Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      pacjenci

pacjenci

(41 wyników)
    • Tym osobnym watkiem weroniki pod tytułem "belladonna CH 200" chciałabym cos spróbowac skomentować... very_martini napisała: > Nieee no, ja w ogóle nie rozumiem, skąd to oburzenie - czyjekolwiek - w kwestii > skrzynek... > --------------No dddooobra dobraaaaa ;-> Martini ma rację ..nie powinno się uciekać na skrzynki bo temat dotyczy tak napawdę nas wszystkich... Słuchajcie jako homeopata mam "kaca moralnego", boję się tak oficjalnie forumowo obgadywać (kolej...
    • po długim namyśle postanowiłam napisać parę słow które przez pewien czas chodziły mi po głowie - Mam nie czyste sumienie wobec homeopaty który wypowiadał się u nas przez pewnien okres, a który wypowiadał się pod swym prawdziwym imieniem i nazwiskiem. Pan ten nie ukrywał sie pod zadnym nickiem, więc do swej pracy podchodził z całą pewnością z pełnym zaangazowaniem, tym bardziej że - ZAZNACzAM występował publicznie nie ukrywając swoich danych. Piszę że "udzielał się" ponieważ po incyd...
    • Bylabym wdzieczna za rozjasnienie moich watpliwosci po pierwszej wizycie. Czy pacjent nie moze wiedziec, co dostal od lekarza do zazycia. Slyszalam od innych, ze jest to zasada u tej lekarki. Ja akurat troche interesuje sie homeopatia i bardzo bym chciala wiedziec - i to wcale nie po to, aby doszukiwac sie dziury w calym albo probowac podwazac autorytet lekarza. Jak postepuja inni lekarze? Z postow, ktore przejrzalam wnioskuje, ze sa pacjenci, ktorzy wiedza, czym sa leczeni. W tak...
    • 1marca br. 1PR nadał ciekawą audycję z udziałem dra Tomasza Kokoszczyńskiego www2.polskieradio.pl/reportaz/reportaz.asp?id=5807
    • [b][/b] James Tyler Kent,mistrz homeopatii,stwierdził 100 lat temu to,do czego nowoczesna medycyna doszła niedawno. [b]Powiedział: "Osoba,która stawia rozpoznanie >>cukrzyca<<,jest niespełna rozumu.Trzeba mówić o rodzajach cukrzycy." [/b] W homeopatii nie popadamy w sidła rozważań nad tym,czym jest cukrzyca i czy jest ona podwyższeniem poziomu cukru,czy zmianami w naczyniach.Twierdzimy,że oba stany są cześcią procesu cukrzycowego. Każdy pacjent ma specyficzną konstytu...
    • Czytam wyrywkowo różne wątki, bo czasu na więcej nie starcza przy dwójce małych dzieci. Dziś jesteśmy po pierwszej wizycie u homeopaty z synkiem, który ma zdiagnozowane zaburzenia rozwojowe. Ma 2,5 roku. Homeo przeprowadził wywiad ze mną, dość obszerny, na synka tylko rzucił okiem. Po czym wyznaczył kurację (rozumiem, że to próba testowa) I tak przez 5 kolejnych dni synek ma dostawać 5 różnych granulek, w każdym dniu inne (wszystkie Boiron), a tu wszędzie czytam, że powinien być wybrany tylko...
    • [b][/b] szukam ratunku dla mojego meza! moj maz, boryka sie z tymi chorobami ostatnimi czasy. medykamenty przepisywane przez kardiologow niewiele pomagaja, leczy sie juz przeszlo 10 lat bez poprawy.oprocz tego ma jeszcze inne paskudztwa. jak sie nasluchalam co mu grozi, to az minie zimny pot oblal. doktory powiedzialy, ze musze sie wziasc za niego, bo inaczej bedziemy niedlugo cieszyc sie jeszcze soba. czy mozna by te choroby wyleczyc homeopatycznie, czy homeopatia nie leczy takich c...
    • Witajcie, nie wiem jak jest u Was, ale leczę dzieci u dr.K. w Warszawie Niby Pani dr ma dobre opinie, ale jestem bardzo zawiedziona kontaktem. Mam niestety bardzo daleko do gabinetu, więc nie mogę na wizyty jeździć codziennie, byłam w zeszłym tygodniu, dotałam leki i ... w niedzielę najmłodsza dostała wysokiej gorączki, wysłała do Pani dr. smsa nie odpisała - rozumiem niedziela dzień wolny (choć ja uważam, że lekarz nie ma dni wolnych, lekarz prywatnie prowadzący dzieci), ale...
