12.10.05, 14:01
Proszę czy ktoś zna namiary na dobrego immunologa z okolic Katowic, Bytomia.
Proszę odezwijcie się.
Obserwuj wątek
    • ewg2 Re: Immunolog 12.10.05, 14:27
      Dr Macierzańska - Guzik przyjmuje prywatnie w Gliwicach 503140196. Ja polecam
      • ksiegowa14 Macierzańska 29.04.15, 09:20
        Bardzo proszę uważajcie na panią doktor Macierzańską. Wg mnie jest oszustką. Wizyta u niej kosztuje 855,00 zł. Wszystkim robi test na nietolerancję pokarmową za 650 zł plus leki probiotyki francuskie ok 50 zł paczka plus wizyta. W ogóle wczesniej nie informuje o cenie testu i nie mówi po co jest robiony. Podchodzi lekceważąco do pacjenta (odbiera telefony do mamy, wychodzi do toalety i ogólnie ma w nosie pacjenta). Interesuje ją tylko jego portfel. Przestrzegam wszystkich. Nie jest żadnym immunologiem, jeśli chodzi o leczenie pasożytów to tez nie pomaga. Leczy je probiotykami...... z całym szacunkiem.
        pozdrawiam
    • marzma2 Re: Immunolog 13.10.05, 10:26
      Dzięki ewg. Chciałam zapytać jeszcze czy może coś wiesz na temat tego czy pani
      dra leczy tfx. Chciałabym tego spróbować, Ty może próbowałaś?
      • liloo7 Re: Immunolog 13.10.05, 10:50
        Jeżeli chodzi o TFX to sugerowałam mojej lekarce przepisanie mi tego specyfiku,
        na co ona wygłosiła tyradę, którą można streścić mniej więcej tak: "TFX powstał
        na przełomie lat 80-90 kiedy w Polsce i na świecie tak jak i na Wałęsę był
        "głód" na jakiś naukowy przełom (wynalazek) z Polski - postawiono na TFX -nigdy
        nie kończąć badań nad skutkami ubocznymi. Niewątpliwie w pierwszym etapie
        leczenia baaaaaardzo odczuwa się poprawę samopoczucia, ale każdy skuteczny lek
        ma też skutki uboczne (inaczej nie byłby lekiem), także ja przepisuję TFX tylko
        w przypadkach beznadziejnych np. przy nowotworach płuc"
        • hashi-tess Re: Immunolog 13.10.05, 18:48
          liloo7 napisała:

"TFX powstał
          > na przełomie lat 80-90
          TFX-em leczono dzieci w latach 50 i 60.
          Pani dr wie, że gdzieś dzwonią, tylko nie bardzo wie gdzie.

> nie kończąć badań nad skutkami ubocznymi.
          Ciekawa jestem jakie to są skutki uboczne.
          Po zażyciu euthyroxu też powinne wystąpić skutki uboczne - jeśli będziemy rozumować podobnie.

Niewątpliwie w pierwszym etapie
          > leczenia baaaaaardzo odczuwa się poprawę samopoczucia, ale każdy skuteczny lek
          > ma też skutki uboczne (inaczej nie byłby lekiem), także ja przepisuję TFX tylko
          > w przypadkach beznadziejnych np. przy nowotworach płuc"

Na szczęście nie miałam nowotworu płuc.

Wracając do meritum sprawy.
          Jeśli poczytasz moje wcześniejsze wpisy, to dowiesz się ile zdrowia do mnie wróciło po kuracji TFX.
          Faktem jest, że wielu lekarzy nie chce lub nie umie prowadzić leczenia tym specyfikiem.
          W moim przypadku było warto.
          W mojej apteczce leży pięć fiolek tego leku - w razie konieczności napewno z niego skorzystam.

Pozdrawiam Tess
        • bozena18 Re: Immunolog 14.10.05, 08:35
          Dokladnie to powiedzial moj lekarz,przepraszam ze sie wtracilam ale rowniez
          cierpie na hashi, oraz lysienie plackowate,pozdrawiam
      • ewg2 Re: Immunolog 13.10.05, 22:28
        Nie wiem czy leczy tfx, zapytam przy okazji najbliższej wizyty. Natomiast
        napiszę Wam, że byłam też na wizycie u prof. Jarząb (chyba największy autorytet
        jeśli chodzi o tarczycę) i w jej ocenie moja sytuacja nie wymaga w tej chwili
        leczenia tylko kontroli - powiedziała, że biorąc pod uwagę bilans zysków i
        strat po zastosowaniu tfx lub euthyrox na ten moment strat jest więcej niż
        zysków. Mam anty TPO 500, anty-TG 250, wole guzkowe koloidowe, sytuację
        hormonalną ok. TsH 1,84
        • hashi-tess Re: Immunolog 13.10.05, 23:17
          Chciałabym, abyś mnie dobrze zrozumiała - ja nie namawiam Cię do kuracji TFX.
          Napisałam tylko, że w moim przypadku dzięki TFX podniosłam się z ogromnych kłopotów zdrowotnych.
          Tobie też tego życzę z całego serca, z TFX czy bez.
          Ważne abyś dobrze się czuła.
          Tess
          • ewg2 Re: Immunolog 14.10.05, 16:07
            Nie, nie - ja zbieram informacje, natomiast nigdy nie eksperymentuję sama. Nie
            odebrałam tego jako namawianie.
        • katerina24 Redo ewg 14.10.05, 00:27
          mogłabyś "rzucić "namiary na prof Jarząb?Ja jestem z Wawy ale jesli to sensowna
          kobieta to.......
          • ewg2 Re: Redo ewg 14.10.05, 16:05
            Dla mnie kluczowe info od niej to że tarczycz nie wymaga leczenia i nie
            potwierdza, że a-TG mogą być induktorem zmian onkologicznych. Namiary na
            rejestrację prywatnie - przyjmuje w Gliwicach 504 691999. Na codzień pracuje w
            instytucie w Gliwicach - możesz popatrzeć w wyszukiwarce.
    • to-ja-007 Re: Immunolog 13.10.05, 20:43
      No lekka przesada z tym nowotworem.

Ostatni doktorat ktory wypromowal dr do ktorego chodzi Tess (i u ktorego ja bylam)
      byl o zastosowaniu TFX w paradontozie ..........

Na zachodzie nie maja problemow z wyciagami z grasicy.

W niemczech nie jest to powszechnie uzywany specyfik ale np. sasiad dostaje go
      (wyciag z grasicy tyle ze produkowany w Niemczech czy USa, nie wiem) zeby
      odmlodzic uklad immunologiczny. On akurat jest zdrowy wiec nie wiem po co to
      robi, moze ubzdural sobie ze pobije jakis rekord w dlugowiecznosci ? wink

• marzma2 Re: Immunolog 14.10.05, 08:10
        Dzięki kochane za uwagi, jednak chciałabym spróbować tego leku. Dodatkowo mam
        łysienie plackowate i myślę że potrzebuję mocnego kopa aby mój organizm wrócił
        na właściwe tory. Może sie uda.
        • liloo7 Re: Immunolog 14.10.05, 11:17
          Trochę się może nieprecyzyjnie wyraziłam, dr. powiedziała, że TFX "wypłynął" na
          przełomie 80 i 90. Obiecała też, że zapozna się z najnowszymi opracowaniami
          jeśli chodzi o zastosowanie TFX przy Hashi, także mam nadzieję, że coś się dowie
          "bliżej"! Zresztą ja nie chcę być "królikiem doświadczalnym" dla wszystkiego co
          potencjalnie może mi pomóc - chcę się tylko czuć dobrze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka