Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
      pacjenci

pacjenci

(3 wyniki)
    • Mam pytanie natury "technicznej". Czy normalne jest w indywidualnej terapii DDA nawiązywanie między terapeutą, a pacjentem relacji takiej... półprywatnej? Opowiadanie sobie nawzajem o ciężkich doświadczeniach, przejście na "ty", wymiana numerów gg i pogaduchy na tymże... Pytam, bo sama chodzę na zwykłą terapię (nie związaną z uzależnieniami) i tam, pomimo poczucia bezpieczeństwa i swobodnej rozmowy, utrzymuje się pomiędzy mną a terapeutką pewien dystans, który ja odbieram jako pr...
    • Nie miałam jeszcze czasu na przeczytanie całego artykułu, tylko rzuciłam okiem, ale koncepcja wydaje się bardzo ożywcza. Polecam w dzisiejszym, weekendowym wydaniu Gazety, w magazynie "Wysokie Obcasy" wywiad z terapeutą Frankiem Farrelly'm. Otóż i ciekawe link dla mówiących po angielsku: www.provocativetherapy.co.uk/what.html www.provocativetherapy.com/ www.23nlpeople.com/provocative_therapy.html i po polsku: www.terapiaprowokatywna.pl/index.php
    • Moi drodzy, chcialam sie Was zapytac o zdanie. Otoz rzecz dotyczy zachowania mojej terapeutki,problem jest wielowatkowy.Opisze okolicznosci: uczeszczam na terapie indywidualna ok. 6 miesiecy, jakis miesiac temu wyslano mnie jednak na tzw diagnoze, co polegalo na spotkaniach z inna pania psycholog w tym samym osrodku. Spotkanie odbylo sie raz, bo z nieznanych mi powodow odwolano wszystkie wizyty do konca miesiaca. W tym czasie tez zbiegly sie bardzo wazne dla mnie egzaminy, z pow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się