    • ** Silicea * * Działanie Silicea jest powolne. Przy zastosowaniu, wywołanie objawów wymaga długiego czasu. Silicea nadaje się w związku z tym najlepiej do leczenia dolegliwości o długotrwałym rozwoju. Uwagi ogólne: W pewnych porach roku i pewnych warunkach mogą się pojawić charakterystyczne objawy. Mogą one pozostać u pacjenta przez całe życie (?). Takie jest działanie leków o długofalowym i głębokim działaniu; są one w stanie tak dogłębnie wpłynąć na funkcjonowanie organizmu, że nawe...
    • Szukam i szukam, ale google nie chcą podpowiedzieć. Co to za lek? Dostałam wczoraj, zażyłam (1 dawka 3 kulki) i czekam. Ale ciekawość mnie zżera. Ktoś coś wie?
    • very_martini napisała: > czy dyskusję o klasyczności/ nieklasyczności możemy prowadzić gdzie indziej? ależ oczywiście:) Tak na marginesie, wcale nie jestem ślepą zwolenniczką klasyczności ani prawd zawartych w Organonie, dla mnie liczą się efekty. > wątek ma charakter organizacyjny. Czysto organizacyjnie poprosiłam osoby rekomendujące danego doka o dopisywanie paru słów na temat sposobu ordynacji potencji i częstotliwości ich przyjmowania. Chyba warto wiedzieć, czy ...
    • Homeopatia jest metoda wymagajaca bezposredniego kontaktu homeopaty z pacjentem.Oczekiwanie ze mozna komus pomoc na odleglosc jest w zasadzie nieuprawnione.Pierwsza rozmowa z homeopata to spotkanie trwajace okolo godziny.Rozmawia sie nie tylko o obecnej dolegliwosci bo ona ma za podloze nasz tryb zycia sposob zywienia,reagowania na rozne sytuacje.Ilosc informacji potrzebna do przepisania jest duza,ato co tu jest podawane to kropla tego co jest potrzebne.Przez telefon czy internet ...
    • może ktoś z Was - mądrych głów powinien tam zadzwonić i powiedzieć coś dobrego o homeopatii? Bo na razie to mówią same złe rzeczy. Pozdrawiam. Dorota
    • Martini, jak to jest, Ty klasyk (z umiarem i rozsądkiem - to pochwalam), Twój lekarz też, masz ponoć dobrany lek, a mimo to, jak się okazuje nie jest on na wszystkie Twe bolączki tego świata. Coś mi tu nie gra do końca, za rozwinięcie tematu już teraz uśmiecham się szeroko. Astria, tak szczerze, z ręką na sercu, ilu osobom udało Ci się rzeczywiście dobrać lek na wszystko. Skąd o tym wiesz? Przykład: pacjent nie wraca, więc jak to odbierasz: ma już dobrany lek konsyt., więc właści...
    • Paternalizm jest częścią tradycyjnej medycyny. Paternalizm reprezentuje w medycynie autorytarne podejście do chorego. To lekarz decyduje, jakie leczenie jest dla chorego najlepsze. Autonomia pacjenta jest albo bardzo ograniczona, albo nie ma jej wcale. W medycynie dyskusja na temat zaniechania paternalistycznego podejścia lekarza do chorego pojawiła się w II połowie XX wieku. W latach 80. XX wieku w literaturze medycznej przewinęła się fala krytyki paternalizmu medycznego. Nowym i obecnie o...
    • Podajcie proszę definicję.
    • Kent's Hidden Links: The Influence of Emanuel Swedenborg on the Homeopathic Philosophy of James Tyler Kent www.theprover.com/article.php4?id=103
    • Na sobie tego nie doświadczyłem, ale słyszałem że złe dobranie leku niekiedy może skończyć się tragicznie. Pójście złą ścieszką kosztowało pobyt mojego znajomego w szpitalu. Teraz inny homeopata go wyciąga ze stanu zapaści. Co o tym myslicie, może macie własne doświadczenia?
    • witam dziwczynka 1,5 roczna zlapala ostrą inwefkcję kataralną czy moge jej podać cinabaris i osciloccociunum starsza 5 letnia bierze taki zestaw i działa dziękuje
    • Podczytuję was raczej, do tej pory chyba raz się odezwałam. teraz własnie nadrabiam czytaniowe zaległości i muszę sie odezwać. Mój 3,5 letni Adaś jest pacjentem dr małgorzaty Kowalskiej od 2 lat ( ja od prawie roku), alergikiem na krowę prawie od urodzenia. U pani dr jestesmy dośc regularnie ale ona jeszcze nigdy nie mówiła mi, że mozna homeopatycznie wyleczyć alergię. I stąd moje zdziwienie, bo w kilku wątkach czytałam, że jakiś lekarz próbuje leczyc alergię u dzieci. Qrcze, Kowa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się