pary

(28 wyników)
  • Słuchajcie muszę kupić mojej małej 1 parę butów.Może doradzicie mi gdzie i jakie? Oczywiściw w przystępnej cenie.Oglądałam w Bartku ale tam ok 160zł.Słyszałam jeszcze o Kornackim albo jakoś tak.Chcę aby buty te były ze skórki,profilowane itd.Myślę że jest to ważne przy 1 parze.
  • Witam Mam szybkie pytanko Znajomi pobieraja sie, na wesele zostalam zaproszona ale isc nie moge bo w tym terminie niestety mam od dawna cos zaplanowane. chce kupic Mlodym jakis upominek, powiedzmy za ok 70-80zl. Mieszkaja razem, zyja na luzie, raczej nie prowadza gospodarstwa domowego pelna para-jesli wecie co mam na mysli. Sa dosc imprezowym towarzystwem, ciagle grille, piwko ze znajomymi... na pczatku mialam pomysl zeby cos do kuchni,jakies filizanki itp...ale tak jak pisze p...
  • Jest ciekawy watek dot. ilosci ubran dla dzieci. A jak to wyglada z Toba? Ile par np majtek, skarpet, (rajstop/stanikow), spodni, obuwia, kurtek itd... posiadacie? Dodatki jeszcze - ile par portfeli, toreb i torebek? A gadzety? Wczoraj w Rossmanie zaobserwowalam, jak panie ogladaja tania bizuterie. Kiedys kupowalam, predko czarniala albo sie psula, i predko do kosza. Teraz naprawde staram sie ograniczac w kupnie gadzetow i ozdobek, bo ladnie sie na wieszaku prezentuja. A moze...
  • tak mi sie ostatnio nasunelo, ze to przeciez sama oszczednosc:). ale o czym mowa... otoz w zime 2008 roku kupilam po raz pierwszy buty zimowe w jednym z sieciowych sklepow obuwniczych. byly to kozaczki w gornej polki cenowej, wiec pomyslalam, ze zaplace drozej ale pochodze. no i jakzesz sie rozczarowalam, kiedy po ok 2 m-ach buty sie totalnie rozpadly. odkleila sie podeszwa i zapadly sie zapietki - obie te wady w obu butach. wiec zareklamowalam. kazali mi od reki (w sklepie przy skladaniu r...
  • Zastanawiam się, ile przynajmniej musimy razem zarabiać, żeby żyć tzw. "normalnie" :) Para, bez kredytów, dwa samochody, mieszkanie w bloku, bez zwierząt i dzieci. Rachunki miesięczne pewnie ok. 1200 zł. Zatem licząc jedzenie, chemia, rachunki w sumie 2 tys. Do tego paliwo ok. 500 zł. I reszta na ubrania. Skromnie, co? Raczej mniej niż "normalnie". Normalnie to dla mnie bez szczególnego oszczędzania. A te 3 tys. to takie odliczone na życie chyba. Więc może owe "normalnie" to 4 tys?...
  • I jak się patrzą na was ekspedietki?Chodzi mi np 5 dag,poniżej 10 dag.Ja ostatnio tak kupuję do siebie ciastka do kawy.Lubię mieć coś do kawy więc wystarczy mi parę sztuk a to właśnie waży np 5 dag,nie chcę kupować na zapas ani więcej bo oczywiście wszystko zjem.Trochę się dziwią w sklepie ,mowią że to trochę śmieszne może i smieszne ale i to przecież zawsze jakiś dla nich utarg.A jak u WAs?
  • Przy okazji mojego postu o niedrogim i zdrowym piciu dla Dzieci , przypomniało mi sie ,że w latach osiemdziesiatych często robiłam taki napój , mozna go zrobic z połowy porcji , uważam ,że jest smaczny i niedrogi :)Pamietam ,że robiłam ten napój w plastikowym wiaderku , wlewałam w dwulitroe plastikowe butelki i chowałam do lodówki . Podaje odszukany przepis : 4 pomarańcze , 3|4 kg marchewki, 60dkg cukru , mały kwasek cytrynowy. Do dużego baniaka kroimy w kostke pomarańcze razem ze skórką...
  • Jak to u Was wygląda? Pytam bo znam młode małżeństwo ,które nigdy nic ze sobą nie przynosi,tzn.,umawia się kilka par wieczorem w domu jednej z nich i każdy coś przynosi,winko ,zakąski,przekąski. Gospodarze też coś przygotowują a to jedne małżeństwo zawsze na sępa i nigdy nic nie odbywa się u nich w mieszkaniu. My, często spotykamy się ze znajomymi parami,gdy wpadamy do nich, to zawsze coś się przynosi. W sezonie grillowo-basenowym spotkania odbywają się u nas i odbywa się to tak samo,cz...
  • Zaczął się sezon rajstopowy i znów ten sam problem - jakie rajstopy kupić by wytrzymały kilka dni? Do ub. roku nosiłam rajstopy firmy SARA- bardzo wytrzymałe, ładne , modne kolory, cena bardzo przyjazna - 4 zł/szt, ale w tym roku nie mogę ich nigdzie upolować. Wszędzie króluje GATTA - nie dość że droga to jeszcze podłej jakości. Polećcie proszę dobre, niedrogie rajstopy ( cenę też podajcie dla orientacji). Pozdrawiam cieplutko.
  • Zakładam nowy wątek na ten sam temat. Przeczytałam wszystkie wypowiedzi z poprzedniego, zeszłorocznego wątku o butach i jakoś mało wniosków mi się nasuwa. Ogólnie widzę, że wiele osób poleca Ryłko, Gino Rossi, Wojas, Ecco. A co powiecie o butach z Venezii? Pytam, bo w prawie każdej galerii maja swój sklep, a żadnych komentarzy na ten temat nie znalazłam w poprzednim wątku.
  • Skarpetki(17)

Jakie kupujecie skarpetki, ze sie nei przecieraja i nie robia dziury. Ceny, marki. Mam kilka par powyzej 20-lat (!!!!) i poza ogolnym spraniem i lekkim skurczeniem nadaja sie do noszenia. Kupuje nowe - po kilka par, zeby za 2-4 miesiace stwierdzic, ze znowu mam z nowych ze dwie pary jeszcze bez dziur, a reszta na smietnik - a te bez dziur zaraz dolacza do reszty.
  • W tym roku organizuję u siebie sylwestra tzw nasiadówkę :) I bardzo bym was prosiła abyście wypisały tutaj dla mnie jakieś tanie fajne przekąski itd które można podac na stół ,prócz nas będą jeszcze dwie pary.Bo Budżetu nie mam za wiele ok 300 zł
  • W domu mam 2 użytkowników ciemnych skarpet, tego samego rozmiaru: męża i syna. Dostawałam szału szukając par i robiąc dochodzenie, które są czyje. Nie piszcie, że powinni zrobic to sami, góra skarpet leżała dniami i nocami. Rozwiązanie problemu: Kupiłam 10 par takich samych skarpet dla męża - czarne z malutkim wzorkiem 10 par takich samych skarpet dla syna- szare z paskiem. Od razu wiem, które są czyje. Nie ma problemu gdy zginie jedna , co zdarza się nałogowo, mam całą szufladę wcześn...
  • Rajstopy(25)

W wątku "babskim" padło takie stwierdzenie, że rajstopy są praktycznie jednorazowe. Jakie rajstopy kupujecie, jak je pierzecie i na ile para Wam wystarcza? Bo jeśli chodzi o te grube, 40,60 den, to jeszcze ok. Ja piorę w pralce w takich specjalnych woreczkach, ale po ok.10 praniach, czyli 10 użyciach zaczynają kiepsko wyglądać. Cienkie, letnie, w zasadzie po dwóch praniach są do wyrzucenia, jeśli oczywiście wcześniej się nie pozaciągają. Kupuję Gatty, Calzedonie. Przed zimą kupi...
  • Witam wszystkich szanownych Forumowiczów! Czytam sobie to nasze forum od czasu do czasu i taki szalony pomysł wpadł mi do głowy. Otóż piszemy tu o oszczędzaniu, ale oczywiście są pewne granice. Zastanawiam się, ile ubrań można uznać za ilość wystarczająca. Ja generalnie nie przepadam za zakupami, ale jak wyhacze jakąś promocję typu -70% na ubrania dobrej jakości, to jestem w stanie kupić od razu 4 pary spodni, żeby mieć spokój na kolejne 2 lata. Dla celów tego forum przelicz...
  • Do 7 grudnia przy zakupie jednej pary rękawiczek drugą (obojętnie jaką, może być wypasiony model) macie za 1 grosz. Kupiłam dla męża rękawiczki za 39,90 a swoje właśnie za sumę 1 grosza, na metce 29,90. Super opcja dla mam nastolatków :)
  • Witam. Proszę Was o komentarz w pewnej sprawie. Otóż powołam się na wypowiedź innej forumowiczki która napisała że miesięcznie na ubrania wydaje 500 zł ( jak dobrze zrozumiałam rodzina 2+1). Nie jestem jakimś strasznym flejtuchem. Mam kilka kompletów ładnych, wyjściowych ubrań. Bluzeczek znacznie więcej plus 3 pary butów na zmianę. Podobnie ma mąż i dziecko. Chociaż z dzieckiem to cięższa sprawa bo szybko wyrasta. I jakoś nie przypominam sobie miesiąca w którym wydałabym 500 zł ...
  • w związku z tym, że niebawem w moim domu pojawi się przedszkolak mam pytanie - ile ubrań mają Wasze dzieci w tym wieku i jakich? powiedzcie ile bluzek, spodni (jakich?), spódniczek/sukienek, bielizny, butów, kurtek, czyli wszystkiego bez czego nie można się obejść. jakiego rodzaju to ubrania, il domowych/przedszkolnych, a ile wyjściowych? macie za dużo, za mało (czego?), a może w sam raz?? muszę się jakoś przygotować, płci dziecka jeszcze nie znam, ale wolałabym wcześniej wiedzi...
  • Zazwyczaj rajstopy bez szwanku noszę 1-2 razy dopoki nie pojdzie oczko lub się nie "zmechacą". dlatego jak kupuje, to kupuje zazwyczaj rajstopy "no name", ok 5-8zł, marka dla mnie nie jest istotna. Przerażają mnie ceny w takiej Calzedonii -rajstopy za 20- 30zł. Rozumiem jeszcze jakieś ze wzorkami, grubsze, kryjące. Ale takie cienkie? 15-30 DEN? Jakie rajstopy Wy kupujecie i jakie polecacie?
  • czeka nas wesele kuzynki pod koniec sierpnia, w sukienke juz sie zaopatrzylam, zostaje prezent lub kasa(wiadomo kasa zawsze bardziej sie przyda, ale tej trzeba dac wiecej). Podpowiedzcie ile teraz sie daje albo jaki prezent zeby nie byl za skromny. Wiem , mozna dac i tysiac, jak kogos stac, ale chodzi mi o taka minimalną stawkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna