saturn

(161 wyników)
  • Poznalam date urodzenia mojego szefa i okazalo sie, ze swoim Saturnem usiadl mi na mojej koniunkcji Slonce -Wenus w Bliznietach. Strasznie mi to nie pasuje. Wiedzialam, ze zawsze w jakis tam sposob broni mnie ale z drugiej strony wymaga wiecej niz od innych, jest bardziej srogi, nigdy nie chwali, zawsze krytykuje a wszystko to pod podszewka tej jego opiekunczosci. Ja go odbieram jako despote i tyrana. Ciezko mi jest bo czuje, ze narusza moja wolnosc i zabija moj entuzjazm. Jakie sa wasze dosw...
  • Witajcie, ostatnio natknęłam się w pewnym artykule astrologicznym na wzmiankę o 30 letnim cyklu życia wyznaczonym przez bieg Saturna. Czy mogę Was prosić o więcej informacji na ten temat. Jak się oblicza taki cykl i jaki ma on wpływ na nasze życie?
  • czy saturn w 2 domu to czas restrykcji w spr. finansowych? tym bardziej ze mam tam plutona powiazanego z wielkim starcem:)i wenus..?
  • Obecnie gdziekolwiek zajrze na fora astrologiczne widze watki na temat opozycji Uran-Saturn. Zazwyczaj mowi sie o niej w kontekscie wydarzen swiatowych,kryzysu gospodarczego oraz wyborow prezydenckich w Stanach Zjednoczonych. Mnie natomiast interesuje jej wplyw w horoskopach u poszczegolnych ludzi. Przypomne, ze bedzie ta koniunkcja wystepowala 5 razy: 4 listopada 2008 - 19 stopien (Saturn w Pannie, Uran w Rybach) 5 lutego 2009 - 21 stopien 15 wrzesnia 2009 - 25 stopien 27 kwiet...
  • Czytam i czytam i tak sobie mysle. Jaki wpływ na moje zycie moze miec Saturn? Z tego co zdążyłam od wczoraj przyswoić to Saturn wyznacza obszary stłumienia ekspresji, na ktorych czlowiek najpewniej bedzie sie czul sfrustrowany i natrafi na trudnosci.( Mnie trudnosci nigdy tak do czarnego konca nie zalamywaly, no moze jedynie w dziecinstwie ale nawet wtedy wykazywalam sie odwaga. W mojej sytuacji niejedno dziecko mogloby sie zalamac i mocno rozchorowac.) "W wielu przypadkach Saturn wy...
  • Saturn w domu 7 urodzeniowo. Witam serdecznie, tak na szybko, (Mars w domu 3) w moim horoskopie:) Saturn w horoskopie Jak kazda planeta w horoksopie, ma swoje harmonijne i mniej harmonijne cechy. Dzieki Saturnowi mamy wytyczone granice, ktorych sie bezpiecznie trzymamy, bo Saturn jest jak dzwignia bezpieczenstwa, dzieki ktorej wiemy do ktorego punktu jest jeszcze bezpiecznie, a od ktorego zaczyna sie spora dzialka ryzyka. Saturn utrzymuje rownowage, miedzy granica ryzyka, a b...
  • Tranzyty Urana do urodzeniowego Saturna (przykłady z życia) O medycznej tez:) doswiadczone na wlasnej skorze:) Gdy tranzyt Urana działa na urodzeniowego Saturna, to chcemy wyswobodzić się z organizacji (Saturn) życia, która miała twardo ustalony, ścisły codzienny grafik. Dążymy do tego, aby uzyskać więcej przestrzeni i nieskrępowania, bo nagle robi się ciasno; i struktury, które były ciężko budowane przez wiele lat, będą musiały się zmienić. To co było naszym obciążeniem, zbędnym obowią...
  • Ja trochę tak w związku z postem Vo-x, a trochę w związku z własną sytuacją. Czeka mnie powrót Saturna we wrześniu i bardzo mnie ta sprawa nurtuje. Masę rzeczy się naczytałam na ten temat (czasem sprzecznych), ale bardzo chciałabym poznać faktyczne doświadczenia. Gdybyście mogli się podzielić - tak dla potomności :) - co się działo w waszym życiu w tym okresie (lub w życiu innych ludzi, których horoskopy zgłębialiście), byłabym bardzo wdzięczna :0). Z góry dziękuję
  • Witam! Od paru dni uczę się astrologii, jednak jeszcze nie wiele umiem i dlatego postanowiłem poprosić was o radę. Przed chwilą zauważyłem, że przez mój ascendent, który znajduje się na 3stopniu42’ Panny, na początku października przeszedł sobie przez Saturn. Wiązało się to z paroma bardzo przykrymi doświadczeniami, których efekty odczuwam do dziś. Jednak od połowy grudnia Saturn jest w retrogradacji i w połowie marca ponownie przejdzie przez moje asc. I jak to bywa, po retrogra...
  • Do napisania tego posta zachęcił mnie podobny wątek na forum. Sprawa przedstawia się tak: od kilku miesięcy szukam bezskutecznie pracy i zaczynam się bać, że może już być tylko gorzej. Pod koniec roku 2007 podjęliśmy z mężem decyzję o zmianie miejsca zamieszkania, bowiem on dostał ciekawą propozycje pracy. Ja odeszłam z dotychczasowej i zrobiłam sobie przerwę na dokończenie kolejnego etapu w mojej edukacji. Gdy już uzyskałam moje uprawnienia zaczęłam szukać pracy na wyższym stanowisku n...
