pacjenci

(5 wyników)
  • jak myslicie .. jezeli nie zgodze sie na wyciecie calego plata tarczycy, a tylko na guzka to wytna bez mojej wiedzy ? bo wydaje mi sie ze chyba nie... mialyscie juz kiedys taki przypadek?
  • jestem w 12 tygodniu ciazy.Wczoraj przez kilka minut w poczekalni do lekarza endokrynologa czekala obok mnie kobieta po zabiegu jak mniemam radiojodem.Jak sie dowiedziala, ze ejstem w ciazy powiedziala, zebym sie odsunela ,bo promienuje i ze ma unikac kobiet w ciazy:( Dziewczyny strasznie sie tym przejelam:(Czy to jest grozne da mnie i maluszka?:(
  • Artykuł (11)

Wklejam w częściach cały artykuł, do którego wykupiłam dostęp (dlatego nie link, zresztą linka wklejała gdzieś hashi) Borgis - Postępy Nauk Medycznych 5/2009, s. 364-368 *Ewa Czerwińska, Magdalena Walicka, Ewa Marcinowska-Suchowierska Leczenie chorób tarczycy Treatment of thyroid diseases Klinika Medycyny Rodzinnej i Chorób Wewnętrznych Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Warszawie Kierownik Kliniki: prof. dr hab. med. Ewa Marcinowska-Suchowierska Streszczenie W artyku...
  • Przepraszam, że wklejam ten link, ale na prawdę się wzruszyłam :) i nie mogę się powstrzymać: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=54628927 Dobrze, że pan doktor wspomniał, że jest początkujący i nieudolny -to wiele wyjaśnia :) Ale jednak swoją drogą, żeby lekarz po studiach nie zdawał sobie sprawy jak poważne konsekwencje mogą mieć choroby tarczycy i jak mogą wpływać negatywnie na cały organizm.... Ale z drugiej strony, to tylko przykład "świetnego" przygotowania niektórych le...
  • Choroby tarczycy wymagają nie mniejszej troski niż cukrzyca. Niezbędne jest szkolenie pacjentów, jak kontrolować przebieg leczenia, jak rozpoznawać objawy przedawkowania leków, jak regulować dawki hormonów w zależności od pór roku, jaką stosować dietę i leki uzupełniające (witaminy i mikroelementy). Informowanie pacjentów o działaniu leków, pokarmów i używek upośledzających czynność tarczycy, szczególnie w czasie ciąży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się