wildcat_x1 19.02.08, 11:29 Za dwa lata Saturn wejdzie do znaku Wagi,a więc w moim przypadku wejdzie mi na ascendent i utworzy koniunkcję z Plutonem i opozycję ze Słońcem.Czy nie oznacza to jakiejś totalnej życiowej katastrofy w moim życiu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kita32 Re: Saturn w Wadze 19.02.08, 11:52 Katastrofy nie oznacza. Ale możesz się spodziewać totalnego zapracowywania się i braku wolnego czasu dla siebie. Odpowiedz Link
wildcat_x1 Re: Saturn w Wadze 12.04.08, 12:53 A teraz Saturn jest w Pannie.Ja mam też satutna w Pannie.Obawiam się,że te depresyjne skłonności ,które są związane z fatalnymi ukladami saturna ulegną teraz wzmocnieniu,taka mega deprecha.Czy grozi mi w ciagu tych dwóch lat coś takiego? Odpowiedz Link
kita32 Re: Saturn w Wadze 12.04.08, 14:48 Saturn nie jest nośnikiem nieszczęścia Owszem, rozlicza. Jednym przynosi zaszczyty i uznanie, gdy na to zapracowali. A dla wielu rozliczenie jest utrudnieniem życia. Depresyjnie działa Saturn w połączeniu z Księżycem, bo te planety nie są ze sobą harmonijne. Odpowiedz Link
dagmara888 Re: Saturn w Wadze 12.04.08, 21:54 Dokladny tranzyt Saturna nie trwa 2 lata. Sprawdz dokladne przejscia przez Ascendent i w opozycji do Slonca. Ja pamietam z przejscia Saturna przez moj Ascendent tylko to, ze mialam na dokladnym tranzycie kapitalne wakacje w Egipcie z duza iloscia zwiedzania, historii i rewelacyjnego nurkowania. Dodam tutaj, ze pojechalam na wakacje po raz pierwszy zupelnie sama. Jakos nie przyszlo mi do glowy nigdy wczesniej, ze samotnie podrozujac mozna spotkac tak duzo, tak wspanialych ludzi (Saturn u mnie wladca 7 d.). To mi zostalo do dzis - jak nie mam mozliwosci podrozowania z kims ktogo znam to podrozuje sama i nie stanowi to dla mnie zadnego problemu. Depresyjnie bylo potem jak sie juz mocno zaglebil w 1 dom. Popatrz rowniez na inne planety w tranzytach, bo zapewne nie bedzie to jedyny tranzyt przez 2 lata. U mnie deprecha pojawia sie na tranzytach Saturna do urodzieniowego Ksiezyca (tak jak pisala Kita), ale w tranzytach do innych planet to nie bardzo depresje odczuwam. Nie nastawiaj sie negatywnie i nie mysl o tranzytach negatywnie bo prawdopodobnie sie pesymstycznie zaprogramujesz i tak sie stanie jak myslisz. Zacznij od tego w jakim domu Saturn sie znajduje, jakim domem wlada, bo wcale nie musi oznaczac on deprechy, a pewna nauke. Saturn to nauczyciel - jak nie zdasz egzaminu u niego to postawi dwoje ale da szanse na poprawe za x lat ale jak zaliczysz to dostaniesz nagrode ktora bedzie procentowala w przyszlosci. Dodam na zakonczenie, ze mam silnego Saturan bo jest na Ascendencie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
wildcat_x1 Re: Saturn w Wadze 19.04.08, 12:48 U mnie saturn znajdje się w Pannie,w 11 domu.Więc to raczej może dotyczyć jakichś spraw z ludźmi wśród których się obracam.Ale mam urodzeniowy kwadrat Saturn do Księżyca i Neptuna i faktycznie depresyjną już od dziecka osobowość.Księżyc z Neptunem są w 3 domu, w strzelcu. Odpowiedz Link
kita32 Re: Saturn w Wadze 19.04.08, 16:31 Kwadratura Saturna do Księżyca jest dołująca. Nie tylko kwadratura, również tzw. harmonijne tranzyty też. Ja mam opozycję, ale i remedium na to - koniunkcję Księżyca z Jowiszem, która ma działanie przeciwne - napawa optymizmem Odpowiedz Link
wildcat_x1 Re: Saturn w Wadze 10.05.08, 12:43 A u mnie pogarsza sprawę koniunkcja Księżyca z Neptunem powodująca nadwrażliwość psychiki, a więc to jeszcze bardziej wzmacnia działania kwadratu Księżyca do Saturna.No i niepokoi mnie bardzo opozycja Merkurego do Saturna. Odpowiedz Link
donatos Re: Saturn w Wadze 13.05.08, 17:25 wildcat_x1 napisała: > A u mnie pogarsza sprawę koniunkcja Księżyca z Neptunem powodująca > nadwrażliwość psychiki, a więc to jeszcze bardziej wzmacnia > działania kwadratu Księżyca do Saturna.No i niepokoi mnie bardzo > opozycja Merkurego do Saturna. Wildcat a nie mogłabyś spojrzeć na te aspekty z drugiej strony? Chyba zbyt pesymistycznie patrzysz na to wszystko. Księżyc - Neptun daje też twórczą fantazję, wrażliwość, delikatność, silną intuicję. Merkury-Saturn koncentrację, logiczne i rozsądne myślenie. Spróbuj dostrzec też pozytywne strony tych układów. Odpowiedz Link
wildcat_x1 Re: Saturn w Wadze 17.05.08, 12:36 Tej twórczej fantazji to aż czasem za dużo.w ogóle moje procesy myślowe są jakieś takie chaotyczne i nieprzewidywalne.Nie usiedzę też długo w jednym miejscu,nie znoszę mieszkania na wsi.A jakie układy mogą się wiązać z upodobaniem do podróży?Księżyc w Strzelcu to na pewno teu sprzyja. Odpowiedz Link
spinline Re: Nic podobnego 16.05.08, 23:02 Za dwa lata Saturn wejdzie do znaku Wagi,a więc w moim przypadku wejdzie mi na ascendent i utworzy koniunkcję z Plutonem i opozycję ze Słońcem.Czy nie oznacza to jakiejś totalnej życiowej katastrofy w moim życiu? ...................................... Ten tranzyt przyniesie wiele gruntownych zmian. Ale zeby moznabylo okrslic, jakie nalezy spojrzec w caly horoskop. Przewaznie zerwanie z dotychczasowym stylem zycia. Ale o tym jakie nastapia zmiany powinnas sama zaobserwoac poprzez analize zycia codziennego. O czym myslisz najbardziej? Co sprawiloby ci radosc? jakie masz...wlasnie plany, marzenia, czy juz cos w tym kierunku zrobilas. W aspektach saturn - Pluton nic nie dzieje sie nagle:=))Tylko juz wczesniej bardzo sie o tym mysli , co ma duze znacznie. gdy saturn przechodzil przez moj VIII dom wyciagnal na wierzch moje stare marzenia i plany i przyznam, ze wiele mnie nauczyl. Odpowiedz Link
wildcat_x1 Re: Nic podobnego 17.05.08, 12:41 W obecnej chwili to marzę o przeprowadzce do dużego miasta i o podróżach.nienawidzę mieszkania na wsi!Zawsze wolałam duże miasta.Jedna z moich kuzynek ma 4 planety w Byku (Wenus,Saturna,Marsa,Merkurego) i po prostu kocha wieś i wiejski styl życia,a ja totalnie nie trawię takich upodobań. Odpowiedz Link