Forum eDziecko edziecko Wcześniaki
ZMIEŃ
      podziwiany

podziwiany

(4 wyniki)
    • Musze to napisac- strasznie przezywam to, we nasz Jas urodzil sie jako wczesniak w 34 tygodniu, martwie sie i zamartwiam, ze zjadl 40 a nie 50, ze ssie butelke a nie piers.....boje sie, ze nie bedzie przybieral na wadze, bo mu sie ulewa (mimo, ze w ciagu 10 dni przybral 500g), ze placze, ze ma zaparcia od mleka modyfikowanego itd. Jestem panikara, ale jak czytam wasze posty, to sie siebie wstydze....Wy wszyscy jestescie tacy dzielni, dzieciaczki sa czasami w takim ciezkim stani...
    • Dostalismy skierowanie na hipoterapie i dzis bylismy pierwszy raz.Szymek wcale sie nie bał, siedzial na koniku ja stary jezdziec.I robił patataj. ładnie siedzial, trzymał plecki sztywno. Potem lezał, nawet spac mu sie zachcialo, bo było juz ok 19 ,a on nie spal po poludniu. Lecz szybko mu sie ta zabawa znudzila, jak wszystko z reszta.Pan powiedzial ze nastepnym razem pojedzie z nim sam , beze mnie, bo go rozpraszam i wyciaga rece do mnie.I pochwalil ,ze jak na pierwszy raz to zac...
    • Dzis się załamałam bo okazało się, że moja Mati przez ostatni miesiąc ledwie przybrała 200g, a Błażo 500g. Są oboje wyłącznie na moim mleczku(już 4 miesiące) i do tej pory dobrze przybierali po ok 1kg na mniesiąc. Lakarka kazała ich dokarmić NANem AR bo ulewają. Próbuję cały dzień i mam z tym straszny problem. Zmieniałam już butelki (Avent, canpol, Nuk) i jest klapa tj. nie chcą pic. Zastanawiam się czy może z piersi sie najadają i nie mają już ochoty na butelkę, ale ską tak mał...
    • Karolka ma 17 miesięcy i już obie jesteśmy zmęczone karmieniem. Karolka wstawała w nocy nawet co 20 min żeby dwa razy malsnąć i znów pójść spać. Rano Karolka niewyspana, marudna i o 9 szła znów spać, a ja już cały dzień na nogach, chyba już obie byłyśmy przemęczone. Od dwóch dni odstawiamy się, Karolka je w ciągu doby tylko raz około 1 w nocy, żeby się nie wybudziła płaczem. Już są tej decyzji pozytywne rezultaty. Karolka idzie spać o 20:30, budzi się o 1 na cysia, potem o 5 na wymuszan...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się