
  • Bezsilność człowieka ogarnia. Na stronie: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7303170,Dziecko_urodzilo_sie__gdy_matka_stala__Wina_poloznych_.html artykuł o tym jak położne wypełniały papierki chociaż matka zapewniała, że zaraz urodzi. Dziecko urodziło się, gdy kobieta była w drodze na fotel (wcześniej przymuszana do tego przemarszu). Uderzyło o podłogę, ma stłuczenie czaszki i obrzęk mózgu... Pocieszające, że parę osób na forum pod artykułem zauważyło, że to nie stojąca postawa była...
  • mam do Was wszystkich pytanie i przyznam szczerze ze licze na szybka odpowiedz (jesli ten watek byl juz poruszany to przepraszam za powtorke, ale z racji czestego cycolenia nie mam czasu szukac :-) ) A wiec zaczne od poczatku- wczoraj byla u nas pielegniarka srodowiskowa i przy okazji powiedziala ze pani doktor nas do siebie dzis zaprasza... No ok, wiec odwiedzilismy ja dzisiaj- a ona na wejsciu do nas mowi, ze za ta pierwsza wizyte i szczepienie wystawi nam rachunek ona i ta b...
  • Zainspirowała mnie historia lessing. A konkretnie ta część, w której lekarz-patałach powiedział, że życie dziecka jest zagrożone, że już właściwie szamocze się w agonii. Mi też to mówili. Jak tylko minął wyznaczony odgórnie termin porodu, ciąża nagle z fizjologicznej stała się źródłem niebezpieczeństwa dla dziecka i odmowa położenia się natychmiast w szpitalu groziła śmiercią dziecka. Jak to jest z odpowiedzialnością lekarzy za wygadywanie takich rzeczy? Czy im się naprawdę wy...
  • Jak już się gdzieś chwaliłam, lubię sobie w necie poczytać także to, co piszą lekarze. Jest sobie, na ten przykład prowadzony przez pewnego elokwentnego i obytego anestezjologa. I w znajduję taki oto smaczek: "Potem była ciężarna z krwawieniami, która u nas dowiedziała się, że już ciężarna nie jest." Jak Wam się podoba? Czy to ze mną jest coś nie w porządku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się