  • Przeglądam sobie właśnie bazę i tak mi się w oczy rzuciły aspekty między Słońcem i Saturnem. Większość źródeł rozpatrując tę parkę w synastrii wskazuje na pewne ograniczenia, dominację jednej strony z pozycji autorytetu, wzajemną zależność. Właścicel Saturna w takich układach ma być postrzegany jako osoba wymagająca od właścicela Słońca, oceniająca go, będąca dla niego autorytetem. Popatrzyłam na przypadki 3 relacji damsko męskich (o różnym stopniu zażyłości) i stwierdziłam, że ...
  • Witam, Czytałam pewną książkę, w której było napisane, że jeśli nasze planety znajdują się w czyimś 12 domu, to reagujemy na taką osobę z nieufnością i lękiem i że możemy się czuć przy takiej osobie nieswojo. Ogólnie taka osobą wzbudza w nas jakieś irracjonalne lęki. Co w takim razie może oznaczać znajdujący się w tym 12 domu Saturn? Czy w takim wypadku właściciel domu może czuć jakiś nieuzasadniony strach przed ograniczeniem, stłamszeniem go przez Saturna albo może czuć,że ta osoba ma...
  • Mam jeszcze takie pytanko.. Mam wlasnie tranzyt saturna przez 7 dom ktory tworzy opozycje do ksiezyca( w 1 domu) Czy to zawsze musi oznaczac rozpad zwiazku? Mam ten tranzyt dopiero od kilku dni i czuje ze pomalu wpadam w jakas depresje do tego stalam sie jeszcze bardziej emocjonalna niz bylam choc myslalam ze przy tym tranzycie jest odwrotnie. Jestem lunearna rybka i zawsze ukrywalam swoje emocje przed wszytskimi, nawet przed soba, staram sie byc twarda i mi to wychodzilo a teraz calkow...
  • forum.gazeta.pl/forum/w,46124,86620585,101016733,Re_slabnacy_zloty_czesc_III.html kontynuacja tego wątku zalozonego przez dagmara888 ktory zrobil sie za dlugi. w kwietniu nastapi kolejna opozycja, to juz czwarta, po niej zostanie juz tylko lipcowo/sierpniowy "wielki krzyz letni" z plutonem i planetami osobistymi. podczas 4 opozycji uran bedzie w ruchu prostym a saturn bedzie sie cofac. mam slonce na 24 stopniu panny i 15 marca uran, slonce, merkury i ksiezyc ustawia sie...
  • i na moim kolku,ze az strach sie bac:) fotoforum.gazeta.pl/3,0,1474674,2,1.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1474749,2,1.html Mercury,nie widac pozycji to 21°21 w Skorpionie 2.12.1946 Dijon Francja godz 16.15 z gory dziekuje,Janou
  • descendent mam w pannie. niedawno po raz pierwszy Saturn wparowal mi do 7 domu. jesli chodzi o relacje damsko-meskie, to od dluzszego czas (rok!) rycze co dwa, trzy dni przez pewnego faceta,ale nie bede sie o tym rozpisywac. przyjaciol brak. mam pytanie, czy gdy za kilka miesiecy saturn cofnie sie, czego powinnam sie spodziewac? bedzie lepiej? Moglby ktos opisac swoje przezycia zwiazane z wpadajacym saturnem do 7 mego domu i potem powracacjacym? z gory dzieki. pozdro
  • Za dwa lata Saturn wejdzie do znaku Wagi,a więc w moim przypadku wejdzie mi na ascendent i utworzy koniunkcję z Plutonem i opozycję ze Słońcem.Czy nie oznacza to jakiejś totalnej życiowej katastrofy w moim życiu?
  • 6 mies. temu saturn tranzytowal mojego saturna urodzeniowego. teraz wraca i znowu zbliza sie niemal do koniunkcji (1^) na kilka mies. Wiem, ze to wazny etap, ale co to moze znaczyc? I jak to sie dzieje, ze saturn wraca?
  • Jakie macie skojarzenia i doświadczenia związane z Saturnem w Rybach. Mi kojarzy się ze słomianym zapałem, niedokańczniem różnych rozpoczętych spraw, zadań. A także trwonieniem, a raczej nieumiejętnością gromadzenia pieniędzy, majątku (tzw. zasataw się, a postaw się). Czy pieniądze wogóle takich osób się trzymają?
  • Hej Tak ostanio rozmyślałam o Saturnie. Mój Saturn i moja Wenus są w Kwadraturze, i generalnie tworzy to wszytsko półkrzysz. Saturn w srodku w Pannie w 9 domu, po prawej w 7 domu Wenus w Blićniętach, w opozycji do Neptuna w Strzelcu w 1 domu. ( A tak w ogóle to te planety, mimo, że wopozycji to tworzą se sobą... trygon! razem z Plutonem w wadze w 10 domu). Ale ja chciałam zapytac o kwadraturę WEnus - Saturn. To chyba oznacza jakieś niepowodzenia w mi,łości, co u mnie sie bardz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się